ביוני 2025 תחגוג סינגפור 60 שנות עצמאות, עם אירועים ברחבי עיר-המדינה העתידנית שנתפסת בעולם כאחת ההצלחות הגדולות של המאה הקודמת. אבל לפני שאתם נוסעים לחגיגות, שצפויות להיות מרהיבות ומלאות צבע וחיים, זה בדיוק הזמן להיכנס לתרבות המרתקת, לחוקים המוזרים ולגלות את אחת מהמדינות המסקרנות של העולם.

בסינגפור אין זבל ברחובות, אין בדלי סיגריות על הקרקע ואין המונים. במדינה הקטנטנה מתגוררים כמעט שישה מיליון אנשים – ובכל זאת היא נקייה כל כך עד שערים רבות ברחבי העולם יכולות ללמוד ממנה דבר או שניים. אבל מי שכבר היה שם, יודע שזה לא משהו שבא משום מקום: בסינגפור יש מספר כללים שכדאי לך לפעול לפיהם – אם לא, אתם עלולים לעמוד בפני קנסות גבוהים ובמקרים קיצוניים עונשי מאסר. כדי לעקוב אחר הדברים, הנה רשימה של עשו ואל תעשו בסינגפור.

אל תעשו בסינגפור – ממה כדאי להימנע

אין ללעוס מסטיק

אחת התקנות המפורסמות ביותר בסינגפור היא האיסור על לעיסת מסטיק. אסור למכור או לייבא, כלומר אסור להכניס מסטיקים למדינה. אם תיתפסו לועסים מסטיק, אתם צפויים לקנס של 500 דולר סינגפורי (קצת יותר מ-1,300 שקלים).

סינגפור רחוב (צילום: Lifestyle Travel Photo, shutterstock)
ברחובות כאן לא תמצאו מסטיקים או אשפה | צילום: Lifestyle Travel Photo, shutterstock

אין לזרוק זבל ברחוב

למרות שיש לראות בכך נימוס בסיסי, אשפה במקומות ציבוריים וברחובות היא בעיה שניתן למצוא בכל העולם. בסינגפור, לעומת זאת, מטפלים בזה באופן פעיל, שכן כל מי שזורק פסולת ברחוב יכול לצפות לקנסות כבדים. אתם עלולים לשלם עד 1,000 דולר סינגפורי (בסביבות 2,600 שקלים) אם אתם מפרים את הכלל הזה – אז טוב שיש פחי אשפה כמעט בכל מקום. זה לא משנה מה תזרקו באופן לא חוקי, מכיוון שהכל אסור, החל מטישו, עטיפות ממתקים ועד בדלי סיגריות.

אין לעשן בפומבי

אפרופו בדלי סיגריות, העישון אסור גם במקומות ציבוריים. זה נכון במיוחד בבניינים, פארקים, תחבורה ציבורית, סביב מוסדות חינוך, בתי חולים או אפילו בטווח של חמישה מטרים מתחנות אוטובוס. אם תפרו את הכלל הזה, אתם יכולים להיקנס בכמה מאות או אפילו 1,000 דולר סינגפורי. אם אתם בכל זאת רוצים לעשן, חפשו מקומות מסומנים.

אין לירוק על הרצפה

גם יריקה היא עבירה פלילית בסינגפור. מי שירק ברחוב במקומות ציבוריים כמו תחנות אוטובוס, בתי ספר או שווקים צפוי לקנס של כמעט 4,000 שקלים.

מסעדה סינגפור (צילום: DerekTeo, shutterstock)
אוכלים ושותים רק במקומות שמותר | צילום: DerekTeo, shutterstock

אין לאכול או לשתות בתחבורה ציבורית

כל מי שישב אי פעם ברכבת התחתית או בתחנה בסינגפור, הבחין בהם מיד: שלטים עם המבורגרים ומשקאות עם איקס אדום וגדול, מלווים לרוב בתוספת "$Fine 500". אכילה ושתייה למעשה אסורה באוטובוסים וברכבות – זה נועד להגן על נוסעים אחרים מפני ריחות לא נעימים, אבל גם לעזור לשמור על ניקיון אמצעי התחבורה. אגב, גם צריכת אלכוהול בציבור אסורה בהחלט בין 22:30 ו-7 בבוקר, והשתייה מותרת רק במסעדות ובברים מורשים.

התנהגות לא מוסרית כלפי נשים

מי שמתנהג בצורה מגונה או בלתי הולמת כלפי אישה בברים, מועדונים או מטריד אותה באופן כללי או עושה משהו דומה בסינגפור יכול לצפות למעצר. זה יכול אפילו להוביל למאסר ארוך או ענישה גופנית, אך זו נאכפת רק במקרים קיצוניים.

צ'יינה טאון סינגפור (צילום: Onlyshaynestockphoto, shutterstock)
בלי להתחבק, להתכרבל או להתנשק בציבור | צילום: Onlyshaynestockphoto, shutterstock

אסור להתכרבל, להתנשק או להתחבק בפומבי

זוגות בסינגפור צריכים להיות זהירים: גם אם מותר לעשות דברים כמו להחזיק ידיים או להתחבק במהירות, זה נחשב גס מאוד להפגין חיבה בפומבי. זה כולל חיבוקים אינטימיים, התכרבלות או נשיקות. למעשה, זה אפילו יכול להוביל לאזהרות משמעת או במקרה הגרוע לקנסות.

כן לעשות בסינגפור – למה כדאי לשים לב

לנסוע, ללכת ולעמוד בצד שמאל

בסינגפור, התנועה נוסעת בצד שמאל. צריך להתרגל לזה לא רק בכבישים, אלא גם לשים לב לזה כהולכי רגל. כדאי גם לעמוד משמאל במדרגות הנעות כדי שאנשים שממהרים יוכלו לעבור מימין.

לחלוץ נעליים

כשנכנסים לבית או לדירה בסינגפור, זה מנומס לחלוץ נעליים. זה חל הן על ביקורים פרטיים אצל אחרים והן על מבני תרבות ציבוריים כגון מקדשים, מסגדים או כנסיות.

מקדש סינגפור  (צילום: Jack Hong, shutterstock)
את הנעליים חולצים לפני כניסה למקומות | צילום: Jack Hong, shutterstock

שימו לב לסביבה שלכם

"הקפידו על נימוסים" הוא המוטו בסינגפור – במילים אחרות: זכרו תמיד את הגינונים שלכם. זה תקף גם כשמדובר בסביבה שאתם נמצאים בה. כאן זה נחשב גס מאוד אם אתם מדברים בקול רם מדי ברכבת או בתחנות אוטובוס למשל.

התייחסו לאנשים מבוגרים בכבוד

זה אולי לא חוק, אבל בסינגפור לוקחים ברצינות את היחס למבוגרים עם נימוס מירבי. זה לא אומר רק לקום באוטובוס, אלא גם לאופן שבו מתייחסים אליהם באופן כללי, כאשר בסינגפור נהוג שם לכנות את המבוגרים כ"דוד" או "דודה" – גם אם אינכם קרובי משפחה. הדבר כל כך מושרש בתרבות המקומית כך שאפילו אישה צעירה יכולה להיקרא "דודה" על ידי ילדים.

פארק סינגפור  (צילום: IamDoctorEgg, shutterstock)
כשאתם בציבור יש לשים לב למרחב ולאנשים שסביבכם | צילום: IamDoctorEgg, shutterstock

תעמדו יפה בתור

אז אם אתם עומדים בתור, חשוב לעמוד תמיד מאחור, אחרת כנראה שלא תמשכו רק תשומת לב שלילית ומבטים אלא גם כעס של ממש מהסובבים אתכם. מצד שני, אם אתם רואים תור ארוך איפשהו, למשל מול מסעדה, אתם יכולים בדרך כלל להניח שהיא שווה את ההמתנה.

החוקים הכי מוזרים בסינגפור

אחרי כל החוקים שסינגפור פחות או יותר ידועה בהם, יש גם כאלה שהם מיוחדים ואפילו די מוזרים. מי ידע למשל שאסור לא להוריד את המים בשירותים? מי שלא יעשה את זה יכול לקבל קנס של כ-150 דולר סינגפורי (כ-260 שקלים).

עוד חוק די חריג חל כשאתם נמצאים בפרטיות שלכם. בסינגפור אסור לכם להיות עירומים – כלומר, אסור לכם שיצפו בכם כשאתם בעירום, גם אם זה בטעות. החוק חל גם על חדרי מלון, ואם אפשר לראות אתכם מהרחוב, אסור לכם להסתובב בחדר בלי בגדים. אחרת אתם עלולים לעמוד בפני קנסות גבוהים של למעלה מ-1,000 דולר או אפילו עונשי מאסר קלים.

פשע נוסף שהייתם חושבים שיהיה ברור מאליו: אסור לעשות פיפי במעליות. בניגוד לחוק השירותים, זה דווקא נאכף בקפדנות רבה. יש למעשה "גלאי שתן" שאם מישהו מטיל שתן במעלית סוגרים את הדלתות ומעכבים את העבריין עד הגעת המשטרה.