ה"איים המלדיביים" שבאוקיינוס ההודי הפכו לשם קוד כשרוצים לתאר חופשת בטן גב חלומית, כזו עם חופים לבנים, ים כחול וכמובן סימן ההיכר - וילות שבנויות על המים עם בריכה פרטית, ערסלים וירידה ישירה לים מתוך החדר. ואיך החלום הזה התפתח וצבר תאוצה? בעיקר מתמונות. המלדיביים, בניגוד לסיישל למשל, שמאז הקורונה הפכה להרבה יותר נגישה, תמיד היו יעד "בלתי מושג". פנטזיה.

בדיוק לפנטזיה הזו המראנו לאחרונה. עמוסים בציפיות, חוששים ממה שנגלה ברגע שננחת במקום במציאות ונראה אותו בעיניים ולא רק בתמונות. הספוילר המתבקש, כפי שבטח כבר ניחשתם: המציאות מושלמת לא פחות מהדימיון, והקונספט של הווילות על המים הוא המיקום הכי מדהים שהתארחנו בו אי פעם.

Kuda Huraa (צילום: יחצ)
זו התמונה שהיתה לנו בראש לפני שטסנו, ואליה גם נחתנו בפועל. פור סיזנס Kuda Huraa | צילום: יחצ

> בזכות המרחבים והבידוד: המלדיביים שברו את שיא התיירים בקורונה

> המלדיביים בזול? יש דרך לעשות את זה

את המסע שלנו לעבר החלום עשינו בטיסה דרך דובאי. אמנם למלדיביים אין טיסות ישירות מהארץ, אך מאז הסכמי אברהם נפתחו לא מעט אופציות טובות לעצירת ביניים נוחה. אנחנו בחרנו לטוס עם פליי דובאי (Fly Dubai), חברת ה"לואו קוסט" של אמירייטס. וכמו שבדובאי אוהבים לעשות הכל הכי גדול והכי מטורף, כך גם חברת הלואו קוסט שלהם היא הכי לא חסך שנתקלנו בה. המחירים אבל, בהחלט הרבה יותר נגישים.

בחרנו בפליי דובאי בגלל שהשעות של טיסות הקונקשן הסתדרו לנו בצורה הכי טובה, עם המתנה יחסית קצרה של כ-3 שעות ונחיתה בשעות נוחות שנתנו לנו ימים מלאים ביעד. המחירים מתחילים בכ-800 דולרים, במטוס ניתן לקבל שירות מלא בתוספת תשלום ומחלקת העסקים לא מביישת אף מחלקת עסקים של חברה "רגילה" (כלומר, כזו שהיא לא לואו קוסט), עם כניסה ללאונג'ים, אוכל בטיסה מתוך תפריט, טלוויזיה אישית גדולה ומושב שהופך למיטה. ואיך אנחנו יודעים זאת? כי הגשנו הצעה של 200 דולרים לשידרוג לכל כיוון בניסיון לזכות בבידינג - וזכינו. אין ספק שזה המחיר הכי זול שיש למחלקת עסקים ואין ספק שזה תרם להרגשת היוקרה שטסנו לקראתה. הפתיחה שלנו לחופשה החלומית, היתה חלומית בפני עצמה.

Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
תמורת 200 דולר השתדרגנו למחלקת העסקים עם מושב שהופך למיטה | צילום: אילן ארנון

פליי דובאי (צילום:  AirP72, shutterstock)
שירות אישי ואוכל מתוך תפריט | צילום: AirP72, shutterstock

גילינו שיש גן עדן

נחתנו באי המרכזי של המלדיביים, מאלה (Male), לביקור בזק של חמישה ימים מלאים בשני ריזורטים (מתוך שלושה) שיש לרשת היוקרה Four Seasons במדינת האיים (1,920 איים שמתוכם כ-200 מיושבים). מיד לאחר הנחיתה בשדה התעופה הקטן והמשתפץ לקחו אותנו לחדר פרטי בו המתנו לסירה שתיקח אותנו לעבר היעד הראשון - הריזורט באי הפרטי הקטן KUDA HURAA, שנקרא לו כאן "קודה".

40 דקות של שיט הובילו אותנו לתחילת החלום. מנקודה זו תאלצו לעקוב, כי יש הרבה דברים מדהימים לכתוב על "קודה" והמקום למלל מועט (נפצה על כך בהרבה תמונות): זה התחיל, כמתבקש בחופשה מסוג זה, בקבלת פנים עם שירה ותופים, קוקוס עם קש בצ'ק אין ובאגי שלקח אותנו לווילה על המים, הדבר שהכי התרגשנו לגלות איך הוא נראה באמת במציאות.

Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
Kuda Huraa (צילום: לילך גרינבלט)
צילום: לילך גרינבלט

Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

כאמור, ראינו לא מעט תמונות של וילות על המים לפני ההגעה, וכשעמדנו במרפסת, ליד הבריכה הפרטית, הסולם שיורד למים הכחולים, הערסל שכל כך הרבה צילמו ממנו תמונה לאינסטגרם, חדר השינה הענקי, המקלחת רחבת הידיים, חדר הארונות שגדול יותר מחדר השינה שלנו בבית - פשוט נגמרו לנו המילים. רק "וואו".

מיד התנסינו בכל הפיצ'רים שיש לווילה להציע: קפיצה לבריכה, משם לים, חזרה לבריכה, לשכב על הערסל, לקרוא ספר על עדן החלון, מקלחת בדוש, פעם נוספת באמבטיה, פעם נוספת במקלחת החיצונית, שמנו מוזיקה ברמקול בחדר, לבשנו חלוק, שמנו שוב בגד ים. היינו בחלום במציאות.

Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
התמונה נאמנה למציאות | צילום: אילן ארנון
Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
לא נשכח אותך וילה 317 | צילום: אילן ארנון

Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

אחרי זה התפנינו לגלות את מה שיש לריזורט, כלומר לאי הפרטי שהיינו בו, להציע (תמשיכו לשמור על הקצב): למרות שלכל אחד מ-96 הווילות בריזורט (30 על המים והשאר על החוף) יש בריכה פרטית, יש גם בריכה מרכזית מדהימה. הספא המקומי נמצא על אי קטנטן אליו מגיעים בסירה קטנטנה. הספא, שבנוי אף הוא על המים, מרהיב ומציע שלל טיפולים מיוחדים, בראשם טיפול ציפה במהלכו שוכבים על מיטת מים.

בגזרה הקולינרית, בריזורט יש שלוש מסעדות לבחור מתוכן. אנחנו אכלנו במסעדה איטלקית ובמסעדת בשרים טובה. ארוחת הבוקר כלולה במחיר האירוח, ומומלץ לקחת חצי פנסיון לפחות, כי ארוחה לזוג היא עסק יקר כאן (יכולה להגיע לכ-400 דולרים). יש גם בר, חדר כושר גדול, מועדון ילדים מאובזר שפתוח מ-9 בבוקר ועד 18:00 בערב (כולל שירותי בייביסיטר), מרכז ספורט ימי עם קיאקים ושיעורי גלישה וצלילה, ואפילו מרכז מחקר ימי בו עשינו פעילות חווייתית ומספקת של שתילת אלמוגים.

Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
הבריכה המרכזית | צילום: אילן ארנון
Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
המקום שבו עשינו מסאז' | צילום: אילן ארנון
Kuda Huraa (צילום: לילך גרינבלט)
הפעילות במרכז לשימור ימי | צילום: לילך גרינבלט
Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
חדר הכושר | צילום: אילן ארנון

Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
מועדון הילדים | צילום: אילן ארנון

כשירד הערב, המרדף שלנו והאווירה קצת נרגעו. השקיעה היתה מדהימה והריזורט קיבל גוונים נעימים על ידי תאורה רכה על הגשרים, במרפסת החדר ובחללים המשותפים. אז גם גילינו שיש מי שמכין את החדר למצב לילה ושכשישנים בווילה על המים, רעש הגלים מלווה אותך בשינה וזה משהו שמאוד נעים להירדם איתו. זה היה הרגע שהבנו שאנחנו נמצאים בריזורט שהוא גם הכי מטורף שיש וגם הכי רגוע.

במהלך היומיים וחצי שלנו ב"קודה" תפס אותנו גם גשם. בכל זאת הגענו בעונה הרטובה (שיא העונה היבשה כאן הוא בדצמבר), אבל חווינו על בשרנו את העובדה שכמו שהוא בא מהר כך הוא גם הולך מהר. ובכלל, כשיש גשם ממש לא קר כאן, ולגמרי אפשר להיכנס לבריכה או לים ויש גם לא מעט דברים לעשות אם לא רוצים להירטב: לקרוא ספר במלדיביים למשל זה הכי מתבקש שיש ויש גם שלל פעילויות שהריזורט מציע במצבי חורף.

Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
בערב נזכרנו שאפשר גם להירגע | צילום: אילן ארנון

Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
המרפסת בחדר בלילה | צילום: אילן ארנון

הגשם נתן לנו גם זמן לגלות דברים כמו העובדה שבריזורט יש כ-375 עובדים, שזה יותר מעובד על כל אורח (כשהריזורט בתפוסה מלאה). גילינו גם שיחס המשפחות והזוגות כאן מתחלק ממש חצי חצי והמקום מעולה לכל הההרכבים; מרבית האורחים בשלב זה של העונה היו בריטים, אמריקאים וגרמנים; ושהצוות כאן פשוט שירותי ויעשה הכל כדי שנהיה מרוצים. חשוב גם לציין שתודעת השירות ב"קודה", ולמען האמת ברשת פור סיזנס בכלל, היא מאוד גבוהה אך לא מעייפת וחודרנית מדי. בדיוק במינון הנכון. שילוב של טירוף ורוגע כבר אמרנו? אז תוסיפו לזה שילוב של מיקום מרהיב עם רמת שירות ואירוח ברמה גבוהה (מאוד).

ובדיוק אז, כשהתחלנו להרגיש בבית ולהבין מה סדר היום הנכון כאן (ים, בריכה, פעילות, בריכה, ים, שינה) הגיע הזמן להמשיך בחלום שלנו אל עבר היעד הבא.

Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
כבר מתגעגעים ל"קודה" | צילום: אילן ארנון

Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
מאוד מתגעגעים | צילום: אילן ארנון

נעשה רגע חשבון: כמובן שתג המחיר גבוה - לילה בוילה הכי "בסיסית" על החוף יעלה החל מ-1,000 דולרים כולל ארוחת בוקר. וילה על המים תעלה החל מכ-1,800 דולרים (כ-6,700 שקלים) | ארוחה זוגית, כאמור, תגיע לכ-400 דולרים (משלמים בדולרים) | הסירה שלוקחת אתכם לריזורט היא בחינם | פעילויות ספורט וציוד שנורקל ופעילות במרכז הימי הם בחינם | סיור צלילה, ספא ועוד בתוספת תשלום

ואז גילינו שיש גן עדן מדהים יותר

אחרי שנופפו לנו לשלום בעודנו מתרחקים מהאי עם הסירה, מה שבאמת ובתמים גרם לנו לעצבות, חזרנו לנמל התעופה הקטן והמשתפץ במאלה, הפעם במטרה להמריא במטוס מים לעבר הריזורט השני שלנו - LANDAA GIRAAVARU, שנקרא לו "לנדה".

אבל רגע לפני שננחת בו ונתאר אודותיו, נתעכב רגע על מה שהפך להיות אחת מהחוויות הזכורות מהחופשה הכי זכורה שהיתה לנו בחיים: מטוס המים. המטוס הצהוב והממותג של ה-Four Seasons לרוב ממריא ישירות מהריזורט של "קודה" אל עבר הריזורטים האחרים, מבלי הצורך לעבור בנמל התעופה במאלה. הרי המטוס לא צריך מסלול המראה, רק מים, אך מזג האוויר החורפי אילץ אותנו לעשות את הסיבוב. החוויה במהלך ההמראה עם מטוס המים היא מאוד מוזרה (ולא רק בגלל שהטייס היה יחף) היות ואתה מרגיש שאתה שט בסירה מהירה שפתאום מתחילה לרחף מעל המים. הטיסה עצמה מתבצעת בגובה של כ-3,000 רגל (מטוס רגיל מגיע לכ-30 אלף רגל) כך שזוכים לראות מקרוב את האיים המרהיבים והים הכחול פוטושופ של המלדיביים, עד שמתחילים להנמיך בחזרה לעבר נקודה שנראית רנדומלית באמצע הים. אחרי הנחיתה עוגנים ויורדים לסוג של רפסודה בלב שום מקום ומחכים שסירה נוספת תיקח אותך ליעד. זו היתה חוויה מאוד נחמדה שרק הוסיפה עוד מימד של התרגשות לחופשה שלנו.

Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
מטוס המים של הפור סיזנס. חוויה בפני עצמה | צילום: אילן ארנון

Landaa Giraavaru (צילום: לילך גרינבלט)
טסים נמוך והנופים מהפנטים | צילום: לילך גרינבלט

ואז הגענו ליעד השני - "לנדה". הפעם החשש היה "איך נצליח להתרגש מריזורט חדש אחרי הטירוף שחווינו ב'קודה'"? החשש התבדה מאוד מהר. גם "לנדה", שהוקם ב-2006 וכולל 102 וילות, הוא ריזורט שנמצא על אי פרטי. האי עצמו יותר גדול ויותר "פראי" מ"קודה", אך כמות הווילות בו גדולה רק בקצת, כך שבפועל כל וילה כאן יותר גדולה ויושבת על שטח יותר גדול.

גם כאן ישנו בווילה על המים, שברמת המפרט הזכירה את הווילה שהיתה לנו בריזורט הקודם, רק שהכל היה יותר "מוגזם". חדר השינה והסלון, חדר הרחצה הענק שיש בו שירותים עם ריצפה שקופה להביט בדגים (גימיק מעולה), חדר הארונות ומעל לכל אלה - המרפסת החיצונית עם בריכת האינפיניטי הפרטית הענקית, ערסלים, מרפסת רביצה והים הכחול המרהיב שנפרס מתחת לרגליים. ההתרגשות וההתלהבות מכל הטוב הזה לא עברה גם בפעם השנייה.

Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
גם בפעם השנייה הווילה על המים ריגשה אותנו | צילום: אילן ארנון
Landaa Giraavaru (צילום: יחצ)
איך אפשר שלא? | צילום: יחצ
Landaa Giraavaru (צילום: יחצ)
צילום: יחצ
Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru - 8 (צילום: יחס ציבור פור סיזנס)
צילום: יחס ציבור פור סיזנס
Landaa Giraavaru (צילום: יחצ)
צילום: יחצ
Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
הירידה לים מהמרפסת | צילום: אילן ארנון

Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
הייתי חייב לצלם | צילום: אילן ארנון

אחת התוספות הכי נחמדות ב"לנדה" היא האופניים האישיים שמחכים לאורחים מחוץ לווילה, שממותגים בראשי התיבות של השם שלך ובהם מתניידים ממקום ברחבי האי. יש לך מסאז', ארוחה במסעדה, רצון לשבת על החוף? האופניים ייקחו אותך לשם בסטייל. האופניים מעניקים תחושת חופש מדהימה ואת האפשרות לעבור במהירות ממקום למקום ובכלל, הן מצטלמות נהדר (ואתם יודעים שזה חשוב). הרכיבה על הגשר מעל המים, או בין הצמחייה שמזכירה את תאילנד, היא חוויה ייחודית ומהנה במיוחד.

גם ב"לנדה" תמצאו אין סוף פעילויות, חלקן בתשלום וחלקן כחלק מהלו"ז היומי שמוצע לאורחים בחינם. הנה כמה דוגמאות על קצה המזלג: אנחנו התנסינו ביוגה אווירית, טיפול בספא שהיה אחד הטובים שעשינו (במהלכו מביטים מבעד לרצפה שקופה על הדגים במים), שיעור גלישה של שעה במרכז הספורט הימי במהלכו אפילו הצלנו לעמוד לכמה שניות ובשיט שנורקלים בו הגענו לאחת השוניות היפות שראינו. צפינו כאן גם בהאכלת כרישים (לא מסוכנים) ועשינו סיור לחוות התבלינים והפרחים בה מגדלים מהשדה לצלחת. את כל זה עשינו בשניים וחצי ימים וגם הספקנו לנוח כמו שצריך. 

ב"לנדה" יש גם חדר כושר, מועדון ילדים (עם מגלשות מים), בריכה מרכזית ענקית, מרכז לשימור ימי (שגם מציע חוויית תלת מימד מיוחדת) ובכל צהריים מגישים כאן גלידה בחינם על החוף הכי לבן ויפה שיש. אין לי ספק שפספסתי דברים, אבל השורה התחתונה היא שיש למקום המון מה להציע.

Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
אופניים עם כיתוב IA חיכו לי מחוץ לווילה | צילום: אילן ארנון
Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
האי הרבה יותר גדול ופראי | צילום: אילן ארנון
Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
החווה בה מגדלים תבלינים, ירקות ופרחים | צילום: אילן ארנון
Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
מועדון ילדים עם מגלשות | צילום: אילן ארנון
Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
השביל שהוביל אותנו לספא בו עשינו טיפול מעולה | צילום: אילן ארנון
Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
שנירקול באחד המקומות הכי יפים שיש | צילום: אילן ארנון
Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
הבריכה המרכזית | צילום: אילן ארנון

Landaa Giraavaru (צילום: אילן ארנון)
האכלת כרישים | צילום: אילן ארנון

וכמיטב המסורת הקצרה שלנו, גם ב"לנדה" תפס אותנו יום גשום, אך היות והיינו למודי ניסיון, העברנו יום מוצלח במזג האוויר החורפי, שכלל רביצה בריזורט, קפיצה לבריכה, ישיבה במסעדה ובעיקר ההבנה שאי אפשר להילחם בשינויים התכופים וגם כשמזג האוויר אפרורי, המקום הוא עדיין חלומי.

נעשה רגע חשבון 2: תג המחיר ב"לנדה" אף יותר גבוה מ"קודה" (וזה בא לידי ביטוי בתמורה) - לילה בווילה הכי "בסיסית" על החוף יעלה החל מ-1,800 דולרים על בסיס ארוחת בוקר. וילה על המים תעלה החל מכ-2,500 דולרים (כ-9,345 שקלים) | מטוס ימי עולה כ-1,000 דולרים הלוך חזור (כולל מיסים). מי שמזמין חופשה שמשלבת את שני הריזורטים ליותר מ-3 לילות, יוכל לקבל את הטיסה ביניהם בחינם.

איך נפרדים?

בלי ששמנו לב, נגמרו חמישה ימים שהיו מרגשים, מפתיעים, מדהימים, לא מציאותיים ועוד שלל סופרלטיבים שכנראה לא יצליחו להעביר במילים את מה שחווינו כאן. בזמן שהצוות נופף לנו לשלום, כשעלינו על מטוס המים בדרכנו למטוס האמיתי שייקח אותנו הביתה דרך דובאי, ניסינו לחשוב מה לא היה טוב או מה טעון שיפור, ובאמת שלא הצלחנו למצוא. המיקום - מרהיב, הפסיליטיז - משוגעים, השירות - יוצא מגדרו אך לא מתאמץ, הפעילויות - מגוונות, האוכל - מעולה. לכל הטוב הזה יש תג מחיר לא זול. בכלל לא זול. אך התמורה שמקבלים היא בהתאם.

Landaa Giraavaru (צילום: לילך גרינבלט)
צילום: לילך גרינבלט

ואיך חוזרים מחופשה שכזו למציאות? זה לא פשוט. בעיקר לאור העובדה ששום חופשה שנעשה מעתה לא תעמוד ברף שקבעו לנו "קודה" ו"לנדה". נתנחם בכך שהיתה לנו הזכות לגלות שהקלישאה של "המציאות עולה על הדימיון" היא נכונה.

כמה טיפים לסיום:

  1. אם יש לכם אפשרות הגיעו לשבוע (שישה לילות) ושלבו בין שני הריזורטים
  2. מומלץ להתחיל מ"קודה" ואז לעבור ל"לנדה"
  3. אם כבר הגעתם הזמינו על בסיס חצי פנסיון
  4. קרם הגנה הוא מצרך ממש חשוב. הביאו הרבה מהבית
  5. מכירים את הטרנד של מגשי אוכל שצפים על המים? זה לא באמת עובד
    Kuda Huraa (צילום: אילן ארנון)
    כנראה שזה הדבר היחיד שהיינו מוותרים עליו בחופשה | צילום: אילן ארנון

 

 * הכתב היה אורח של רשת Four Seasons בריזורטים KUDA HURAA ו-LANDAA GIRAAVARU