יום שישי ה-13 בחודש נחשב כבר מהמאה ה-19 ליום מועד לפורענות ואסונות. אם תכננתם להחליף היום מצעים, לעבור דירה או אפילו לגזוז ציפורניים - תחשבו שוב. שורשיה של האמונה הטפלה והפחד מהיום הזה נטועים בצליבתו של ישו, בנפילת המסדר הטמפלרי ובשרפה הגדולה של לונדון, אבל לא רק, ויש אפילו פוביה הקשורה ליום הזה ונקראת פָראסְקבֶדקטריאפוביה. ולא רק אסונות, מאז שסרטי האימה נכנסו לחיינו היום הזה גם מתקשר למוות ופחדים מאיימים - הזדמנות מעולה להכיר את כמה מבתי הקברות היפים והמתוירים בעולם.
>> לעמוד הפייסבוק של mako חופש
Cimitirul Vesel, רומניה. בית הקברות הרומני נקרא באנגלית Merry Cemetery - בגלל הצבעים העליזים והעזים שעל מצבותיו. בשנות השלושים של המאה הקודמת נגר רומני החליט לעצב מצבה צבעונית ומשעשעת לאחד מתושבי העיירה שנפטר, ששילבה גם ציור ודברי הספד משעשעים. הדבר התקבל בהתלהבות ומסורת חדשה נולדה בבית הקברות.
Katolische Pfarre Hallstatt, אוסטריה. הנוף השקט והיפה באמת מתאים כתחנה אחרונה לתושבי הכפר האלשטט, אבל בגלל צפיפות יתר במתחם הקברים זו לא בדיוק תחנה אחרונה. בכל 10-15 שנים מוצאים השלדים מהקברים כדי לפנות מקום לחדשים, והישנים מועברים לאחסון בבית עצמות וגולגלות.
Bonaventure Cemetery, סוואנה, ג'ורג'יה. בית הקברות הזה התפרסם בעיקר בגלל תפקידו בסרט "חצות בגן הטוב והרע", אבל גם לפני שהסרט יצא לאקרנים בית הקברות הזה היה מתויר מאוד, בעיקר בגלל האווירה הגותית האפלה והפסלים הרבים שבו. אם כבר הגעתם עד ג'ורג'יה, נסו לתפוס סיור רוחות רפאים שמתחיל בבית הקברות הזה.
Skogskyrkogården, שטוקהולם, שוודיה. בית הקברות, שנבחר בשנת 1994 כאחד מאתרי המורשת העולמית של אונסקו, משלב טבע וקבורה בצורה הרמונית. אין פה ארמונות קבורה ולא פסלים מאיימים, אלא מקום שלו ויפהפה שרק מדגיש את העובדה שמוות הוא חלק מהטבע.
Okunoin, יפן. בית הקברות השוכן בתוך יער עבות בהר קויה הוא הגדול ביפן והוקם על ידי קוקאי (קובו דאשי) - נזיר, משורר ומייסד בית הספר הבודהיסטי שינגון. האמונה הטפלה הרווחת כאן היא שבית הקברות לא מכיל מתים, אלא רוחות מחכות. גם בית הקברות הזה נבחר כאחד מאתרי המורשת של אונסקו.
Cementerio de la Recoleta, בואנוס איירס, ארגנטינה. בית הקברות הישן הזה משכן את קבריהם של עשירי ארגנטינה שהפגינו את עושרם בעזרת הקברים המפוארים שלהם. תוכלו למצוא כאן את אווה פרון (שהקריפטה שלה מכוסה תמידית בפרחים), נשיאים לשעבר, זוכי פרס נובל וגם את נכדתו של נפולאון.
Waverley, סידני, אוסטרליה. הניגוד בין האוקיינוס הכחול ובית הקברות עם המצבות הלבנות והבוהקות שעל הצוק בסידני, אוסטרליה, הופך אותו לכל כך יפה ומתויר. מצבות מהמאה ה-18, קברים של משוררים מקומיים וטיול שקט אל מול הים הם סיבה לא רעה לקפוץ לשם אם אתם בסידני.
Père-Lachaise, פריז, צרפת. כנראה שזה בית הקברות המפורסם בעולם - מה שבטוח שהוא הכי מתויר. הקברים יפהפיים, האווירה לא מאוד עמוסה (לפחות, בימים רגילים) וכמות הקברים "המפורסמים" היא כמעט בלתי נתפסת: ג'ים מוריסון, שופן, מריה קאלאס, גרטוד שטיין, איב מונטאן, אוסקר ווילד, באלזאק, מודליאני ועוד ועוד.