ארובה הוכתרה בעבר כיעד שטוף שמש של שלווה ויוקרה, אבל עכשיו מדינת האי הקריבית נמצאת תחת אש מצד מטיילים הטוענים שהאי הוא יעד שלא מצליח לעמוד בהבטחותיו. הביקורות מגיעות ממספר הולך וגדל של נופשים שמרגישים שהעלות של ביקור בגן העדן הקריבי הזה פשוט לא מוצדקת לעומת החוויה שהוא מציע.

במשך שנים ארובה משווקת כהתגלמותה של חופשה יוקרתית – חופים לבנים, אתרי נופש אקסקלוסיביים והיסטוריה תרבותית עשירה. אבל המציאות של האי לא ממש תואמת את הקמפיין השיווקי המלוטש, ושרשור על קהילת Reddit פופולרית בשם AffordableTraveler הצית ויכוח כאשר משתמשים התבקשו לנקוב בשמות יעדים שמוערכים יתר על המידה או שלא שווים את העלות, ובין השמות המובילים הייתה ארובה.

המטיילים מיהרו להצביע על העלויות הגבוהות של ארובה, וטענו שבעוד שהאי נראה מושלם בתמונות, החוויה השאירה אותם לא מסופקים בלשון המעטה. חלק מהמבקרים התאכזבו במיוחד מהיחס בין מחיר לאיכות, תוך ציון העלויות הגבוהות של מקומות לינה, אוכל ופעילויות, כל זאת בזמן שהיופי של האי לא מפצה על תג המחיר הכבד.

מלונות ארובה (צילום: Anhilator, shutterstock)
המלונות והחופים יפים אבל המחירים בשמיים. ארובה | צילום: Anhilator, shutterstock

אחד האטרקציות העיקריות של ארובה הם החופים המפורסמים שלה, במיוחד בייבי ביץ', שלעתים קרובות מופיע במדריכי טיולים כיעד שחובה לבקר בו. בעוד שהאי מתגאה בחופים עוצרי נשימה עם חול לבן ובמי טורקיז רגועים, חלק מהמבקרים חוו חוויות פחות אידיאליות. על פי ביקורות באתרים כמו TripAdvisor, בייבי ביץ' צפוף מדי ועם מוזיקה רועשת של נופשים שאחרים שמשבשת את הסביבה השלווה.

מטייל אחד תיאר את החוף כ"יפה", אבל התלונן על רמות הרעש של אנשים שמנגנים מוזיקה רועשת: "כנראה שאין להם כללים לגבי מכסת האנשים שיכולים לבקר ביחד בחוף. עברנו מקום ואז באו אנשים אחרים והפעילו את הרדיו שלהם. בשלב הזה ויתרנו. לא אכפת לי שתהיה מוזיקה אבל זה היה רועש בטירוף. זה חבל כי זה מקום נחמד", נכתב בביקורת.

ביקורות רבות שחוזרות על עצמן הן למעשה התחושה שהמקום משווק באופן מטעה. בעוד שארובה ידועה כיעד יוקרתי ויקר, לטענת מטיילים רבים החופשה במקום לא מספקת את תחושת האקסקלוסיביות שהובטחה להם. נקודה נוספת היא מזג האוויר של האי, כשארובה הממוקמת ממש מחוץ לחגורת ההוריקנים, ידועה בשמש לאורך כל השנה וברוחות החזקות שלה. בעוד שהרוחות יכולות להציע הקלה מסוימת מהחום, הן יכולות גם להפוך פעילויות כמו רביצה על החוף או אטרקציות ספורט מים לפחות מהנות.

כמה עולה חופשה בארובה? 

נתחיל מהסוף: אם אתם מחפשים חופשה בתקציב נמוך, ארובה היא לא היעד. רוב המטיילים טסים לארובה לחופשה בת שבוע או יותר, כאשר ממוצע של 10 ימים באי מתחיל מסכום של 3,500–4,000 דולרים (כ-13–15 אלף שקלים), בלי טיסות. 

אוריינסאד ארובה (צילום: Mary Baratto, shutterstock)
גם שווה ביקור. עיר הבירה אוריינסטד | צילום: Mary Baratto, shutterstock

ארובה היא אי קטן באיים הקריביים, ובגלל זה צריך לייבא אליה דברים רבים כמו מזון, בגדים ואפילו חומרי בניין, וזו הסיבה העיקרית שיוקר המחיה גבוה כל כך. מכיוון שזהו יעד תיירות פופולרי שידוע כמותאם לתיירות יוקרה, גם העסקים מתאימים את המחירים שלהם ושירותים שבדרך כלל יהיו זולים יותר ביעדים אחרים, כולל באיים השכנים, בארובה יהיו יקרים בהרבה.

אורניידה ארובה (צילום: byvalet, shutterstock)
מי שרוצה ליהנות מהחופים של ארובה צריך לשלם לא מעט | צילום: byvalet, shutterstock

בנוסף, ישנם מיסים והוצאות אחרות שמצטברות. ארובה מזוהה חלקית עם הולנד, והקשר הזה משפיע לא מעט על רמת המחירים בארובה, שדומים יותר ליעד אירופאי יקר ופחות לאי קטן. זה גם אומר שאיכות השירות בארובה די טובה, אבל בגלל זה הציפייה פה היא לתת טיפ של 20 אחוזים כמעט על כל שירות שתקבלו. כל הגורמים האלה ביחד מייקרים את ארובה בהשוואה למקומות אחרים.

האם עדיין שווה לבקר בארובה?

למרות הביקורות השליליות חשוב להכיר בקסם של ארובה. האי מציע שילוב מרתק של תרבויות, היסטוריה עשירה ונופים מדהימים. בין אם אתם מטיילים ברחובות הצבעוניים של אורנייסטאד (Oranjestad) או נהנים מיום באחד מהחופים הרבים, יש לא מעט רגעים שווים ושלווים לעשות בארובה. עבור אלה שמחפשים חופשה במחיר סביר ארובה היא אולי לא הבחירה הטובה ביותר. עם זאת, אם אתם דווקא רוצים לצאת לחופשה יוקרתית, ארובה נחשב לאחד מהאיים היפים ביותר בקריביים.