מקור שמה של בוקרשט, לפחות אם להאמין לאגדה, הוא רועה כבשים שהדהים את המקומיים בנגינתו על חליל, עד כדי כך שהם החליטו לקרוא לעיר על שמו (Bucur), שפירושו אושר. הארכיטקטורה המרשימה והמוניטין היוקרתי שדבק בה הקנו לבירת רומניה בעבר את השם "פריז של מזרח אירופה", אך הפצצות כבדות במלחמת העולם השנייה ולאחר מכן עבודות בנייה מגלומניות בניצוחו של ניקולאי צ'אוצ'סקו, שהרסו חלקים גדולים של המרכז העתיק לטובת מבני ציבור קומוניסטיים ענקיים, קטעו את ימיה היפים של העיר.
גם לאחר מות הקומוניזם, "בית העם" - המבנה השני בגודלו לאחר הפנטגון שבארה"ב אשר שנבנה בציוויו של צ'אוצ'סקו – עומד כאנדרטת ענק המזכירה לכל את הימים הקשים שחוותה המדינה בעבר הלא רחוק.
>>לאן אפשר לטוס עכשיו? בדקו מה ההגבלות והדרישות ביעד שאתם רוצים להגיע אליו
>> רוצים לדעת עוד על בוקרשט? היכנסו למתחם המלא
בשנים האחרונות בוקרשט, הידועה בשלוש שדרות יפהפיות שחוצות אותה, עוברת רענון וחידוש. לצד הקסם ההיסטורי של רחובות העיר העתיקה, שער ניצחון אה-לה-פריז, הכנסיות והמבנים המיוחדים קמים גם מוזיאונים מודרניים נהדרים, מועדוני ג'אז, מסעדות משובחות, בוטיקים יוקרתיים, מועדוני לילה, תיאטראות וכן, גם בתי קזינו מושקעים ותשתית הימורים נרחבת .
תחבורה
בבוקרשט ניתן להתנייע באוטובוסים, חשמליות, אוטובוסים חשמליים, וברכבת תחתית/מטרו. שעות פעילות התחבורה הציבורית הן מ 5:00 בבוקר ועד חצות כששעות הלחץ הן בין 6 ל- 8 וחצי בבוקר ובין 3 ל- 5 וחצי אחה"צ.
מחפשים טיסה זולה? היכנסו ל-smartair
הכרטיסים לנסיעה באוטובוס, בחשמלית, ובאוטובוסים החשמליים הינם אחידים ויש לרכוש אותם מראש בקיוסקים ולהחתים במכונה המיועדת לכך בעת העלייה. יש, כמובן, כרטיסים מוזלים של מספר נסיעות, כרטיס שבועי וכרטיס חודשי. יוצאים מן הכלל הם קווי האוטובוס אקספרס, המשמשים בעיקר לנסיעות מחוץ למרכז העיר ומעט מהם עוברים במרכז העיר עצמו.
לנסיעות במרכז העיר הכי כדאי להשתמש במטרו, הפעיל בין השעות 23:30-5:00. תחנות המטרו מסומנות בשלטים לבנים שעליהם מופיעה בכחול האות M. כרטיסים ניתן לרכוש בדוכנים בתוך התחנות שעליהן מופיעה המילה "Casa".
לאלו מכם המעדיפים להשתמש במוניות כדאי לדעת כי המחיר עבור קילומטר אמור להופיע על דלתות הנהג והנוסעים, ומומלץ לבדוק עם הנהג כמה נסיעה אמורה לעלות לפני שאתם יוצאים לדרך כיוון שיש נהגים המפקיעים מחירים.
מה לראות?
שדרת ויקטוריה
שדרת ויקטוריה זכתה למוניטין כרחוב היפה ביותר בעיר. היא ארוכה ומהודרת, ונמצאים בה כמה מהמבנים היפים והחשובים בעיר, כמו המוזיאון להיסטוריה לאומית, כיכר המהפכה ועוד. זה גם הרחוב בו תמצאו את בתי המלון המפוארים של העיר ואת חנויות היוקרה. שווה להסתובב ולהביט בחנויות ארמאני וורסצ'ה שבה, המחכות לתיירים שייכנסו ומתהדרות במחירים די דימיוניים.
ברומנית: Calea Victoriei
שוסאה קיסלף
עוד שדרה נהדרת בעיר, ארוכה יותר מהשאנז אליזה ומאוכלסת בשגרירויות, מוזיאונים ופארקים. השוסאה קיסלף משמרת את הדרה הקודם של העיר - השדרה מתחילה בכיכר הניצחון, עוברת דרך כיכר שער הניצחון (בה ניצב שער הניצחון בגרסתו הרומנית) ומסתיימת בכיכר העיתונות החופשית (Piata Pressei Libere). הליכה בשדרה וישיבה באחד מבתי הקפה שלה היא חוויה עירונית מרתקת.
>> רוצים לדעת עוד על בוקרשט? היכנסו למתחם המלא
ברומנית: Soseaua Kiseleff
כיכר המהפכה
כיכר המהפכה שבשדרת ויקטוריה היוותה חלק חשוב מחיי העיר מאז ומתמיד. בכיכר שכן ארמון המלך (היום המוזיאון הלאומי לאמנות), מלון פאלאס אתינה הוותיק והיוקרתי, האטנאום הרומני ועוד. אבל המאורע שהציג את הכיכר הזו לעיני כלל העולם היה ההפגנות ההמוניות נגד צ'אוצ'סקו. כאן, ממרפסת מפקדת המפלגה הקומוניסטית, הביט הרודן בהפגנות הענק נגדו ב-21 בדצמבר 1989. שעות ספורות לאחר מכן הוא נתפס על ידי מתנגדי המשטר, נעצר ומאוחר יותר הוצא להורג עם אשתו.
ברומנית: Piata Revolutiei
האטנאום הרומני
בית התזמורת הפילהרמונית הרומנית נקרא "האטנאום". מדובר במבנה מרהיב בעל עמודי שיש וורודים, גרמי מדרגות מפוארים, פרסקאות וכיפות עלי זהב. נודע כאולם קונצרטים מצוין בזכות האקוסטיקה הנפלאה שלו. כדאי לבדוק באתר איזה קונצרטים נערכים בו, היות וכרטיסים בשורות הראשונות זולים מאוד ביחס לארץ.
ברומנית: Ateneul Roman
רובע ליפסקני
כבר במאה ה-15 גרו כאן סוחרים יהודים, ארמנים, טורקים, גרמנים ועוד, והאופי הבינלאומי של הרובע ניכר בעירוב סגנונות הבנייה המקסים שלו. גם בעלי המלאכה התיישבו כאן, ועד היום יש רחובות הקרויים על שם הסדנאות שפעלו בהם – רחוב הסנדלרים, רחוב מתקיני הסכינים ועוד. זהו רובע מקסים, בוהמייני, עם הרבה גלריות וחנויות קטנות ואחד הבודדים בהם אפשר לשתות קפה טוב ולהרגיש איך טרנדים מהמערב מבססים את עצמם בעיר.
ברומנית: Lipscani
החצר והכנסייה הנסיכיות הישנות
פעם ניצב כאן ארמונו של הנסיך ולאד טפש, הידוע גם בכינויו ולאד דרקולה. האגדה מספרת שבמרתפי הארמון כלא ועינה הנסיך צמא הדם את שבוייו. כיום ניתן לראות כאן כנסייה ישנה, כמה קירות, קשתות ותו לא.
ברומנית: Palatul si Biserica Curtea Veche
כתובת: רחוב פרנצ'זה 25. טל' 314-03-75(21).
פתוח: שלישי עד ראשון, 18:00-10:00. כניסה בתשלום.
כיכר האוניברסיטה
כיכר האוניברסיטה היא אחד ממקומות המפגש האהובים על תושבי בוקרשט. היא הומה מכוניות מבוקר עד ערב ומתחתיה יש מעבר הולכי רגל נעים, מלא בחנויות ומזללות. בלב הכיכר הוקמה אנדרטה מינימליסטית להרוגי מהפכת 1989.
ברומנית: Piata Universitatii
אוניברסיטת בוקרשט
שנים רבות לפני שהישראלים גילו את בתי הספר לרפואת שיניים ולווטרינריה של אוניברסיטת בוקרשט, כבר נודעה העיר באקדמיה שלה. המבנה הראשי המפואר של האוניברסיטה, בשדרות המלכה אליזבטה (סמוך לכיכר), מרשים במיוחד, ותמיד תוכלו למצוא שם דוכני ספרים משומשים המציעים מגזינים ישנים, ספרים עתיקים, חוברות קומיקס ומה לא.
ברומנית: Universitatea Bucuresti
ארמון הפרלמנט
צ'אוצ'סקו ציווה על בניית הארמון בתחילת שנות השמונים, וייעד אותו להיות מטה המפלגה הקומוניסטית. הארמון, שנקרא בתחילה "ארמון העם", הוא הבניין השני בגודלו בעולם אחרי הפנטגון - יש בו מאות רבות של חדרים, מרתפים, נברשות, שטיחים, פסלים ושאר ירקות. כשנפל משטרו של צ'אוצ'סקו חשבו להרוס את הבניין, אבל לבסוף הוחלט לשכן בו את הפרלמנט, את משרדי הממשלה ומרכז כנסים עולמי (ועדיין נשארו בו לא מעט חדרים ריקים). אפשר להגיע ולהצטרף לסיור מודרך באנגלית, שיוביל אתכם במבוך המסדרונות של האקסטרווגנזה הקבלנית הזו.
ברומנית: Palatul Parlamentului
כתובת: רחוב ה-13 בספטמבר 1. Calea 13 Septembrie 1, Intrarea A3
פתוח: כל יום 16:00-10:00, כניסה בתשלום.
>> רוצים לדעת עוד על בוקרשט? היכנסו למתחם המלא
המרכז האזרחי
לא הפצצות מלחמת העולם השנייה ולא רעידת האדמה הקשה שפקדה את העיר ב-1977 הסבו נזק חמור כל כך למרקם האורבני של בוקרשט, כמו תכניות הבניה המופרעות של צ'אוצ'סקו. לצורך בניית המרכז האזרחי, שאכלס את כל בנייני הממשלה הקומוניסטית, מגורים לפקידיה ועוד, נהרסו ויושרו 8 קילומטרים מרובעים של העיר העתיקה, בכללם כנסיות, ארמונות, בתי חולים ושאר שכיות חמדה. תושבים רבים פונו בהתראה של יום (!!) כדי להכין את הקרקע לפרויקט, שכולל בנייה קומוניסטית כעורה מקושטת בעיטורי קיטש.
ברומנית: Centrul Civic
כנסיית מטרופוליטן
הכנסייה, שנבנתה באמצע המאה ה-17, היא לב הכנסייה הרומנית-אורתודוכסית. בפנים תמצאו איקונות ומזבחים ביזנטיים מהיפים ברומניה. אם במקרה תהיו בעיר בערב הפסח, שווה להגיע לכאן כדי לשמוע את מיסת החצות ולחזות בהמוני המאמינים המשתתפים בטקס.
ברומנית: Biserica Patriarhiei
כתובת: Aleea Dealul Mitropoliei
הזווית היהודית
רבים מהישראלים המגיעים לרומניה עושים זאת במסגרת טיול שורשים משפחתי. עד מלחמת העולם השנייה הקהילה היהודית ברומניה היתה מהגדולות באירופה המזרחית, ומנתה מאות אלפי יהודים. בתי כנסת המפוארים שנותרו כנר זיכרון לנספים (כיום כמעט בכל בית כנסת יהודים קשישים שניצלו מההשמדה מחזיקים את המקום בכוחותיהם האחרונים), ואתרים הקשורים במורשת היהודית הפזורים ברחבי המדינה נשארו כעדות דוממת לקהילה, כמה מהחשובים שבהם ממוקמים בבוקרשט.
מוזיאון ד"ר מוזס רוזן להיסטוריה של הקהילות היהודיות ברומניה
מוזיאון מקיף על ההיסטוריה, התרבות והפולקלור של הקהילות היהודיות ברומניה, הממוקם בבית כנסת גדול מהמאה ה-19.
ברומנית: Muzeul de Istorie al Evreilor din Romania
כתובת: רחוב ממולרי 3. טל' .(21) 311.08.70
פתוח: כל יום למעט חמישי. כניסה חופשית.
בית הכנסת קורל
בית הכנסת הפעיל הגדול ביותר בבוקרשט, הנודע בארכיטקטורה שלו ובמחלוקות שנסובו בעבר סביב אופי הפולחן בבית הכנסת.
ברומנית: Templul Coral
כתובת: רחוב סוונטה וינרי 9. טל' .21.96. 312 (21)
בית הכנסת ישועה טובה
בית הכנסת השני הפעיל בעיר, המפעיל גם מסעדה כשרה.
ברומנית: Yeshoah Tova Synagogue
כתובת: רחוב טאשה יונסקו 9
מוזיאונים
מוזיאון ג'ורג'ה אונסקו
המוזיאון, המוקדש כולו ליצירתו ולחייו של המוזיקאי הרומני המפורסם ג'ורג'ה אונסקו, שוכן בארמון קטן ומקסים בשם קנטקוזינו ואפשר למצוא בו כתבי יד, ספרי תווים, וריהוט מקורי של המלחין שחיבר את הרפסודיה הרומנית והיה המורה לכינור של מנוחין. מדי שנתיים מתקיים בבוקרשט באולם האטנאום, פסטיבל בינלאומי חשוב הקרוי על שמו של המוסיקאי והמלחין ( The George Enescu International Festival).
ברומנית: Muzeul National George Enescu
כתובת: שדירת ויקטוריה 141. טל' 318-14-50(21).
פתוח: משלישי עד ראשון, 17:00-10:00. כניסה בתשלום.
מוזיאון איכרי רומניה
אוסף ענק ומגוון של מוצגים המאירים את חיי הכפר והחקלאות של אזורי רומניה השונים. ניתן לרכוש במוזיאון מגוון רחב של עבודות וחפצי אומנות רומנים אותנטיים.
רומנית: Muzeul Taranului Roman
כתובת: שדירת שוסאה קיסלף 3. טל' 650-53-60(21).
פתוח: שלישי עד ראשון, 18:00-10:00. כניסה בתשלום.
מוזיאון האמנות הלאומי
מוזיאון האמנות הרציני ביותר ברומניה אמנם אינו משתווה למוזיאונים הגדולים של אירופה, אבל מציג עבודות ייחודיות של רנואר, ברוייגל ואל גרקו וכן גלריה ייחודית המציגה את פסליו של הפסל הרומני הנודע קונסטנטין ברנקוזי.
רומנית: Muzeul National de Arta
כתובת: רחוב ויקטוריה 53-49. טל' 313-3030(21).
פתוח: רביעי עד ראשון, 18:00-10:00. כניסה בתשלום.
מוזיאון הכפר
המוזיאון המקסים הזה נמצא כולו תחת כיפת השמים. על שטח גדול לשפת אגם הרסטראו הוצבו 50 בניינים המייצגים את ההיסטוריה וההתפתחות של הארכיטקטורה הכפרית ברומניה. כנסיות, בקתות עץ, טחנות קמח, אסמים מחודדי גגות ושאר מבנים פורקו מרחבי המדינה והוצבו מחדש, כשבעלי מלאכה מייצרים בסדנאות מוצרים שונים בשיטות הכפריות הישנות. מומלץ מאוד לביקור עם ילדים.
רומנית: Muzeul Satului
כתובת: שדירת שוסאה קיסלף 30-28. טל' 222-90-10(21)
פתוח: שלישי עד ראשון 20:00-9:00 מיוני עד ספטמבר, עד 19:00 מאוקטובר עד מאי.
כניסה בתשלום.
>> רוצים לדעת עוד על בוקרשט? היכנסו למתחם המלא
פארקים
פארק הרסטראו
בפארק הפופולארי ביותר בעיר תוכלו לשוט בסירות באגם הגדול, לשבת באחד מבתי הקפה הנפתחים בו בקיץ, או לשחק עם הילדים בגן השעשועים הישן והמסוגנן שלו. באזור שבין שוסאה קיסלף לשדירת מירצ'אה אליאדה תמצאו כמה מבתי המגורים היותר מפוארים ויפים בעיר.
רומנית: Parcul Herastrau
כתובת: שוסאה קיסלף 32
פארק צ'ישמיג'יו
הפארק העתיק ביותר בעיר מושך אליו המוני מקומיים הבאים לטיול על האגם, לגן השעשועים, לשולחנות השחמט או לכוס משקה בגן הבירה. ממוקם בלב העיר על שדרות המלכה אליזבטה.
רומנית: Gradina Cismigiu
הגנים הבוטניים
גנים בוטניים נעימים, מזרחית למרכז העיר. יש גם מוזיאון קטן והרבה זוגות מחפשי רומנטיקה.
רומנית: Gradina Botanica
כתובת: רחוב שוסאה קוטרוצ'ני 32. פתוח כל השבוע 17:00-8:00.
פארק קרול ה-1
בפארק הגדול והנעים הזה מתקיימים בקיץ קונצרטים תחת כיפת השמיים. בשאר ימות השנה אפשר ליהנות כאן מהליכות נעימות, ומתצפית נהדרת על העיר מראש האנדרטה.
רומנית: Parcul Carol I
כתובת: רחוב סרבן וודה
איפה לישון?
סצנת המלונות בבוקרשט היא אחד המקומות בהם אפשר לראות בבירור את הפער בין רומניה לאירופה המערבית יותר. ההיצע אמנם לא מועט, אך רבים מהמלונות בעלי שלושת הכוכבים לא לגמרי ראויים להם, ומלונות ארבעת וחמשת הכוכבים יקרים מאוד. באופן כללי בטווח שבין 100-80 יורו ללילה אפשר למצוא כמה מלונות נחמדים. בשדרות ויקטוריה ממוקמים מרבית בתי המלון הטובים בעיר, ליד מסעדות גורמה מצוינות וחנויות של כל המותגים בעולם אם אתם במצב רוח יוקרתי במיוחד.
יחד עם זאת לאלה שלא יכולים להרשות לעצמם, חלק מבתי המלון הקטנים שהוקמו בעיר בשנים האחרונות מציעים אווירה אינטימית ורומנית יותר, אירוח סביר וארוחות מצוינות. אלטרנטיבה לבתי המלון היא השכרת דירות לטווח קצר. יש גם לא מעט חברות ישראליות המציעות דירות אירוח, עסקה משתלמת למשפחות המגיעות לעיר.
המפוארים
Athenee Palace Hilton
מלון וותיק, הקיים עוד מאז ימי הזוהר של העיר בתחילת המאה ה-20. המלון שופץ לאחרונה בעלות של 50 מיליון דולר, והוא משמר את האווירה המהודרת הייחודית למלונות הגדולים מסוגו.
מחיר: החל מ-200 יורו ללילה לזוג.
כתובת: 1-3 Episcopei, טל' 21-303.37.77(40) ,Athenee Palace Hilton
Casa Capsa
הקאסה קפסה נמנה גם הוא על המלונות הוותיקים של ימי ה"גרנד טור" האירופאים, אך הוא אינטימי ואותנטי יותר מהאתנה. הריהוט הכבד והנברשות ייגרמו לכם לחשוב שאתם בארמון ולא במלון.
מחיר: החל מ-125 יורו ללילה לזוג.
כתובת: Victoriei 36, טל' 21-313.40.38(40) Casa Capsa
המיוחדים
Moxa
אחד ממלונות הבוטיק הבודדים בעיר. מעוצב לעילא, אינטימי וממוקם מצוין. טווח המחירים משתנה מאוד בהתאם למבצעים.
מחיר: החל מ-80 יורו ללילה לזוג
כתובת: Str. Mihail Moxa 4, Bucharest, טל' 21-650.55.55(40) .Moxa
Rembrandt
מלון בוטיק-עסקים שנפתח ב-2005, בבניין שנבנה בתחילת המאה ה-20. העיצוב מקסים והחדרים מתחלקים לכמה סוגים. חדרי ה-Tourist קטנים, משופצים כדבעי והמחיר ממש משתלם.
מחיר: החל מ-87 יורו ללילה לזוג
כתובת: Str. Smirdan 11, Bucharest טל' 21- 313.93.15(40) .Rembrandt
מה לשתות, מה לאכול
סצנת המסעדות בבוקרשט הולכת ומתפתחת, ולצד הקבב הרומני, הממליגה ומרק צ'ורבה האהובים תוכלו למצוא בה גם מסעדות איטלקיות, צרפתיות, הודיות, אמריקאיות וכיוצא באלה. המחירים נעים בין 25-4 יורו לאדם לארוחה, ונהוג להשאיר טיפ של 10%-5. לגבי משקאות – הצויקה (אלכוהול המופק משזיפים) והפאלינקה (אותה הגברת אך בזיקוק כפול) יעלו לכם לראש כמו טיל וכמובן שיש מהם בשפע בבוקרשט, אבל לא רק.
Vatra
אחת המסעדות הרומניות הטובות בעיר, נמצאת ליד פארק צ'ישמיג'יו. מסעדה נעימה, שבניגוד לרוב המסעדות המקומיות, לא מעלה מופעי פולקלור רעשניים. הסרמלה (Sarmale – כרוב ממולא) נהדרים, מרק הצ'ורבה משובח והמיטטי (mititei – קבבונים) מצדיקים את כל מה ששמעתם על הקבב הרומני.
כתובת: Vatra, Brezoianu 23, טל' 21-315-8375(40)
Locanta Jaristea
מסעדה היסטורית מהודרת הנמצאת ברחוב ג'ורג' ג'ורג'סקו 50. חובה להזמין מקום מראש (טל' 21-335 33 38).
La Mama היא מסעדה המתאימה לאלו החושקים בארוחה עם אווירה קלילה יותר. המסעדה הומה תמיד, והאוכל מגיע במנות נדיבות וזולות.
כתובת: ברחוב אפיסקופיי 9.
Carul cu Bere - The Beer Cart Restaurant
מסעדה מפורסמת ובית בירה מאז 1879. מלומדי בוקרשט נהגו לשבת במסעדה ולהגות בענייני התקופה כשהם מחוזקים בבירה לחידוד המחשבה. סגנון ניאו גותי אופף כל חלק וחלק במסעדה, החל בעמודים וקשתות, דרך נברשות, מדרגות מעץ ורהיטים, וכלה בציורי קיר על הקירות ואף על התקרה.
כתובת:Stavropoleos 3-5 Strada, טל': (21) 313.75.60 .
Casa Doina
אחת משתי האופציות הטובות ביותר למי שבעניין של מסעדות צרפתיות. אהובה מאוד על המקומיים בעיקר בזכות הנגיעות המקומיות המשולבות בתפריט הצרפתי. חובה להזמין מקום מראש.
כתובת: Casa Doina, Bd. Kiseleff 4, טל' (40)-01-222 2222.
Brasserie
האופציה השנייה למסעדה צרפתית איכותית, וכנראה המסעדה היקרה ביותר בעיר. מקום נפלא לארוחה רומנטית.
כתובת: Brasserie, Episcopiei 1-3, טל' 21-303-3777 (40).
ג'ז הימורים וריקודים
חיי הלילה של בוקרשט הולכים ומתפתחים. תושבי העיר אוהבים לצאת לבלות, וקהילה גדושה של אקס-פטריוטס החיה במקום מוסיפה צבע ללילות העיר. אזור העיר העתיקה מלא במועדונים, בתי קפה, ברים ובתי קזינו לכל דורש.
The Office
המועדון הנחשב של בוקרשט. לכאן מגיעים העשירים, הצעירים והיפים של העיר בתחילת הערב, לתדלוק על הבר ובפינות הנסתרות של המועדון.
כתובת: Tache Lonescu 2
Dreamer's
גריל-בר באווירה אנגלית. מקום חמוד הנע בין הומה למפוצץ במשך סוף השבוע. כאן תמצאו קהילה גדולה של אקס-פט'ס לוגמים בירה ודברים על הבית.
כתובת: Calea Plevnei 27
Green Hours 22
עוד מועדון ג'ז מוצלח, שחובה להזמין בו מקום מראש.
כתובת: בשדירת ויקטוריה 120
>> רוצים לדעת עוד על בוקרשט? היכנסו למתחם המלא
Casino Napoleon, 10 Montreal square, Hotel Sofitel
בוקרשט מלאה בתי קזינו. חלקם מהודרים ויוקרתיים - כמו הנפוליאון, הגרנד או המיראז', אחרים פחות ויש גם כאלה שנראים כאילו הגיעו בשלמותם מחצר אחרית ברחוב בן-אביגדור בתל-אביב, כולל המהמרים. אם באתם בשביל החוויה לכו לאחד היוקרתיים, שם יגישו לכם שתייה וכיבוד באווירה נעימה ומפוארת, ואל תפספסו בתי קזינו הנמצאים בארמונות מהמאה ה-18 וה-19 ובאחוזות למיניהן, כמו Casino Palace הבנוי בתוך בית מהמאה ה-19. כך או כך ייקחו מכם את כל כספכם אבל באדיבות אירופאית. לא לשכוח להתלבש יפה ולהביא דרכון.
כתובת: Calea Victoriei 133, Bucharest טל: 311.97.44(21).
אומנויות הבמה
בוקרשט עתירה בתיאטראות ואולמות קונצרטים. ניתן לרכוש כרטיסים במקומות עצמם. לבדיקת זמני הצגות, הופעות וקונצרטים בימים בהם תרצו לצרוך מעט אמנות לנפש כנסו ל - www.sapteseri.ro
National Opera & Ballet, Opera Nationala Romana
בית האופרה שווה ביקור לא רק בגלל ההופעות האיכותיות שמועלות בו אלא גם בזכות העיצוב המרהיב. תוכלו ליהנות מאופרה המבוצעת ברומנית, איטלקית וגרמנית, כמו גם מרפרטואר קלאסי משובח של טובי המלחינים:, מוצרט, ורדי, רוסיני ועוד. התלבושות מעוצבות להפליא, התפאורה חדשנית, הכוריאוגרפיות מושקעות והרקדנים מקצועיים.
כתובת: Blvd. Mihail Kogalniceanu 70-72, טל': (21) 313.18.57
George Enescu Philharmonic at Romanian Athenaeum, Filarmonica George Enescu
אולם האתנאום ידוע באיכותו האקוסטית, ומשמש בית לפילהרמונית על שם המוזיקאי הרומני המפורסם ג'ורג'ה אונסקו.
כתובת: Str. Benjamin Franklin 1, טל': (21) 315.00.26 or 315.25.67
National Jewish Theatre ,Teatrul Evreiesc de Stat
למתגעגעים שחווים אהבה מחודשת לעמם דווקא כשהם רחוקים מארץ הקודש הרי הזדמנות נהדרת לקפוץ לתיאטרון היהודי שמציג באידיש, עברית ורומנית (יש אופציה לתרגום דרך אוזניות).
כתובת: Str. Dr. Iuliu Barasch 15, טל': (21) 323.39.70
קניות
בבוקרשט יש לא מעט מרכזי קניות, רחובות מלאי חנויות, גלריות ודוכנים. למרות שרומניה עדיין לא עברה ממש לאירו, הרי שבחנויות המותגים הבינלאומיים המחירים מקבילים למחירים באירו, ואינם זולים במיוחד. לעומתם, מוצרים מקומיים תוכלו לקנות במחירים נוחים. אלה מכם שאוהבים חפצי אומנות ועבודות יד יתרגשו במיוחד, היות וההיצע כאן איכותי, מגוון ובהישג יד.
>> רוצים לדעת עוד על בוקרשט? היכנסו למתחם המלא
שדרת ויקטוריה וסביב כיכר אונירי (Unirii)
האיזור בו מרוכזים מיטב מרכזי הקניות וחנויות המותגים. בשדירת ויקטוריה מס' 132 תמצאו חנות מצוינת לכלים ולתכשיטים מזכוכית, קרמיקה ופורצלן, ואילו במספר 41 חנות נהדרת למוזיקה רומנית וצוענית אותנטית - Muzica Magazinul .
מוזיאון הכפר ומוזיאון איכרי רומניה
החנויות הכי טובות לחפצי אומנות רומניים כשהמומלצת בינהן היא .Galateea
רובע ליפסקני
המקום לחפש בו גלריות וחנויות לחפצי אומנות ולעתיקות כשהמומחיות המקומית היא כלי זכוכית ופורצלן, מפות רקומות, בובות ומסיכות. בין הסמטאות המקסימות של רובע ליפסקני אתרו את Palarierul - חנות קטנה לכובעים על פי הזמנה ברחוב גברובני 4-2 ואת Sticerom שנמצאת ברחוב סלרי 11-9 ומשמשת גם כסדנה עובדת וגם כחנות לחפצי זכוכית.
שוק Amzei
שוק מקומי אליו מגיעים חוואים וגננים בכל יום על מנת למכור את מרכולתם בכיכר Amzei. שפע של פירות וירקות מוצגים למכירה כתאווה לעיניים מדלעת דרך תמרים ועד אפרסקים. השוק מוקף בחנויות קטנות המוכרות בשר, צמחי מרפא ופרחים. בקיץ מומלץ לקנות אוכל לפיקניק ולשבת על ספסל ב- Cismigiu Park, בו משכירים סירות משוטים.
כתובת: Str. Christian Tell 6 (between Calea Victoriei and Blvd. Magheru near Piata Romana), טל': (21) 211.67.26
שוק Obor
השוק הגדול ביותר של בוקרשט, בו אוכל מוצע למכירה ואפילו יש מיני בזאר.
כתובת: Campul Mosilor 5, טל': (21) 252.69.54.
מרכזי קניות גדולים:
- Bucuresti Mall, כתובת :59-55 Calea Vitan , טל': (21) 327.67.00. פתוח בימי שני- ראשון בין השעות- 22:00-10:00.
- Unirea, כתובת: Piata Unirii 1, טל': (21) 303.03.07. פתוח בימי שני-שבת בין השעות: 22:00-9:00 ובימי ראשון בין השעות 21:00-18:00.