אחרי שגמעתם את כל בקבוקי היין שנותרו מהחגים, הגיע הזמן להתקדם שלב ולפתוח את הראש למשקאות אחרים. חושבים לצאת מגבולות הארץ בקרוב? יכול להיות שבדיוק במדינה בה אתם מבקרים, מיוצר האלכוהול הטוב בעולם, ולא כדאי לכם לפספס את החוויה של לשתות אותו בצורה האותנטית ביותר.
אז הקפרינייה בברזיל או המוחיטו בקובה? שאלנו יודעי דבר שאינם אלכוהוליסטים, מהם המקומות בהם מייצרים את המשקה האלכוהולי הטוב ביותר על פני הגלובוס. אם אתם חושבים שפספסנו משהו - תרגישו חופשיים על הבר לטקבק לנו.
רוסיה: וודקה
וודקה היא המשקה הלאומי של רוסיה. וודקות יוקרה כמו סטולי עילית, נהוג לשתות בשוט או בכוס עם קרח, וישנם הנוהגים לשתות וודקות אלו אף בליווי כפית קוויאר איכותי.
סטולי עילית היא וודקה העוברת תהליך ייצור ייחודי לסטוליצ'ניה ובו, לאחר תהליך הזיקוק, מורידים את טמפרטורת הוודקה למינוס 18 מעלות. כתוצאה מכך עולה צפיפות הנוזל ואז על ידי פילטר שפותח מיוחד, מסוננים מיקרו חלקיקים הנמצאים בה. כתוצאה מתהליך מתקבלת וודקה חלקה בעלת טעם ייחודי, המוגשת בבקבוק מעוצב ויוקרתי.
(גל יניב , חברת הכרם)
איטליה: יין, וורמוט וגראפה
ברור וידוע לכל שכדי לטעום אלכוהול טוב צריך ללכת הישר אל מולדת האלכוהול והאהבה - איטליה. ולא זו בלבד שהאלכוהול הכי טוב הוא באיטליה. האיטלקים, במשך שנים, הביאו לדרגת אומנות אמיתית את יכולתם לייצר כל כך הרבה סוגי משקאות אלכוהוליים שמתאימים לכל חיך, לכל מצב ולכל הזדמנות.
את היינות המצוינים המיוצרים באיטליה ניתן לשתות במשך תקופת חיים שלמה ועדיין לא להספיק לטעום את כולם.
גם הוורמוט, שהוא עצמו בסיס למיני סוגי משקאות מעולים (וורמוט טוניק, מומלץ בחום), מיוצר באיטליה.
ולבסוף, גם לגראפה אזרחות איטלקית. הגראפה מיוצרת בשיטת הברנדי מדורכאות ענבים שכבר נסחטו לשם יצירת יין, והיא מכילה עד 60 אחוז אלכוהול. למרות שישנן מדינות נוספות שמייצרות גראפה, רק משקה שיוצר באיטליה רשאי להיקרא בשם זה.
(גלית זכאי, אשת טורס)
איטליה: קמפרי
האיטלקים נוהגים לשתות קמפרי בשעות אחר הצהריים ולפני הארוחה. הם שותים אותו עם קרח ועם תוספות כמו סודה, מיץ תפוזים או אשכוליות. קמפרי הוא גם המרכיב הדומיננטי בקוקטייל האיטלקי הקלאסי והפופולארי, הנגרוני.
קמפרי הגיע לעולם לפני כ 150 שנה, הוא נוצר ע"י רוקח משקאות בשם גספרה קמפרי. תחילה מכר את המשקה בבית קפה שפתח במילאנו, שם הכיר דוד קמפרי, בנו של גספרה, את הזמרת האגדית לינה קואליירי.
משם צמח סיפור האהבה שהפך את קמפרי ברבות הימים לביטר אפריטיף הנמכר ביותר בעולם. לינה, שהייתה כוכבת אופרה בינלאומית, הוזמנה לשיר בבתי אופרה שונים בעולם. דוד נסע בעקבות אהובתו וכך הביא את המשקה של אביו לחשיפה והצלחה בינלאומית אדירה.
(מאיה זיו, חברת הכרם)
קובה: רום
בקובה המציאו את משקה הרום, האלכוהול הטוב בעולם. משקה אלכוהולי זה מבוסס על קני סוכר, שהיה הגידול הנפוץ ביותר בקובה במשך מאות שנים, ולמעשה עד היום. בצד בתי החרושת להפקת סוכר קמו מפעלים להתססת המולאסה הנוזלית, שהופקה מהסוכר, ולהפיכתו למשקה אלכוהולי חזק עם ארומה מיוחדת. המשקה הפך להיות מבוקש בקרב יורדי ים, ובמיוחד שודדי הים הקאריבים. מספר משפחות בקובה התעשרו מהפקת המשקה ובהם משפחת בקארדי ששמה הפך לשם נרדף בנושא.
הקובנים פתחו שני משקאות פופולאריים המבוססים על רום. האחד הוא מוחיטו - תערובת של לימונים סחוטים, סוכר, רום, קרח, עלי נענע כמו בתה הישראלי, וקמצוץ של ביטרן. המשקה השני הוא קובה ליברה (קובה החופשית), והוא תערובת חצי חצי של קוקה קולה ורום. הקובנים אומרים בבדיחות הדעת שבקובה קוראים למשקה מנטיריטה (בעברית - שקר), כיוון שקובה אינה חופשית.
(רונן רז, מנהל אקו טיולי שטח)
איטליה: היין ברברסקו
הברברסקו הוא אחד מהיינות האיטלקים הגדולים, יין הדגל ההיסטורי של משפחת גאיה, הקרוי על שם הכפר בו הוא מיוצר. איזור הגידול שלו הוא כשמו: ברברסקו. זן הענבים של היין נקרא נביולו. היין המשובח הזה מיושן 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות "בריק", ו-12 חודשים נוספים בחביות עץ אלון גדולות.
המורכבות של הברברסקו הקלאסי, מתקבלת משילוב של זן הנביולו אשר מגיע מ 14 חלקות שונות. ליין ניחוחות של פירות יער, ליקוריץ, שזיפים, קפה ומינראלים. יין פירותי, בשל ומרוכז. כל ברברסקו של גאיה משקף את שנת הבציר וכן את הטרואר המדהים של ברברסקו, ויש לו יכולת התיישנות של יותר מ 30 שנה.
(גיא גולדמן, מתחם היין Bin 281 )
ברזיל: קשאסה
הקשאסה (Cachaça) הינו המשקה הברזילאי הלאומי. יש הטוענים כי קשאסה הוא רום, אך זו טעות. רום הוא תזקיק המיוצר מבשר קני הסוכר בלבד, בעוד הקשאסה מיוצרת מכל קנה הסוכר - הגבעול, הבשר, הענפים והקליפה.
קשאסה 21 הינו אחד ממותגי הקשאסה הוותיקים בברזיל. הקשאסה הקלאסית מיוצרת מזיקוק מיץ קני הסוכר הגדלים ברחבי ברזיל. לאחר התסיסה, קשאסה 21 עוברת ליישון בחביות עץ עד להשגת הארומה והטעם המושלמים האופיינים לקשאסה. והתוצאה מרשימה, אלגנטית ומאוזנת. עם הקשאסה מיוצר הקוקטייל הברזילאי המענג: הקפירינייה.
(טל שקד, חברת שקד)
איטליה: לימונצ'לו
המשקה המועדף עלי הוא הליקר לימונצ'לו. כיוון שאני איטלקי במקור ומדובר במשקה הלאומי של דרום איטליה, המשקה נמצא בשורשים שלי מגיל אפס - ריח וטעם הלימונים מזכיר לי חוויות ילדות.
המשקה הוא משקה קייצי וקליל אך רווי באלכוהול. הלימונצ'לו עשוי מקליפות לימונים, סוכר, מים וכמובן אלכוהול. ישנם עשרות סוגים וטעמים ייחודיים ללימונצ'לו,למרות שזה שאני ואחי מכינים בבית הוא הטוב ביותר.
(דוד קנטורי, הבר blink בתל אביב)
ספרד: קאווה
רבים אינם מודעים לכך שמקורו של ה - cava, אותו יין מבעבע, מקבילו הספרדי קטאלוני של השמפניה הצרפתית, נמצא לא הרחק מאחת הערים היפות בעולם - ברצלונה. רוב יצוא "השמפניה הקטאלונית" מגיע ממחוז שנקרא פנדס (Penedès), המרוחק כחצי שעה מברצלונה שם מיוצרים כ95% מיינות ה- cava. יין cava יכול להיקרא כך רק אם מיוצר בשיטה המסורתית והייחודית ומענבים מסוג מקבאו, פרלאדה וחראלו, ומצוי ב-2 סוגים: לבן ואדמדם (rose). אלו המעוניינים לחוות ולטעום, יכולים לשלב טיול לאזור הכרמים, סיור ביקבים וטעימות יין cava בשילוב ביקור בברצלונה היפהפייה, קוסטה בראבה וחבל קטלוניה.
(הנרי ריכטר, וואלה!טורס)
אירלנד: וויסקי
האלכוהול הכי טוב נמצא ללא ספק באירלנד. לא רק שאירלנד היא ארץ מולדתה של הגינס, הבירה הכהה המפורסמת, אלא שהיא גדושה וויסקי איכותי בכל מחוזותיה. הפאבים המקומיים מציעים גם אלכוהול איכותי וגם אווירה של שמחת חיים אירית, שלעיתים, עם פתיחת עונת הכדורגל והרוגבי, מתמלאת במזג חם ואווירה תוססת.
מעבר לאווירה שמציעה תרבות השתייה האירית ישנן גם את המבשלות המקומיות העומדות מאחורי האלכוהול האירי המפורסם, הוויסקי, המהוות חוויה בפני עצמה. המבשלות, כולן בסדרי גודל שונים, פרוסות ברחבי המדינה ומייצרות וויסקי מקומי תחת מותגים מוכרים יותר ופחות, ויכולות לייצר בפני עצמן מסלול טיול באורך מלא לחובבי אלכוהול איכותי.
( איציק פנסו, מנכ"ל רשת פלאנטו)
סקוטלנד: וויסקי סינגל מאלט
הסקוטים שותים סינגל מאלט נקי וללא קרח, ולעיתים אף מוסיפים מעט מים מינרלים בטמפרטורת החדר. פעולה זו מורידה את אחוז האלכוהול שבוויסקי וחושפת טעמים וניחוחות עמוקים ומדהימים.
גלנפידיך הוא הסינגל מאלט וויסקי הנמכר בעולם. המזקקה הוקמה ב - 1886 על ידי וויליאם גרנט, והיא מהנדירות הנמצאות גם היום בבעלות המשפחה המייסדת. בסקוטלנד, וויסקי הוא מוצר הייצוא השני בגודלו, לאחר נפט.
בשנות ה- 60 של המאה הקודמת, הייתה מזקקת גלנפידיך הראשונה שייצאה סינגל מאלט וויסקי אל מחוץ לסקוטלנד, יוזמה שמתחרי המזקקה צפו כמהלך "התאבדותי", שהוכח אחרת בטווח זמן קצר מאוד.
(אילן אביצור, חברת הכרם)
צרפת: שמפנייה
אומת הקולינריה והחיים הטובים, בהחלט יכולה לזקוף לזכותה את התואר "המקום בו מיוצר האלכוהול הטוב בעולם": נוסף על יינות האיכות שמכתיבים את הסטנדרטים העולמיים, בצרפת גם מיוצרת השמפניה הטובה בעולם: בילקאר סלמון - Billecart Salmon! בית השמפניה, אשר נוסד בשנת 1818 בעקבות נישואיהם של ניקולס בילקאר ואליזבת סלמון, מייצר מזה 200 שנה שמפניות איכותיות, המקפידות לשמר את מסורת ייצור השמפניה העתיקה שפיתחה המשפחה, יחד עם השפעות מודרניות וקידמה מקצועית, שתרמו לבית השמפניה הדורות הצעירים.
(אילן נחום)