האגדה על הקוטרים שהגיעו לגן עדן מתרוצצת במשפחה שלנו מדור לדור, וככל הנראה בעוד אלפי משפחות אחרות. זה הולך ככה: חבורה של ממורמרים עלו לגן עדן ואלוהים ביקש מכל אחד מהם לפרוק את המטען הנורא שאתו נאלץ לחיות את החיים האלה - בעל בוגדני, צאצאים כפויי טובה, קרחת. הכול. פעקלה קוראים לזה ביידיש. אחרי שהממורמרים פרקו את הצרות ונעמדו איש איש לצד הפעקלה שלו, ביקש אלוהים לבחור – כל אחד, את מטען הצרות שהוא רוצה. לא תאמינו (כשאמא שלי מספרת - זה השלב שבו היא מחייכת בניצחון), כל אחד מהקוטרים נצמד בדיוק לאותו מטען מסריח שהביא מהבית.
מוסר השכל? גם אם נסרב להודות, הרי שעמוק בלב כולנו מעדיפים את הישן והטוב שלנו על פני כל זבל של מישהו אחר, נוצץ ככל שיהיה. אפילו אם הוא מיטב קולינריית הג'אנק הניו יורקית. כי כמו שאנחנו רואים את זה, גם אם ניסע למנהטן, למקום שבהם נוכל להכניס לפה באותה נשימה המבורגר מקומי, בוריטו מקסיקני, וג'יירו יווני – הרי שאת מה שעשה לנו בלגן בבטן כבר מאות פעמים בארץ, שום מק-צ'יזבורגר לא יוכל להחליף. בקיצור – נתקעתם בניו יורק ואתם חייבים קוסקוס? הנה כמה מקומות שיעזרו לכם להרגיש בבית.
12 כיסאות (12 Chairs)
מה לאכול: ג'חנון חם ושקשוקה מרוקאית.
לאן להגיע: לסוהו - 56 Macdougal St, 212-254-8640.
למה: כי כל הצעירים בסוהו ממלאים פה את הבטן בשבתות, מה שאומר שאולי תצאו עם יותר מכרס חמדמדה.
מוקה (Mocca Lounge)
מה לאכול: בבגנוש ופלטת בורקסונים.
לאן להגיע: לטרבייקה - 78 Reade St, 212-233-7570.
למה: כי זה גם בר, גם לאונג' וגם אוכל כמו של אמא. אם במקרה האמהות שלכם מכינות
Schnitzel Pita ו-Mashed potatoes.
יפה קפה (Yaffa Café)
מה לאכול: סלטים. ואת הפיתה הכי אוורירית בעיר.
לאן להגיע: איסט ווילג' - 97 pl Saint Marks, 212-674-9302.
למה: כי זה אחד המוסדות הוותיקים באזור ואחד ממעוזי הישראלים הכי מיתולוגיים בעיר. כי סביר להניח ששכנה שלכם מלצרה שם כשהיא גרה שנה בניו יורק. כי הוא פתוח 24/7, מה שהופך אותו לידידותי מאוד לצרכי זלילת לילה. כי אולי תפגשו את בונו או את ליאו דיקפריו. וכי טעים.
צ`יקפי (Chickpea)
מה לאכול: "שוואפל" – פיתה עם שווארמה, פלאפל, חמוצים ואף חריף.
לאן להגיע: איסט ווילג' - 23 3rd Avenue, 212-254-9500.
למה: כי את הפיתות הם אופים במקום. וכי כל כך הצליח להם ש"צ'יקפי" פתחו סניף נוסף ברחוב 14.
קפה מוגדור (Café Mogador)
מה לאכול: קוסקוס.
לאן להגיע: איסט ווילג', ממש צמוד ל"יפה" - 101 Saint Marks Pl, 212-677-2226.
למה: כי כל כך צפוף שם, שהם כנראה יודעים מה לשים בקוסקוס המרוקאים. רק עשו לעצמכם טובה, תזמינו מקום מראש, וקחו בחשבון שהם מדברים עברית.
טעים (Taim)
מה לאכול: פלאפל.
לאן להגיע: ווסט ווילג' - Waverly Place 222, 212-691-1287.
למה: נכון, רוב הנשים שקוראים להן יפה לא נראות מדהים, רוב הטובות נוטות לרוע לב, ואיכשהו כל האהובות מחפשות מי ינענע אותן. אבל דווקא ב"טעים" יסכימו להתערב אתכם לא מעט אנשים, שאכן מדובר בפלאפל הכי טעים במנהטן. בקיצור, שווה בדיקה.
חומוס פלייס (Hummus Place)
מה לאכול: הומוס.
לאן להגיע: איסט ווילג' -109 Marks Place , 212-529-9198.
למה: כי בחומוסייה הראשונה בניו יורק והכי מפורסמת במנהטן (כולל כתבה בניו יורק טיימס) מגישים חומוס, אבל רק חומוס. בלי פלאפל ושאר מסיחים. ואי אפשר שלא להעריך יחס כזה פנאטי למקצוע.
טאבון (Taboon)
מה לאכול: מאזטי חומוס וזוקיני.
לאן להגיע: 10th Ave 773, 212-713-0271.
למה: כי אם לא אכפת לכם להוציא בין 50-70 דולר לבן אדם, זה המקום. וגם כי רק בגלל שבניו יורק טיימס היללו אותם – וזה כבר ממש מבטיח.
הולילנד מרקט (Holyland Market)
מה לאכול: קוטג' של תנובה.
לאן להגיע: איסט ווילג' - 122St. Marks Place 212-477-4440.
למה: אם התגעגעתם לרדת בטרנינג ולקנות שוקו בעיר הגדולה-קטנה, זה המקום בשבילכם. זה הסופר הכי ישראלי בעיר, ויש בו כל מה שיש בשופרסל. חוץ מלובות בקופה.
מקס ברנר
מה לאכול: שוקולד – נוזל, קשיח, פלזמטי, טעים.
לאן להגיע: יוניון סקוור.
למה: לא באמת צריכים סיבות בשביל שוקולד, ועל אחת כמה וכמה לא צריך סיבות בשביל הקינוחים של מקס ברנר.
טעם טוב (Taam Tov)
מה לאכול: קבב עוף עם שמאלץ, כרוב ממולא, שיש-קבב וכאלה.
לאן להגיע: מידטאון - 46w 47th St, 212- 768-8001.
למה: אנשים שזקוקים למנות שלהם גלאט כשרות ימצאו פה את מיטב הקולינריה של יהדות בוכרה ואוזבקיסטאן.
ארומה (Aroma)
מה לאכול: סנדוויץ' חביתה, סנדוויץ' חלומי, שוקולדים קטנים לקינוח.
לאן להגיע: סוהו - Greene Street 45, 212-533-1094.
למה: אין לנו מה לומר על המקום הזה מעבר לכל מה שאתם יודעים בעל פה ומניסיון אישי. מה שכן, אפילו אם פה אתם חוטפים אלרגיה רק מלראות את הלוגו, הרי שבניכר אולי יהיה חיקה של הרשת מזמין ומנחם.