תזרמו

הטיפ הראשון הוא לא להתקבע על מסלול מסוים. מאוד חשוב לקרוא ולדעת אודות היעד הראשון בו תתחילו את הטיול שלכם, ואף מומלץ להזמין מלון מבעוד מועד, אך תזכרו שתכנונים לחוד ומציאות לחוד, במיוחד בהודו. ככל הנראה שברגע שתגיעו לדלהי או מומביי תפגשו במספר לא מבוטל של תרמילאים שמיד יציפו אתכם בהמון המלצות וטיפים להמשך המסע, ומבלי שתשימו לב מסלול המסע שלכם ישתנה ברגע ב-180 מעלות.

גם להתמקחות יש גבול

טיפ חשוב נוסף הוא להתמקח, אבל עד גבול מסוים. התמקחות היא חלק בלתי נפרד מטיול במזרח הרחוק. לאחר תקופת טיול ממושכת כתרמילאים אנחנו כבר רגילים להתמקח עם הרוכלים המקומיים, אבל חשוב לזכור שבסופו של יום זו פרנסתם ואנחנו לא יותר מאורחים במדינתם - לכן כבדו אותם ואל תתמקחו יתר על המידה.

כמו כן, 100 הרופי שתתאמצו להתמקח עליהם הם שווי ערך לשישה שקלים, אז תזכרו לא לצאת מפרופורציות.

מה פאו מסעדה הודית טאלי (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
מה פאו מסעדה הודית טאלי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

המטבח ההודי

אל תפחדו להתנסות במאכלים ההודים. האוכל הוא ללא ספק חלק בלתי נפרד ומשמעותי במסע בהודו, ולמרות הפחד מהחריף והטעמים הלא מוכרים – זו חוויה שאתם חייבים לנסות. דבר נוסף שמומלץ, הוא להתנסות בקורס בישול הודי. קורסים מסוג זה תוכלו למצוא כמעט בכל יעד תרמילאי אליו תגיעו ברחבי תת-היבשת הגדולה, וכך גם תוכלו לשים לב להבדלים הקולינריים בין צפון, דרום ומרכז הודו.

תרחיבו את אוצר המילים שלכם בהינדי

רוב ההודים באזורי התיירות דוברים אנגלית ברמה די שוטפת, וחלקם אף דוברי עברית ברמה מפתיעה. אך ככל שתרחיקו לכת מאזורי התיירות המרכזיים תשמעו פחות ופחות מקומיים שישירו לכם את "אל המעיין", ולכן חשוב שתרחיבו את אוצר המילים שלכם בשפה ההינדית.

השיעור הראשון: "נמסטה" – שלום, "דנדיבאד" – תודה, "פאני" – מים.

A post shared by Dr. Sophie Sunshine M.D. (@sophiemaffolini) on

שאנטי

הגעתם למדינת השאנטי. במידה ומעולם לא תרגלתם יוגה או מדיטציה, הודו היא המקום המושלם להתחיל ממנו. לרשותכם אינספור קורסי יוגה למתחילים, מתקדמים, קורס מורי יוגה, הפילוסופיה של יוגה, פילוסופיה הינדית, מדיטציה בודהיסטית, סדנאות שתיקה מסוג ויפאסנה ועוד. ה"אני הפנימי" שלכם ממתין, אז למה אתם מחכים?

דלהי

מסיבה כזו או אחרת, דלהי קיבלה שם רע בקרב התרמילאים הישראלים. עיר הבירה של הודו היא שער הכניסה לתיירים המגיעים לטייל בצפון המדינה, ועל אף שהעיר הרועשת והסואנת עלולה להרתיע אתכם במבט ראשון, מומלץ לתת לה צ'אנס ולהקדיש לה יומיים לפחות. המלצת זהב – לכו לביקור באקשרדם טמפל (Akshardham Temple). בהודו יש אלפי מקדשים, ואקשרדם טמפל הוא היפה ביותר בו נתקלנו. הכניסה למקדש חינם.

A picture from good old days. When i used to trek in the midnight to a place where u can see nothing but can imagine the beautiful sunrise. I think this has thought me, how you hope for light in the darkness of Life. .. #Beeramukku #ooty #tamilnadutourism #tamilnadu #tamilnadudiaries #alonetree #nature #inlove #incredibleindiaofficial #incredibleindia #incredibletamilnadu #lightandlifeacademy #mayandimensions #mayans #sunrise #indiasunrise #natgeotravel #natgeoyourshot #natgeo

A post shared by Gireesh Reddy (@gireeshreddy) on

תזרחו

במסע שלנו בהודו, אימצנו לנו הרגל קטן - להתעורר מוקדם בבוקר כדי לצפות בזריחה בבוקר הראשון שלנו בכל יעד חדש אליו הגענו. הזריחות בהודו מדהימות – לא משנה אם אתם נמצאים בחופים שבדרום המדינה או בין רכסי הרי ההמילאיה שבצפון, וגם בטאג' מאהל (שאליו מומלץ מאוד להגיע בשעות הבוקר המוקדמות עקב החום הכבד)

מלכודות תיירים

כמו בכל מדינת עולם שלישי, גם בהודו עליכם להיות זהירים ולפקוח עיניים, כי לפעמים גם המקומיים האדיבים ונחמדים ביותר, ואלו שדוברים עברית או אנגלית ברמה שוטפת, עלולים לרמות אתכם. אנחנו לא אומרים לא לסמוך על המקומיים, להפך - רק אם תסמכו עליהם תוכלו לחוות חוויות מיוחדות יותר מהאטרקציות שתמצאו באתרי הטיולים, אך עליכם תמיד לפקוח עיניים.

100 דרכים לאבד את עצמך בהודו (צילום: יחסי ציבור)
100 דרכים לאבד את עצמך בהודו | צילום: יחסי ציבור

נבו רוזי כתב את "100 דרכים לאבד את עצמך בהודו" - ספר מסע קומי וקליל שנכתב ומתרחש כולו בהודו. ניתן להשיג את הספר ברשתות הספרים הגדולות, או בלינק הזה