עשן אדום וסמיך מעל נוף שנראה כמו מאדים. הר הגעש ברומו | צילום: Helminadia Jabur הרים וולקניים הם ללא ספק אחת התצורות היותר עוצמתיות של הטבע. וכשהר געש מתפרץ, מעבר לכך שמדובר בסצנה הרסנית, נוצר גם מחזה מרהיב ביופיו. הר הגעש הפעיל ברומו, שהתפרצותו מתועדת כאן בתמונה, מציג נוף שנראה כאילו הוא לא מהעולם הזה, מעליו מתנוסס נחשול של עשן אדום ומבריק שמעטר את המישור החיוור. אפשר לקרוא לזה סימן חיים, אפשר גם סימן של מוות.
הר געש פעיל בגובה 2,329 מטר | צילום:
Helminadia Jabur
הר ברומו, הממוקם במזרח האי האינדונזי ג'אווה, מושך אליו אלפי תיירים בשנה. גובהו מגיע ל-7,641 רגל (2,329 מטר), והוא מתנוסס מעל מישור הידוע כ"הים של החול". פסגתו איננה הגבוהה ביותר בטווח, אך היא ללא ספק המפורסמת ביותר. הר הגעש הפעיל ממוקם בפארק הלאומי ברומו טנגר סמרו, והמבקרים בו נהנים מנופים עוצרי נשימה של רכס טנגר על פסגותיו הערפיליות. הפארק הוא אחד מאתרי התיירות הפופולריים ביותר במזרח ג'אווה.
"הר ברומו ידוע בזריחות המרהיבות שלו ובנוף המיוחד - כל הדרך אל הר הגעש סמרו, שממוקם ממש מאחוריו", מספרת הצלמת הלמינדיה ג'אבור (Helminadia Jabur), בת 36, שתיעדה את ההר שוב ושוב. "מאז שהתחלתי לצלם אותו אני פשוט לא מפסיקה להגיע לאזור ולתעד את ההר בכל מיני מצבים".
אתר פופולרי שמושך אליו תיירים מכל העולם | צילום:
Helminadia Jabur
בכל שנה מאות אינדונזים חוגגים את חג ה - Yadnya Kasada בטרקים לפסגה וזריקת מנחות למכתש שמעבר לו. מקורו של הטקס הוא באגדה שבה הנסיכה רורו אנטנג (Roro Anteng) יסדה את נסיכות טנג'ר יחד עם בעלה. בני הזוג היו חשוכי ילדים וקראו לסיוע של האלים בהרים, שהעניקו להם 24 ילדים, אך קבעו שהילד ה-25, יהיה חייב להיזרק אל תוך הר הגעש כקורבן אדם. לפי המסורת, עד היום מקובל לזרוק מנחות כדי לפייס את האלים העתיקים.
בשנת 1919 האזור הפך לפארק לאומי וכעת תיירים רבים יוצאים להליכה של 45 דקות עד הר הגעש, או נוסעים בג'יפ ומסיירים באזור.