הבשורה המשמחת על פתיחת קטאר לתיירים מישראל בזמן המונדיאל, מה שבתקווה יביא לפתיחתה לצמיתות, החזיר אותו למסע של ארבעה ישראלים שביקרו בה עם דרכונים זרים כבר לפני שנתיים. הם חזרו עם לא מעט תמונות ואיפשרו לנו הצצה למה שמחכה למי שינחת כאן:
"אנחנו אוהבי טיולים גדולים ולכולנו היה חלום משותף אחד וזה לטייל בחצי האי הערבי", אומרים מאי, יגאל, מוטי ועזריאל שהחליטו לפני הקורונה לארוז מזוודה ולטוס לעומאן וקטאר, מדינות שהכניסה של ישראלים אליהן, אסורה. "כשהגיעה ההזדמנות ידענו שאסור לנו פספס אותה. החוויה הייתה מעל למצופה וללא ספק השאירה טעם של עוד. מצד אחד המקומות האלה כל כך קרובים אלינו פיזית אבל מצד שני כל כך רחוקים מאיתנו, ואולי ודווקא זה מה שמשך אותנו לשם".
קו הרקיע של דוחא, עיר הבירה של קטאר
קו הרקיע של דוחא
מרכז דוחא. מימין לשמאל: עזריאל, מוטי, המדריך הקטארי, מאי ויגאל.
דרום קטאר
דרום קטאר
דרום קטאר
שוק ואקיף בדוחא. שוק עתיק שעובד 24/7 ובו מבוך של סמטאות עם בתי קפה, דוכני מזכרות, בדים, תבלינים ועוד. השוק הינו אחד ממוקדי התיירות המרכזיים בעיר.
שוק ואקיף
שוק ואקיף
שוק ואקיף
שוק ואקיף
שוק ואקיף
שוק ואקיף
מוזיאון האיסלם בדוחא
מבט מתוך העיר
מוסקט, עיר הבירה של עומאן
מוסקט
מוסקט
המסגד הגדול סולטאן קאבוס. המסגד הראשי בעיר מוסקט בירת עומאן ובמדינה כולה.
המסגד הגדול סולטאן קאבוס
שוק ניזווה. עיר אותנטית וקטנה שנמצאת במרחק של 150 ק"מ מהבירה מוסקט. התחושה היא שהשוק לא השתנה מאז ימי הביניים ועד היום המקומיים באים לקנות בו עזים למשקי הבית או סכינים ונשקים מסורתיים.
שוק ניזווה
שוק ניזווה
שוק ניזווה
שוק ניזווה
מבצר ניזווה. המבצר הגדול ביותר במדינה נבנה בשנת 1650. בעברו היה מרכז שלטוני חשוב והיום הוא האתר הלאומי המתוייר ביותר בעומאן.
מבצר ניזווה
>> לעוד תמונות, היכנסו לעמוד האינסטגרם של מאי רוזנטל