חוף האוקיינוס השקט באוסטרליה בקרבת העיר סידני. אתם תופסים קצת שקט. הגלים נעים מצד לצד ומנגינתם נעימה לאוזניכם. השמש משזפת את גופכם ואפילו הגולשים שמתיזים עליכם חול מדי פעם, לא מפריעים לשלוותכם כרגע. לפתע מתחשק לכם קפה קר – כן, זה מה שיהפוך את הרגע הזה למושלם (יותר מעכשיו לפחות). "אין לנו קפה קר" אומר לכם המלצר בחוף. "אין קפה קר?" אתם שואלים ובצדק, "אז למה קוראים לחוף הזה חוף קפוצ'ינו?" המלצר מחייך אליכם, מצביע על הים ובורח. ואז, הים ממטיר עליכם גשם לבן עבה, שצף קצף בלתי נדלה. חבל שלא ביקשתם שוקו.
החוף מתמלא קפוצ'ינו
|
בפיליפינים: מסעדה בתוך מפל
תופעת הטבע הזו היא נדירה והיא מתרחשת במקומות שונים בעולם. מומחים קובעים כי היא מגיעה פעם ב-30 שנה בכל מקום, כך שאם נתקלתם בה סביר להניח שהיה לכם מזל, למרות שהתמלאתם בקצף. תופעת הגשם מן הים, או ה"קפוצ'ינו", נוצרת בעקבות זיהומים שיש במימי האוקיינוס, וזה אומר: הפרשות של דגים, אצות, כימיקלים, מלחים, צמחים מתים וכו'. בעקבות אותם זיהומים ובעזרת זרמים חזקים מתחילות להיווצר בועות במים, הנצמדות זו לזו ונהיות גדולות. בעזרת הגלים הבועות הגדולות מתערבבות עם בועות אחרות, ונוצר קצף לבש סמיך. הקצף הלבן הזה תופס גם כן גל, המגיע אל החוף, מתנפץ עליו וממלא את כולו ב"קפוצ'ינו".
בשנת 2007, בחוף של האוקיינוס השקט, צפונית לסידני, כמה גולשים חיכו לתפוס את הגל שלשמו טסו עד אוסטרליה, אבל אז הפתיע אותם גל מסוג קצת שונה, גל של קצף סמיך לבן. הגולשים תפסו אותו בלי פחד, התהפכו לתוכו ונסחפו אל החוף. הקצף שסחף את המתרחצים הפתיע את כולם, כולל את המצילים, את עובדי הדוכנים ואנשי המלונות. הוא היה כל כך אימתני, וכיסה את כל החוף, לרבות המבנים שבו, עד שהמקומיים החליטו לשנות את שמו ל"חוף קפוצ'ינו". חוקרים שבדקו את הנושא השוו את פעולת האוקיינוס לפעולת הבלנדר. ככל שאתה מוסיף יותר עוצמה, כך תקבל קצף סמיך יותר וצבע בהיר יותר.
לשבת בתוך ענן
כאמור התופעה הזו לא מתרחשת רק באוסטרליה: בשנת 2009 החוף לונג ביץ' שבוונקובר, קנדה, התמלא בקצף החמים, וגם בעיר קייפטאון שבדרום אפריקה, נצפתה אותה תופעה בשנת 2008. כך זה נראה בקנדה:
אבל אל תטעו לרגע - הלבן הזה שאתם רואים רק נראה כמו שלג, אבל הוא בסך הכל בועות של מים שנהיו סמיכים ויצרו אטרקציה חביבה לתיירים. מי שהיה שם מתאר שהתחושה הייתה כמו לשבת בתוך ענן, כמיטה מרופדת וחמימה.