מרוקו היא מדינה קסומה עם היסטוריה עשירה ומגוונת ותרבות תוססת. ארץ שבה עיזים מטפסות על עצי ארגן, תבלינים אקזוטיים צובעים את השווקים, והדפסים דקורטיביים נמצאים בכל מקום, מהטקסטיל ועד האדריכלות והאומנות.
>> חיים את החלום: במדינה האירופית הזאת אין בכלל יתושים
מרוקו ממוקמת בצפון אפריקה ממש מול מיצר גיברלטר בספרד, וממנה יגיעו הערב הזוגות של "המירוץ למיליון". למרות השטח ההררי בעיקרו, במרוקו יש גם מדבריות ונאות מדבר עם עצי דקל שופעים הפזורים באזורים הדרומיים של המדינה. מקזבלנקה ועד מרקש, פאס ועד ורזאזאת, ובין לבין, המדינה המרתקת הזו מסתירה לא מעט סודות שמחכים שנגלה אותם.
המדינה המתוירת ביותר באפריקה
עם כל מה שיש למרוקו להציע, זה לא מפתיע שהיא המדינה המתוירת ביותר באפריקה. למעלה מ-13 מיליון תיירים מגיעים למרוקו מדי שנה, והפופולריות שלה כיעד תיירותי טמונה בגיוון שלה. מרוקו מתהדרת בשילוב ייחודי של השפעות ערביות, ברבריות ואירופיות, המשתקפות בארכיטקטורה, במטבח ובמסורות שלה. מרוקו פיתחה תשתית תיירותית חזקה כדי לספק את התיירים שלה: מאתרי נופש וריאדים יוקרתיים (בתי הארחה מסורתיים) ועד מקומות לינה בתקציב נמוך ומחנות מדבריים.
רוב המרוקאים הם רב-לשוניים
בניגוד למה שנהוג לחשוב, מרוקאים לא מדברים "מרוקאית". למרוקו שתי שפות רשמיות, ערבית ברברית וערבית מרוקאית (הידועה גם בשם דאריג'ה). אלו שתי שפות שונות מאוד, ולעתים קרובות נמצא כי המרוקאים יכולים להבין ערבית קלאסית, אך מי שמדבר רק ערבית קלאסית לא תמיד מבין דאריג'ה. המרוקאים שולטים לעתים קרובות גם בשפה אירופית אחת או יותר: בגלל הקולוניזציה הצרפתית הרבה מרוקאים עדיין מדברים צרפתית, ובאזורים הצפוניים הם מרבים לדבר ספרדית הודות לקרבה לספרד.
האוניברסיטה הוותיקה בעולם
למרוקו יש היסטוריה ארוכה, ומסגד קרוויין הגדול בעיר פאס הפך לאוניברסיטה הראשונה בעולם בשנת 859. היא נבנתה על ידי פאטימה אל-פיהרי, בתו של סוחר עשיר שהיגר מתוניסיה. עד שמסגד חסן השני בקזבלנקה נבנה בתחילת שנות ה-90, מסגד קרוויין היה המסגד הגדול ביותר במרוקו, והאוניברסיטה פעלה באופן עצמאי במשך זמן רב אך הפכה לחלק ממערכת החינוך הממלכתית של מרוקו בשנת 1963.
שושלת המלוכה השנייה בעתיקותה בעולם
משפחת המלוכה הנוכחית נמצאת בשלטון מאז שנת 1631. בית המלוכה טוען כי מוצאו הישר מהנביא מוחמד. מרוקו הפכה למונרכיה חוקתית ב-1957 והמלך הנוכחי, מוחמד השישי, הוא המלך ה-23 בשושלתו.
הוליווד מאוהבת במרוקו
מרוקו היא ביתם של אולפני הקולנוע הגדולים בעולם מחוץ להוליווד שזכו לכינוי "הוליווד של מרוקו". חלק מהסרטים המפורסמים שצולמו במרוקו כוללים את "לורנס איש ערב", "גלדיאטור", וכמובן "קזבלנקה". אבל לא רק סרטים מצולמים במרוקו אלא גם סדרות טלוויזיה, כשהגדולה שבהן היא "משחקי הכס", שצילמה מספר סצנות בעיר העתיקה איית בן חדו.
בירת החתולים של העולם
מרקש, בליבה של מרוקו, עשויה להיות בירת החתולים הסודית של העולם. החתולים נערצים כאן, נתפסים כסמלים של מזל טוב ומגנים מפני רוחות רעות. הם מסתובבים בחופשיות, מתרווחים בכיכרות שטופות השמש ומנמנמים בין ערימות תבלינים בשוק.
הכבד הוא איבר הרגש
בתרבויות המערב הלב נחשב לאיבר שמקושר לרגשות אהבה, אבל במרוקו הלב מייצג אומץ, אינטליגנציה וכוח רצון. במקום זאת, במרוקו הכבד דווקא נתפס כאיבר לעיבוד רגשות ותחושות כמו אהבה, כשהמרוקאים גם מאמינים שהוא מושפע מחוויות רגשיות שיכולות לבוא לידי ביטוי בסימפטומים פיזיים על סמך מצבו הרגשי של האדם.
גן עדן כחול
שפשואן (Chefchaouen), עיירה הררית עוצרת נשימה, היא מחזה שנראה כאילו יצא היישר מתוך אגדה. העיר המכונה "הפנינה הכחולה" שטופה בגוונים עזים של כחול, והאגדה שמאחורי המסורת הייחודית הזו עומדת לדיון, ויש מי שמייחסים אותה להשפעה יהודית או פשוט דרך לשמור על קירור העיר במהלך הקיץ הלוהט. אגב, מרקש נחשבת לעיר האדומה בגלל צבע החמרה של המבנים, כשהעיר קזבלנקה נחשבת לעיר הלבנה מאותה סיבה בדיוק.
עדיף עם יד ימין
לפני שאתם יושבים לארוחה, עליכם לדעת שבמרוקו מקובל לאכול בעזרת הידיים. אבל אם אתם שמאליים כנראה שתרצו ללמוד להשתמש ביד השנייה שלכם כדי שלא תקבלו מבטים מוזרים. המרוקאים מאמינים שיד שמאל טמאה והיא שמורה לתפקידים שקשורים לשירותים ולניקיון. לכן כשאתם מבקרים במרוקו כדאי שתשתמשו ביד ימין לצריכת מזון וללחיצת ידיים.