קירות צבועים בהדפסים פסיכדליים. מכרה המלח ברוסיה | צילום: dailymail.co.uk כ-100 קילומטר מתחת לעיר ברוסיה נמצא מכרה מלח שנראה יותר כמו אתר שמקיים מסיבות הזיות. אלא שבמכרה הזה לא היה צורך בסיוד או צביעה שכן הוא מגיע באופן טבעי מאובזר בקירות הצבועים בהדפסים פסיכדליים. זה לא מנע מצלם רוסי לבלות 20 שעות בעומק 200 מטר מתחת לפני האדמה ולחשוף אותנו לפלא הזה.
בעומק 200 מטר מתחת לאדמה | צילום: dailymail.co.ukהייתם ישנים 200 מטרים מתחת לאדמה?
הקירות הצבעוניים במערת המלח, הממוקמת בקרבת עיר התעשייה של יקטרינבורג שברוסיה, נוצרים על ידי שכבות טבעיות של המינרל קרנליט, שיוצר תנועות סיבוביות על כל קירות האבן במכרה. קרנליט מהווה כלוריד ממוים של אשלגן ומגנזיום ונמצא לרוב בשימוש בדישון של צמחים. צבעו בדרך כלל צהוב עד לבן או אפילו אדמדם, אבל הוא יכול גם להיות כחול או נטול צבע.
למרות שחלק גדול מהמכרה עודנו בשימוש, חלק אחר שלו עומד נטוש וניתן להיכנס אליהם אך ורק עם אישור ממשלתי מיוחד. אולם, זה לא הרתיע את הצלם מיקאי מישייניק (Mikhail Mishainik), 29, מלחקור את רשת המעברים התת קרקעיים ליד עיר התעשייה של יקטרינבורג שברוסיה. ההרפתקן הרוסי בילה מעל 20 שעות במחקר של המבוך התת קרקעי והאפלולי ואף לן כמה פעמים בעומק 200 מטר מתחת לפני האדמה. ואם זה לא מספיק גרוע, מישייניק וחבריו גם הסתכנו בדליפות גז ובמפולות.
החלק הנטוש של המכרה | צילום: dailymail.co.uk "המכרות ענקיים ונפרסים על פני קילומטרים לרוחבן ולאורכן" | צילום: dailymail.co.uk "מנהרה אחת יכולה להיות באורך 6.5 מטרים" | צילום: dailymail.co.uk"מאבדים תחושת זמן מתחת לאדמה"
מדבריו של מישייניק ברור שאנשים רבים יודעים על המכרות, "אבל זה מאד קשה לקבל גישה אליהם אם אין לך אישור. אנחנו לקחנו את הבטיחות שלנו בחשיבות עליונה אבל תמיד ישנן סכנות כמו האפשרות שגז ידלוף מכימיקלים כמו מתאן, פחמן דו חמצני ומימן גפרתי ויש אפשרות שגם תהיה מפולת". אבל מה שבטוח זה שלא תשמעו את מישייניק מתלונן, "האלמנט המסוכן הוא חלק מהכיף וזו תחושה מיוחדת להיות במקום בו כל כך מעט אנשים היו".
"האלמנט המסוכן הוא חלק מהכיף" | צילום: dailymail.co.uk ניתן להיכנס למכרות רק עם אישור מיוחד | צילום: dailymail.co.uk>> יוקרה בלב הים: ספינות השיט המפוארות בעולם