חיידקים – הם בכל מקום. כולנו מודעים לסכנות שאורבות לנו בשירותים ציבוריים, למשל, או בתחבורה ציבורית ומטוסים, אבל כשזה מגיע לחדרים בבתי מלון אנחנו נוטים להעלים עין - כי הרי "מנקים אותם כל יום". ובכן, זה נכון ולא נכון.
מספר עובדים בתעשיית המלונאות חשפו לאחרונה כמה פרטים שרובנו אולי לא יודעים – או מעדיפים שלא לדעת – על הרגלי הניקיון הנהוגים באכסניות ומלונות. כך למשל, בחור בשם מייקל פורסט ג'ונס שעובד ברשת בתי מלון גדולה בבריטניה, ובחור נוסף בשם ג'ייקוב טומסקי, שהיה בעברו בתעשייה וכעת הפך לאינפורמר, החלו לאחרונה לפרסם באתרי אינטרנט שונים עצות לשהייה בריאה בחדרים.
הטיפ הראשון שהם חולקים – אל תניחו את המזוודה שלכם על המקום המיועד למטען בחדר (בדרך כלל בארון או במזווה), כי מתברר שהאזור הזה בדרך כלל עשוי מעץ, ומיני חרקים ופשפשים יכולים לשרוץ שם בכיף. לא שהם טוענים שהאורחים מלוכלכים – פשוט המזוודות שלהם, סביר להניח, היו בכל מיני מקומות לא סטריליים במיוחד.
טיפ נוסף – בדקו את חור ההצצה בדלת, שהוא תקין ושלם ושאף אחד לא התעסק איתו, כי כבר קרו מקרים בעבר של מציצנים. כדי להיות בטוחים לגמרי, עדיף למצוא חתיכת נייר ולדחוף אותה פנימה כדי לסתום אותו (רק ודאו שאתם יכולים וזוכרים להוציא אותה בזמן הצ'קאאוט).
עצה נוספת – השתמשו כמה שפחות במגבות הקטנות של הידיים בחדר האמבטיה, שכן רבות מהן נמצאות בסופו של דבר על ידי החדרניות על הרצפה ליד המיטה, במיוחד כשמדובר באורחים שהם גברים.
בשנה שעברה חשף אתר באזפיד רשימת מטלות לניקיון של בית מלון סטנדרטי בעל שלושה כוכבים, אשר לפיו חדרי מלון מנוקים בצורה יסודית רק כל שלושה או ארבעה חודשים בלבד. במסגרת התהליך המזרנים מאווררים ומתהפכים, רהיטי העץ מחוטאים וחלק מהמלונות משתמשים בקרינת UV כדי לגלות כתמים שמוסתרים מן העין, כמו למשל על מכשיר הטלפון בחדר, מתגי האורות, ידיות הדלתות וכדומה. אבל זה, כאמור, קורה רק כל כמה חודשים.
כמו כן, עובדי המלון חשפו כי יש פרוטוקול מסודר לגבי אנשים שמתים במהלך השהייה במלון – וכי אין מצב שתדעו מזה כי לאנשי הצוות נאסר לדבר על כך עם האורחים. בנוסף, אומרים העובדים, שאם לחדרנית משעמם במיוחד באותו היום, יש סיכוי גדול שהיא תחטט לכם בחפצים האישיים. לא בהכרח תגנוב משהו – אבל בהחלט תשעשע את עצמה עם מידע על החיים האישיים שלכם.