בלילה, בדיוק כשעלינו על המטוס בדרכנו הביתה מקפריסין, החל לרדת שלג בפסגות ההרים בהם טיילנו כמה שעות קודם לכן, וזה, מבחינתי, היה פספוס גדול כי אין פריים חורפי מושלם יותר מסנטה קלאוס ועץ מקושט ומנצנץ על הרקע המושלג. למזלי, זה היה הפספוס היחיד במסע המופלא והמפתיע שלנו בעקבות כפרי הכריסמס באי השכן, מסע שבו מילים כמו פסטורלי, ציורי, ססגוני, מואר, מנצנץ, מרתק ומרגש, חזרו על עצמן שוב ושוב. במשך ששה ימים דילגנו בין הערים להרים ולכפרים, שהתעטפו בשלכת פוטוגנית ב-50 גוונים של ירוק שלאחר הגשם, במפלים שוצפים, בשמים אפורים שהתחלפו בכחולים עם עננים לבנים, ששמשו תפאורה מרשימה לעצי האשוח המוארים ולבקתות העץ הכפריות שהתגנדרו טרום החג.

> ממש מעבר לים: המדריך המלא למטייל בקפריסין

> שוקי הכריסמס הכי שווים באירופה

ובואו נאמר מיד, למרות התיאור זו לא אירופה הקלאסית, אבל בשביל כל היופי והטוב הזה תצטרכו לטוס 45 דקות בלבד ותוכלו להרגיש הכי רצויים, מחובקים ובטוחים. כזוהי היא קפריסין - יעד קיצי-פופולארי לחופשת בטן-גב בחופי טורקיז מהפנטים, שהתגלתה כמפתיעה ומרתקת גם לחופשה חורפית מושלמת, בשל מיעוט התיירים, מחירי הטיסה והלינה הזולים מהקיץ הלוהט, והעובדה שהשנה הכריסמס פוגש את חנוכה ושניהם יחד ישמחו ויאירו את השנה החשוכה בחיינו.

קפריסין (צילום: אריאלה אפללו)
גם בלי הכריסמס, קפריסין יפה מתמיד בעונה הזו | צילום: אריאלה אפללו
ניקוסיה (צילום: אריאלה אפללו)
אין ספק שאווירת החג רק מעלה את הקסם שלה. ניקוסיה | צילום: אריאלה אפללו

 

שבעה כפרים - חג אחד

בחורף הטבע של קפריסין יפה ומרשים יותר ברכס הרי הטרודוס, הממוקם במרכז האי ושופע ביערות, אגמים ונופים עוצרי נשימה. הסיכוי לשלג בפסגות ההרים גדול יותר מבישראל, כולל באתר הסקי Cyprus ski club בהר אולימפוס הנישא לגובה 2,000 מטרים, רק שהוא קצת כמו החרמון שלנו – משחק ב"יש אין" מספיק שלג לגלישה. אבל לא השלג הוא שהביא אותנו לאי, אלא הכפרים האותנטיים הממוקמים על מורדות ההרים והם חלק מההוויה והתרבות הקפריסאית. כפרים עם בתי אבן וסמטאות ציוריות, מחוזות היסטוריים, כנסיות מרשימת, יקבים, בתי קפה, טברנות מקומיות, אוכל מסורתי, נהדר, ותושבים מאירי פנים, שהעצימו את כל הטוב הזה.

ברחבי האי עשרות כפרים כאלה ולכל אחד היופי והייחוד שלו. יש כפרים קטנים ומיושנים שנראים כמי שנתקעו בזמן ומנגד כפרים גדולים עם וילות ובתים מודרניים שבמרכזם חנויות, גלריות, מסעדות, ברים ובתי קפה. חלק מהכפרים היו כמעט נטושים ותושביהם עברו לגור בעיר, עד שהגיעה יוזמה מבורכת של סגן שר התיירות, קוסטס קומיס, להעיר ולהאיר אותם ולתת תמריץ לתושבים לחזור ולהניע את התיירות במסגרת פרויקט כפרי הכריסמס.

הפרויקט החל לפני שלוש שנים ובמסגרתו הכפרים מתקשטים חודש לפני החג, פותחים את השווקים הצבעוניים, עורכים הופעות ופעילויות, המטיילים מגיעים ועל הדרך מגלים עוד אטרקציות, אתרי לינה ומקומות לאכול, שמחיים מחדש את הכפרים. יתרון נוסף, הקרבה של הכפרים לערים הגדולות – עניין של 15 דקות עד שעת נסיעה המאפשרת להתמקם במלון בעיר ולצאת לטיולי כוכב בכפרים. חשוב לציין, שבניגוד לשואו-אוף של אירועי החג המולד הגדולים והמוארים ברחבי אירופה, כפרי הכריסמס של קפריסין הם קטנים, אינטימיים ואותנטיים יותר, וזה גם סוד קסמם.

קלופניוטיס (צילום: אריאלה אפללו)
כריסמס בקלופניוטיס | צילום: אריאלה אפללו
לפקארה (צילום: אריאלה אפללו)
כריסמס בלפקארה | צילום: אריאלה אפללו
אומדוס (צילום: אריאלה אפללו)
כריסמס באומדוס | צילום: אריאלה אפללו

חווית הכריסמס מתקיימת השנה בשבעה כפרים – Kyperounta ,Kalopanagiotis, Lefkara, Fikardou ,Derynia, Agros, Kiti, וכן בשכונת Laiki Geitonia, בעיר העתיקה של ניקוסיה. בכולם שווקים די דומים בהיצע - עבודות יד, מתנות ומזכרות לצד דוכני אוכל ומתוקים, מופעי רחוב, הופעות מוזיקה וריקודים, קונצרטים, מקהלות והפעלות. "מעבר לכפרי הכריסמס יש בקפריסין שפע של פעילויות בילוי לאורך עונת החורף, החל ממסלולי הליכה בהרים ובכפרים דרך מסלולי יין וביקור ביקבים, סיורים קולינריים ועד לטיולים בטבע", אומרת לואיזה וארקלס, מנהלת משרד התיירות של קפריסין בישראל, שמוסיפה: "בשנים האחרונות קפריסין הפכה ליעד מאוד פופולרי לישראלים ובכל שנה מגיעים אליה מעל 400 אלף ישראלים. זה הופך את ישראל לשוק השני בגודלו מבחינת מספר התיירים שמבקרים באי. הסיבות לכך הן בגלל הקרבה הגיאוגרפית לארץ ובגלל הכנסת האורחים החמימה של הקפריסאים והיחס החם והאוהד שלהם לישראלים. קפריסין היא גן עדן לאוהבי היסטוריה וארכיאולוגיה, ויש לה אינספור אתרים כאלה ברחבי האי, שחלקם נכנסו לרשימת אתרי המורשת של אונסק"ו. מעבר לכפרים אני ממליצה בחורף על חופשה אורבנית עם אפשרות לשלב מוזיאונים, גלריות, טברנות אוטנטיות, מסעדות מודרניות ועוד".

> לפרטים נוספים על אירועי הכריסמס בקפריסין

העניין והביקוש לחופשה חורפית קל"ב, ובמחירים שפויים, הובילה את חברת סאן דור (מקבוצת אל על) לתגבר את מספר הטיסות שלה לקפריסין והיא מוציאה 12 טיסות שבועיות ללרנקה (199 דולר) ושתיים לפאפוס (מ-159 דולר).

כפר קלופניוטיס - Kalopanayiotis

כפר הכריסמס הכי יפה באי נפתח אחר כבוד בקלופניוטיס, מהכפרים המיוחדים, שהוא שילוב בין ישן לחדש ומודרני. הכפר ממוקם על מורדות ההר, משקיף לנוף וליערות הפרוסים למרגלותיו, ולאורך רחובו הראשי מגוון חנויות, שוקולטייר, בתי קפה, ברים ומסעדות צמודות מרפסת. מתחם הכריסמסמרקט וההופעות ממוקם בעמק, בתוך חורש עצי אשוח, והירידה אליו בפוניקולר עם חלונות פנורמיים, שזו חוויה בפני עצמה. הכניסה למתחם החגיגי עוברת בגשר מואר מעל הנחל, בסופו עצים גבוהים מקושטים בתאורה מיוחדת. לאורך הרחוב בקתות עץ, דוכני אוכל ופסלים מוארים בהם מזחלת האיילים של סנטה קלאוס.

בכפר מספר מלונות בוטיק כפריים אבל אנחנו הרחקנו כחצי שעת נסיעה למלון Petitt Palais, בכפר Pano Platres, כדי להשכים לטיול בחיק הטבע עד למפל Myllomeris. המסלול מתחיל במלון, עניין של 45 דקות הליכה, אבל ניתן לקצר ולהגיע בנסיעה ישירות לחניון ולרדת במדרגות עד לשפך המפל שמתפרץ בין המצוקים הגבוהים וזורם בין עצי השלכת המעצימים את יופיו של המקום.

קלופניוטיס (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
קלופניוטיס (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו


כפר פיקארדו - Fikardou

את החגיגה והתפאורה הכי מושלמת לכריסמס פגשנו בפיקארדו – כפר מימי הביניים שנטוע בתוך יער, נראה הכי ציורי ויש מי שהוא הזכיר להם את הסדרה משחקי הכס, במיוחד נוכח הדמויות המחופשות שריחפו והסתובבו בין הסמטאות ובתי האבן העתיקים. מדובר בכפר שננטש וכחלק מהתמריץ להחיות אותו מחדש גרים בו היום 25 תושבים בלבד כבר פתחו שם בית קפה ובית הארחה ומצליחים למשוך אליהם מבקרים רבים.

בטרום החג ובחג עצמו יתקיימו כאן שוק כריסמס, מופעי רחוב, פעלולי אש, תהלוכות מתופפים, מופעי מוזיקה ועוד.

פיקארדו (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו


כפר אגרוס - Agros

כפר מסורתי שממוקם בגובה 1,100 מטרים, מתמקד בגידול פירות ומציע אטרקציות מעניינות בהן מפעל Nikhe Sweets. ניקי אגאתוקלאוס היא אישה מקסימה ונמרצת שרקחה ממתקי פירות מסוכרים במטבחה הקטנטן ולאור הביקוש עברה לבית בין חמש קומות, פתחה בו מפעל, מעסיקה את נשות הכפר ומייצרת 90 סוגי ריבות, קונפיטורות ופירות מסוכרים, בהם גם זיתים ועלי שושנים. בחזית המפעל חנות מקושטת ומחוצה לה תלו נדנדה ובית עץ לילדים, ובתאום מראש ניתן לסייר במפעל.

עוד מפעלון משפחתי וריחני הוא Tsolakis בו מגדלים את הורד הדמשקאי שגדל רק בחודש מאי. הם מייצרים מהורדים תמציות שמנים (מ-4 טון פרחים ממצים ליטר שמן אחד), מי ורדים, בשמים, קוסמטיקה, שוקולדים, ליקרים ונרות ריחניים, שאפר לראות בסיור במפעל. עוד מקום מעניין, אך שונה בתחליט, הוא מפעל הבשרים המעושנים שאם תגלו עניין יכניסו אתכם לראות את המעשנות הגדולות.

ובעניין הכריסמס, גם כאן שוק חגיגי ורכבת טיולים שמסיירת ברחבי הכפר. ובעניין האוכל סורו לטברנה של Linari שמגישה אמזטים ואוכל מסורתי לצד בשרים על אש.

אגרוס (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
אגרוס (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו


כפר לפקארה - Lefkara

כפר עתיק וציורי שעובר בשנים האחרונות תהליך שימור, שחזור והתחדשות וחלק מהתושבים שנטשו חוזרים לגור בו. הכפר הפך למוקד תיירותי הודות לבתים העתיקים-האותנטיים, שחלקם נשארו כשהיו וחלקם שוחזרו, הסמטאות היפות, החצרות המטופחות. ברחבי הכפר בעלי מלאכה מסורתית בהם נשים שעוסקות בתחרה ורקמה על מפות, שמיכות וכריות, וגברים שעוסקים בצורפות ויוצרים תכשיטים וכלי כסף ואפשר לראות אותם במלאכתם.

לאורך הסמטאות הראשיות יש חנויות, גלריות, בתי קפה ומסעדות שקושטו לקראת החג ובכיכר המרכזית, הצמודה לכנסיה, השיקו השבוע את שוק הכריסמס ודוכני האוכל.

לפקארה (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
לפקארה (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו


כפר אומדוס - Omados

מהכפרים המתויירים באי בשל הגרעין העתיק עם הבתים והסמטאות היפות, הכיכר הציורית, הכנסיות המרשימות מהמאה ה-18, המאפייה של ג'ורג' עם לחם הארקטנה הקפריסאי, החנויות, בתי הקפה, הטברנות והלינוס (Linos) – יקבים ובתי יין שמאפיינים את הכפר. הסמטאות מרוצפות באבנים בולטות אז תוותרו על העקבים ותגיעו בנעליים נוחות להליכה, ומעבר לסיבוב ברחובות המרכזיים, המקושטים ומוארים לחג, לכו אל הסמטאות המרוחקות מעט ותגלו שהן יפות ומרשימות אף יותר. כך גם לגבי המסעדות והטברנות. אל תתפתו לאלה שבכיכר ותרחיקו לשתיים שהמקומיים נוהגים לאכול בהן, בהן המסעדה Stou Kir Yianni (ובעברית, אצל האדון יאני). כאן פותחים שולחן ב-25 אירו לארוחה מלאה שכוללת מגוון מזטים, ריזוטו פתיתים, תפוחי אדמה צלויים ומגש בשרים שהוא הצגה לקרניבורים - מגש עץ גדול עליו תקועים סופלקי עוף ושוקי טלה שנאפו שעות בתנור. תמורת 22 אירו תקבלו את גרסת "הפרה הנמוכה". להשלמת החוויה, בחמישי-שבת יש הופעת מוזיקה באווירת טברנה שמחה.

אומדוס (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
אומדוס (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
אומדוס (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו


הבית של סופיה, כפר לטימבו - Letymbou

לטימבו הוא כפר עתיק ולוקאלי שלא מתמקד בכריסמס אבל גולת הכותרת שלו הוא הבית של סופיה ואנדראס קיריאקו, זוג מקסים שמארח בביתו האותנטי לארוחות מסורתיות. השניים מגדלים ומייצרים כמעט הכל לבד, כולל את היין, את היוגורט, גבינת הריקוטה והחלומי ואת הלחם המותסס. בעוד סופיה אחראית על הבישולים והכנת הררי הבצק אנדראס אחראי על אפיית הלחם בתנורי העצים, ואם תגיעו לארוחה (בתאום מראש) תוכלו לראות אותה מכינה את הגבינות והלחם שיוגשו לשולחן טריים וריחניים. השניים זכו חמש פעמים בפרס כובעי זהב על מסעדת האוכל הקפריסאי-המסורתי, ובפרס נוסף מטעם האיחוד האירופאי.

אפשר להתארח אצלם ללחם וחלומי במחיר 7.5 אירו, להרחיב לארוחת בוקר בעלות 12 אירו, וכן לארוחה מלאה ונהדרת שכוללת מזטים, חלומי חמים, סלט מהגינה, עלי גפן, תבשילים בשריים ולוקומאדס - סופגניות קפריסאיות.

הבית של סופיה - כפר לטימבו (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
הבית של סופיה - כפר לטימבו (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו


יקב ולאסידס, כפר קוילאני - Koilani

תעשיית היין התפתחה מאוד בקפריסין וברחבי האי כ-50 יקבים הממוקמים באזורים כפריים, בהם בקוילאני - כפר יין שאחד מהמראות הפוטוגניים שלו הם הכרמים העצומים שנמצאים עכשיו בשלכת וצובעים את האזור בצבעי חום-כתום-צהוב-אדום מרהיבים. בלב הכרמים ממוקם ולאסידס - יקב מודרני עם היסטוריה של שלוש דורות ו-100 שנות ייצור יין פורץ דרך. היקב ממוקם במבנה אדריכלי ייחודי שמתמזג עם הנוף ומשקיף להרי הטאורוס, שמזמין לסיור מודרך בין מיכלי התסיסה לחדרי החביות, בהן שתי חביות ענקיות שמכילות 2,000 ליטר יין, וגן לטעימה מהיינות (הטובים) במרפסת מול הנוף.

המחיר: 7.5-15 אירו לטעימות יין בליווי גבינות, ו-9-25 אירו לבקבוק.

יקב ולאסידיס (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
יקב ולאסידיס (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו


לימסול

לימסול היא עיר הומה, דינמית ומודרנית, ויש המכנים אותה תל אביב של קפריסין. היא השנייה בגודלה באי ומעבר לטיילת ורצועת חופים יפים היא מתפארת בעיר עתיקה עם טירה, נמל וסמטאות היסטוריות, אירועי תרבות ומוזיקה, פסטיבלים, וחיי לילה תוססים בטברנות ובמועדונים. אחת מהפנינים של העיר היא המרינה הבינלאומית שהיא מודרנית, יפה ומזמינה לטיול נעים בין בתי הקפה, הברים, המסעדות ויאכטות הפאר שעוגנות ברציפים.

בעיר שפע של מסעדות בהן Old Limassol Beach Bar & Resto - מסעדת דגים נהדרת שממוקמת על החוף ומגישה דגים כל כך טריים שנראה כאילו קפצו מהמים היישר לצלחת. התשלום הוא לארוחה מלאה ומנות המאזה, הסלטים, התוספות, הדגים ופירות הים (בהם תבשיל תמנונים) הן גדולות ומצוינות. את הלילה בילינו באויניאס הטברנה הוותיקה בכיכר הגיבורים בה נוהגים לבלות המקומיים. האוכל מוזרם בקצב לשולחן (צ'יפס מיוחד וצלעות טלה מהטובות שטעמנו), הזמר גיורגוס סטאמאטאריס שר ומלהיב את הסועדים, והשמחה משכיחה לרגע את העולם שבחוץ.

כעיר תיירות מובילה, יש בלימסול הרבה מלונות טובים בהם המלון החדש City of Dreams שהושק בקיץ. הדרים הוא מלון ענק ומפואר שהפך מיד לחביב הישראליים בשל הקזינו הגדול וחדרי ההימורים הפרטיים. מעבר לקזינו יש במלון 550 סוויטות גדולות ומרשימות צמודות מרפסת שמשקיפה לים, 5 בריכות מוקפות בגנים מטופחים (בהן אחת עם חול ים ואחת עם מגלשות), ספא עם חמאם, בריכה מחוממת ושתי בריכות ג'קוזי, מגוון מסעדות, מועדון לילדים ומופעי בידור. ובעניין השופינג, בצמוד למלון פתחו קניון גדול עם כל התמהיל המוכר.

מלון סיטי אוף דרים (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
מלון סיטי אוף דרים (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

מלון סיטי אוף דרים (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

ניקוסיה

גם ניקוסיה, הבירה של קפריסין, התקשטה לחג שמתמקד באזור Laiki Geitonia בעיר העתיקה. עיקר העניין הוא ברחוב הראשי שם הקימו לונה פארק גדול לכבוד החג עם גלגל ענק, מתקני אקסטרים וקרוסלות לילדים, ועם רדת החשיכה כולם מוארים וזוהרים בשלל צבעים. מהפארק נכסים לסמטאות העתיקות עם העצים המקושטים ושרשראות המנורות שנתלו בין הבתים, החנויות, הגלריות והמסעדות. משם צעדנו לכיכר העיר שעברה שיפוץ ועיצוב אדריכלי יוצא דופן שערך שנים והיום היא מתפארת בשדרה תת קרקעית עם גנים ומזרקות מוארות. באזור המתחדש יש רחובות יפים ומעוצבים לאורכם בוטיקים של מותגי על יוקרתיים לצד חנויות של זארה, מסימו דוטי ואמפוריו ארמני. עוד ברחוב, ברים ומסעדות בהן Pralina Restaurnat שנחשבת למעוז הפוליטיקאים והסלבס המקומיים, ולא בכדי. המסעדה גדולה, יפה ומגישה קוקטיילים מיוחדים, תפריט מגוון ואוכל מעולה מהזן המודרני-העכשווי כדוגמת ריזוטו סלק, קריספי טאקוס במילוי שרימפס וסושי ספייסי עטוף בשערות קדאיף.

ניקוסיה היא לא עיר תיירותית, בעיקר כי אין לה ים, ולכן יש מעט מלונות וגם הם לרב מוגדרים כעסקיים, כמו למשל מלון Louis Hotels-Hilton Park בו התארחנו. המלון גדול ויפה ויש בו לובי מרשים, בריכה ומסעדה יפנית.

ניקוסיה (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
ניקוסיה (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו


קולומביה ריזורט

את הפינלה לטיול עשינו הכי בסטייל – בקולומביה ריזורט, מהמלונות היפים, המיוחדים והיוקרתיים באי שממוקם במפרץ פיסורי, בין פאפוס לילמסול, מוקף בפנורמה עוצרת נשימה. מדובר במלון המשתרע על שטח עצום בין שני צוקים שגולשים לים ומעניקים לו פרטיות מושלמת. הריזורט מעוצב בסגנון כפר קפריסאי במרכזו בתי אבן דו קומתיים בנויים מסביב לבריכה אמורפית (שאומרים שהיא הכי גדולה באי) בוהקת בצבעי כחול-תכלת, ובנייני אירוח נוספים שמממוקמים על מדרון ההר ויש להם בריכה צמודה. כל החדרים בריזורט הם סוויטות יוצאות דופן בעיצובן ובגודלן העצום, בהן גם סוויטות המותאמות למשפחות. המלון מושלם לחופש-נופש מבלי לצאת ממנו כי יש בו הכל – החל מחוף פרטי מרוצף בחלוקי נחל, 4 בריכות, גנים מטופחים, מועדון לילדים, הופעות ועד לספא מדהים, מהיפים והטובים שיצא לנו לדגום. למרגלות עמדת הקבלה בספא ממוקמת בריכה מקורה ומחוממת, מצידה בריכת ג'קוזי וספות מנוחה על שפת המים, שתי בריכות זרמים נוספות צמודות לחדרי הטיפולים, שם גם יש סאונה וחדרי חוגים. במלון מספר מסעדות וכן בר בבריכה ובר בצורת סירה עם מרפסת פנורמית.

ואם בכל זאת תרצו לצאת, ביציאה מהמלון ממוקם כפר קטן עם בתי קפה וכמה בוטיקים, ובמרחק 10 דקות נסיעה במעלה ההר ממוקם הכפר פיסורי, שחולש על נוף מרשים בכיכר הכפר סמטאות יפות וכמה טברנות ובתי קפה שזיכו אותו בפרס אחד מ-100 הכפרים הטובים בעולם לשנת 2024.

מלון קולומביה ריזורט (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
מלון קולומביה ריזורט (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
מלון קולומביה ריזורט (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו


טיפים לדרך

  1. אירועי הכריסמס בכפרים ובערים יתקיימו עד ה-6.1.25. עד 22.12.24 הם יערכו בשבת-ראשון מהשעה 11:00, ומה-23.12 בכל יום מהבוקר ואל תוך הלילה.
  2. ברחבי הכפרים מלונות בוטיק מקסימים שהלינה בהם יוצרת חיבור אותנטי למקום ולהוויה הכפרית.
  3. המרחקים ממקום למקום די קצרים כך שאפשר להתארגן על מלון בעיר ולנסוע בכל יום ל-2-3 כפרים סמוכים.
  4. הטיול בין הכפרים ואתרי הטבע מצריך השכרת רכב או הצטרפות לסיור מאורגן. חשוב להזכיר שהנהיגה הפוכה מישראל - עניין של 10 דקות ומתרגלים.
  5. שופינג – יש קניונים וחנויות רחוב ממותגות והמחירים זולים בכ-20-30 אחוז מבארץ. הכי מומלץ להביא – גבינות פטה וחלומי, שמן זית, רחת לוקום, פירות מסוכרים, ריבות טובות ושוקולדים.

* הכתבת היתה אורחת של משרד התיירות של קפריסין וסאן דור