אם אתם מתכננים טיול תרמילאים שלא ידרוש מכם לקחת משכנתא כפולה, כדאי שתדעו שלאוס היא כנראה היעד הזול ביותר עבור המטייל המעוניין לחקור גבולות חדשים. דירוג יעדי החופשה הזולים בעולם שלפניכם, נקבע לפי עלות המחייה היומית הממוצעת וצרכיו הבסיסיים של המטייל, בעיקר מזון ומגורים (מחירי הטיסות, אינם נכללים בשקלול).
לילה בפחות מ-20 דולר: לאוס, וייטנאם ואינדונזיה
לאוס עושה את צעדיה הראשונים כיעד תיירותי, מה שמעניק לה שני יתרונות בסיסיים. עלות המחייה למטייל נמוכה, והסיכוי לפגוש בכל פינת רחוב את החברים מהארץ - נמוך עוד יותר. עלות השהות בבית הארחה ברמה סבירה בלאוס הוא כ 20 דולר בלבד ללילה, והמסעדות הקטנות הפזורות לאורך נהר המייקונג מציעות תפריטים מגוונים במחירים נמוכים להפליא.
היעד הבא בתור ברשימת עשרת אתרי התיירות הזולים, כלומר היקר מעט יותר, הוא באלי באינדונזיה, שם תוכלו ליהנות מנופים קסומים, הרי געש ואלפי מקדשים צבעוניים. עלות השכרה ממוצעת של בונגלו בבית הארחה נעה בין 10 ל 20 דולר ללילה. למרבה הצער, יעד זה חסום בפני הישראלים בגלל אזהרות של המטה הישראלי ללוחמה בטרור.
וייטנאם מדורגת במקום השלישי, ובה ניתן להשכיר חדרים באכסניות בערים האנוי והו צ'י מין סיטי תמורת דולרים ספורים, אך מדובר בחוויה לקשוחים בלבד. חדר ראוי עם מזגן, במלון סביר, יעלה למטייל כ 30 דולר ללילה לפחות. תמורת דולר בודד תוכלו ליהנות ממנת הפאו המקומית ומבירה קרה.
מסודרים ב-50 דולר ליום: הודו, זמביה, תוניסיה, הונדורס וגוואטמלה
הודו מדורגת רביעית, שם יכול המטייל המסתפק במועט ואינו חושש מתנאי שדה, לשרוד היטב בעלות ממוצעת של 20 דולר ליום. המעוניינים בקשר הדוק מעט יותר עם הציביליזציה ייקחו בחשבון תקציב ממוצע של בין 40 ל 50 דולר ליום.
אפריקה מופיעה לראשונה בסקר רק במקום החמישי, כך מתברר שהיעד התיירותי הזול ביותר ביבשת השחורה הוא זמביה. תמורת הזכות לצפות מקרוב באחד מפלאי הטבע המדהימים בעולם בכלל ובאפריקה בפרט, מפלי ויקטוריה, יידרש המטייל ההרפתקן להיפרד מדי יום מ 40 עד 50 דולר תמורת השכרת בקתה בבית הארחה באחת משמורות הטבע הרבות במדינה. מחיר זה כולל, לרוב, גם את כל הארוחות.
טוניסיה ממוקמת במקום השישי, ומציעה לתיירים מסגדים מרהיבים, שווקים הומי אדם בהם נמכרים שטיחים מכל סוג וצבע וכמובן חופים זהובים. אמנם לתיירים ישראלים (פרט לאוחזים בדרכון זר) טוניסיה היא לא אופציה מומלצת, בגלל אזהרות המטה הישראלי ללוחמה בטרור, אך אם וכאשר יבוא שלום יש לקחת בחשבון עלות מחייה יומית ממוצעת של כ 50 דולר תמורת לינה במלון מודרני ואכילה במסעדות הסבירות.
הונדורס נמצאת במקום השביעי ברשימה, ומעניקה למטייל ג'ונגלים פראיים, ראפטינג בנהרות גועשים, שלל אתרים ארכיאולוגיים המציגים את שרידי תרבות המאיה העתיקה, וכמובן אינספור אפשרויות לצלול בשוניות באזור איי המפרץ. עלות ממוצעת של ארוחה דשנה במסעדה מקומית הוא בסביבות ה 8 דולר, ויש לקחת בחשבון דמי לינה שלא ירדו מ 25 דולר ללילה ויגיעו עד 50 דולר, אלא אם כן יסתפק המטייל במיטה מאולתרת על גבי סירת דייגים מקומית – אופציה שתושבי המקום מציעים לא פעם, אך ראוי לחשוב פעמיים אם לנצל אותה.
גוואטמלה נמצאת במקום השמיני, בה גם נמצא אחד מאתרי התיירות המרשימים בדרום אמריקה: הריסות עיר המאיה טיקאל, בה נשמרו פירמידות הענק כמעט במלואן. הוצאות הלינה בבתי מלון והארחה בגוואטמלה הם בין 25 ל 30 דולר בממוצע ללילה, אך הדרוג הכללי מושפע גם מעלות מחירי המסעדות היקרה יחסית.
לחיות כמו סלב ב-60 דולר ליום: פרו וארגנטינה
פרו נמצאת במקום התשיעי, בה נמצאת עיר האינקה המרשימה מכולן: מאצ'ו פיצ'ו. חדר במלון ניתן למצוא גם ב 25 דולר ללילה, אך מועדף להשקיע עד 50 דולר ולהתאכסן בתנאי סלב במבחר מלונות מודרניים.
את רשימת עשרת יעדי התיירות הזולים בעולם חותם היעד היקר ביותר בין הזולים ביותר (יחסית): ארגנטינה. רוב המסעדות בערים הגדולות, בהן בואנוס איירס, מציעות ארוחות בשריות מלאות בעלות ממוצעת של כ 10 דולר לסועד, ומיטה ללילה באכסניה תעלה כ 9 דולר, אך חדר במלון ברמה גבוהה יקפיץ את העלות לבין 40 עד 50 דולר ללילה. מצד שני, מי שמעריץ את כוכבי הטלנובלות הדרום אמריקאיות, עשוי לראות אותם במקרה ברחוב, ועל חוויות כאלה באמת אין תו מחיר.