מאז נפילתה של האימפריה העות'מנית בת זמננו - כלומר אנטליה - ממפת הנופש הישראלי, מככב האי רודוס בראש רשימת היעדים האהובים והמבוקשים ביותר לחופשה בקרב הישראלים. אמרת רודוס – אמרת שמש, ים, בריכה, ספא ומלונות מפנקים. ואכן, עבור מרבית הישראלים החוויה הרודוסאית מסתכמת בין קירותיו המפוארים של המלון, שאותו הזמינו במסגרת חבילת נופש משתלמת במיוחד.
רודוס הוא אי קטן יחסית – שטחו כשישית משטחה של מדינת ישראל, ונסיעה מקצהו הצפוני המרוחק ביותר לקצהו הדרומי תימשך, בסך הכל, כשעה וחצי. כמו ישראל, הוא צר ומאורך מאוד. יש כבישים שחוצים את פנים האי ממערב למזרח, אבל הנסיעה בהם איטית – ולכן גם היא תימשך לא פחות משעה.
זהו אי תיירותי מאוד, ומרבית מתושביו מתפרנסים מענף התיירות. יש שיאמרו שהאי מאבד אט-אט את האותנטיות שלו והופך לממוסחר למדי; עובדה מעניינת היא כי מרבית בעלי העסקים התיירותיים שעל האי כלל אינם מקומיים, אלא תושבי אתונה או ערים אחרות ביוון.
טיסה מנתב"ג לרודוס נמשכת פחות משעה וחצי, עובדה שתורמת לפופולריות שלו בישראל. טיול ברחבי האי יפגיש אתכם גם עם הרבה תיירים אנגלים וסקנדינביים, שינסו לרתום את השמש היוונית לשיזוף – אבל יצליחו בעיקר להאדים עד כדי גיחוך.
שפה: כמעט בכל מקום על האי רודוס מדברים אנגלית מצוין. הכפריים אולי ישלטו פחות, אבל ללא ספק יצליחו להבין אתכם.
מטבע: אירו.
שעון: יוון וישראל נמצאות באותו אזור זמן, ובדרך כלל השעון גם מתחלף בין העונות במקביל.
ויזה: אין צורך בוויזה לבעלי דרכון ישראלי, לביקור של עד שלושה חודשים.
מזג אוויר: בשל המיקום שלו, נחשב רודוס לאי החם ביותר בים התיכון. יש בו, באופן יחסי, מעט ימי גשם בשנה, וגם במהלך החורף הוא יודע לפנק בימי שמש נאים (קצת כמו בישראל).
תחבורה: נמל התעופה הבינלאומי של רודוס ממוקם כרבע שעה נסיעה מהעיר רודוס. אם אתם מגיעים במסגרת חבילת נופש, בדרך כלל העסקה שלכם תכלול גם העברה למלון. אם אין לכם כזו, תוכלו להגיע בקלות לכל אחד ממתחמי המלונות הגדולים באוטובוס או במונית.
אם תרצו לתור את האי, מומלץ לעשות זאת ברכב שכור: השילוט באי מתורגם תמיד לאנגלית. בעיר רודוס יש תחנה מרכזית וממנה יוצאים אוטובוסים שמגיעים כמעט לכל מקום באי, אבל צריך לקחת בחשבון שלוחות הזמנים לא מאוד נוחים, ושהאוטובוסים האלה מיושנים, והם עמוסים בדרך כלל בתלמידי בית ספר. תוכלו לעשות את הנסיעה ולהתחבר להווי המקומי, אבל יש סיכוי שתצטרכו להעביר אותה בעמידה מפאת העומס.
אוטובוסים היוצאים לאתרים התיירותיים יותר, כמו לינדוס, עמק הפרפרים או שבעת המעיינות, יספקו לרוב חוויה נוחה יותר. שווה לבדוק אם האוטובוס, היוצא מהתחנה המרכזית, עובר בסמוך למלון שלכם. סביר להניח שכן.
החברה הציבורית של אוטובוסים ברודוס היא KTEL, ולצידה נוסעת חברה נוספת בשם RODA. לוחות זמנים לאוטובוסים תמצאו כאן.
מהנמל ברודוס העיר יוצאות אוניות למספר איים יווניים נוספים, ובהם קוס, טילוס, סימי, קלימנוס, לארוס, פאטמוס, ליפסי וניסרוס.
חשמל: 220 וולט, כמו בארץ. שקעים של שני פינים עגולים. שימו לב - חלק מהשקעים שקועים עמוק בתוך הקיר, כך שכדאי להביא אתכם מתאם. אם לא הבאתם, אל תילחצו: חנויות האלקטרוניקה ברודוס מכירות את הבעיה, ותשמחנה למכור לכם מתאם כזה.
בעת חירום: שגרירות ישראל באתונה: 210-6705-500.