טבעו של היער הפכפך - במשך היום מדובר במקום מלא חיים וטבע, אך עם רדת החשכה הוא הופך להיות אפל ומסתורי ולא ממש ידידותי לאדם. ברבים מסרטי האימה משתמשים ביער כמוטיב הפחדה, וברחבי העולם מתרוצצים להם שלל סיפורים עתיקי יומין ותופעות על טבעיות המיוחסים ליערות. אבל ישנם יערות שגם ביום, איך לומר, לא כדאי לבקר בהם. מדובר ביערות המפחידים על הפלנטה.
למקרה שחשבתם לבקר באחד מהם, כדאי שתדעו בדיוק את מי ואת מה אתם הולכים לפגוש בין צילם של העצים העבותים - קבלו את חמשת היערות המפחידים בעולם:
יער אאוקיגהארה
היער שנקרא ביפנית 'ים העצים' הוא ללא ספק היער המפחיד בעולם. לפי היפנים מדובר ביער שחיים בו שדים ויש בו גם רוחות רפאים, כאשר מקובל לחשוב שהעצים מארחים כמות גדולה של תופעות על טבעיות - אפילו טוענים שיש שם גובלינים. אבל מה שעשוי יותר להטריד הוא שמדובר באתר התאבדויות ידוע. כשלושים אנשים ממוצע, בוחרים לסיים את חייהם שם מדי שנה, מה שגרם לרשויות להציב שילוט נגד התאבדויות. השיא של בני האדםה מתים שנמצאו ביער היה בשנת 2002, כאשר המספר עמד על כ-78. אחרי הקילומטר הראשון של היער יש סימנים מועטים מאוד לבני אדם, שכן לרוב אין אמיצים שממשיכים הלאה. כשכבר כן יש סימני בני אדם, מדובר בסימני גופות - ככל הנראה של אנשים שהתאבדו, ובעלי החיים גררו אותם פנימה. מיתוס פופולארי בנוגע ליער אומר שמגנטים שטמונים באדמה גורמים למצפנים לא לפעול ולמטיילים ללכת לאיבוד ביער. מי שרוצה לראות את היער, אבל מפחד מדי לעשות זאת במציאות, יוכל לעשות זאת בסרט שיצא עליו בשנת 2004 שנקרא " Jyukai — The Sea of Trees Behind Mt. Fuji".
שילוט נגד התאבדויות. יער אאוקיגהארה
יער אפינג
אחרי שקראתם על "יער אאוקיגהארה" אפשר בטעות לחשוב שאין עוד יערות מפחידים באמת. אבל האמת היא, שיער אפינג, יער עתיק יומין הנמצא בין העיר לונדון רבתי לבין מחוז אסקס שבאנגליה, מהווה מתחרה לא קטן ליער המפחיד ביפן. עם רדת החשכה היער הופך להיות מקום אפל, ולפי השמועות, רוחו של ריצ'רד דיק טארפין, שהוצא שם להורג בשנת 1739 באשמת גניבת סוס – שוכן בו. המקומיים טוענים כי משנת הירצחו קיימים ביער קולות מטרידים. נעשו ניסיונות ליצור קשר עם רוחו של טארפין, ככל הנראה ללא הצלחה. היער היווה השראה לספר אימה בריטי. בספר תוארו מוטנטים שאוכלים חולדות ותוקפים את בני האדם החיים בקרבת היער.
היער היווה השראה לספר אימה בריטי. יער אפינג
יער האמזונאס
אגן האמזונאס תופס יותר משליש משטחה של אמריקה הדרומית. מרביתו מכוסה ביער גשם טרופי והאקלים השורר בו חם ולח. יער האמזונאס הוא היער הגדול בעולם, כשנהר האמזונאס זורם בשטחן של שתי מדינות: ברזיל ופרו, אולם אגנו מקיף מדינות רבות מלבדן, ביניהן: קולומביה, בוליביה, סורינאם, גיאנה, ונצואלה, אקוודור וכן גיאנה הצרפתית. בחברה האנושית אנו רגילים לעליונותנו בשרשרת המזון. באמזונאס, יער של 6 מיליון קמ"ר שיש בו 2.5 מיליון סוגי חרקים ו-2000 סוגי ציפורים ויונקים, יהיה לאדם כנראה מאוד קשה לשרוד. ביער הזה במקום שהאדם יהיה הצייד – הוא הופך בקלות להיות הניצוד כאשר גם כלי נשק לא תמיד יוכל לסייע. רימות שיכולות להגיע אל מתחת לעור, חזירי בר פראיים שיכולים לקרוע אדם לגזרים, עקיצות של חרקים שיכולות לשתק בן אדם לתקופה של חודש ואף יותר מזה - תולעים שחודרות לבטן וגורמות לקלקולי קיבה וגם פטריות רעילות שיכולות לתקוף את העור האנושי. ואם כל זה לא מספיק לכם בשביל לפחד מהיער הזה, תוסיפו את דגי הפירנאה – דג שאוכל בשר. לפי המיתוס הוא אוכל גם בשר של בני אדם, אך לפי המציאות בפועל אפשר להירגע – זה קרה רק במקרים נדירים. אבל אם את הדג המסוכן שרדנו, מה שככל הנראה לא נוכל לשרוד הוא התקפה של האנקונדה – נחש חנק שיכול להגיע לאורך של כשמונה מטרים ומאה קילו. הוא אורב בשקט, אך מתנפל בזריזות וחונק עד שהריאות נמחצות. הוא לא שובר את עצמות הקורבן כי זה יכול להיות מסוכן עבורו, מחכה עד שהוא מרגיש שהלב הפסיק לפעום ואז בולע את הטרף. לא נעים להיתקל, מה שנקרא. תוסיפו לזה תנינים, יגוארים ועוד אין ספור בעלי חיים שיכולים להרוג אתכם – ותגיעו למסקנה שזה לא יער ממש נעים לאדם.
יער של 6 מיליון קמ"ר שיש בו 2.5 מיליון סוגי חרקים ו-2000 סוגי ציפורים ויונקים. האמזונאס
יער הסונדרבאנס
יער הסונדרבאנס שוכן במוצא נהר הגנגס, ולאורך בנגלדש ומערב בנגל שבהודו, ויוצר את הדלתה של הנהר . פרט שחשוב שתדעו עליו: מדובר ביער המנגרובים ההלופיטי הגדול בעולם - יער בגודל של 10,000 קמ"ר. מה זה מנגרוב הלופיטי, אתם שואלים את עצמכם? ובכן מנגרובים הם עצים שגדלים בתוך המים לאורך החוף והלופיט הוא צמח הגדל בסביבת מים מלוחה. אם-כן מה מסוכן שם? יש בו כמה סכנות לבני אדם, אם כך, שקשורות בעיקר לבעלי החיים שבו אך לא רק. יש לנו את הטיגריס הבנגאלי ששולט בו ביד רמה, כאשר מדווחים מקרים לא מעטים של כפריים שנהרגים מהתקפותיו. יש גם את תנין הים המסוכן. התנין, שמשקלו יכול להגיע לטון, הוא הגדול מבין כל הזוחלים ויכול להגיע לאורך של כ-6 מטרים. מדובר בסוג תנין שיכול לאכול גם כרישים, תאו מים ועוד. מעבר לבעלי החיים שנמצאים ביער, הוא ידוע גם בכל הנוגע למונסונים שלו ולתנאי האקלים הלא נוחים. בתקופת המונסונים גלי הנהר יכולים הגיע ל7.5 מטרים וטווח הטמפרטורות במקום נע בין 2 מעלות בחורף ל43 בקיץ.
בתקופת המונסונים גלי הנהר יכולים הגיע ל7.5 מטרים. יער הסונדרבאנס
היער הרוקד
יער מצמרר נוסף הוא היער הרוקד שברוסיה. ליד העיר קליניגרד יש יער שבו עצים הנראים כאילו הם רוקדים. כל עץ 'רוקד' בצורה אחרת. נעשו מספר מחקרים מדעיים על היער במטרה לחקור את התופעה המוזרה, אך בינתיים ללא הצלחה. יש מספר תיאוריות, אחת מהן אומרת שמדובר ברוחות חזקות שהצליחו לגרום לשינויי צורה בעצים. ספק מוטל בתיאוריה זאת, שכן איך הם כופפו בצורה כל כך מוזרה אך לא נשברו? החוקרים, אם כך, מסכימים בינתיים שמדובר בתופעה מסתורית ויש מי שמוכן לייחס אותה לרוחות ושאר תופעות על טבעיות. מה שכן, יכול להיות מקום נחמד למסיבות.
כל עץ רוקד בצורה אחרת. היער הרוקד