שווקי פשפשים הם מראה נפוץ בחו"ל ורובנו נתקלנו בלפחות אחד כזה במהלך טיול בעולם. הריחות, הצבעים והמראות מושכים אותנו אל הדוכנים המגוונים, למשש את הסחורה ולגעת בעבר. אבל בעוד בחו"ל שווקי הפשפשים נחשבים לאתרי חובה לתיירים, בארץ תרבות העתיקות והווינטג' לא ממש ממוסדת, ורובנו מכירים רק את שוק הפשפשים הוותיק ביפו. ובכן, כדאי שתדעו שלצד שוק זה מתקיימים גם כמה שווקי פשפשים קטנים וספונטניים, שיכולים לספק כמה מציאות שוות, בהתאם לטרנד הרטרו האופנתי.

מחפשים טיסה זולה לחו"ל? היכנסו ל-smartair

אז אם אתם רוצים לתבל את הטיול הבא שלכם בקצת אותנטיות צבעונית, נוסטלגיה וגם איזה פריט עם היסטוריה ארוכה – אספנו בשבילכם רשימה של שווקי פשפשים ברחבי הארץ - לכל אחד מהם כדאי להגיע עם הרבה כסף קטן, ולוודא שזה יום יפה ושמשי שכן לרוב בימים גשומים השווקים לא מתקיימים.

מציאות זולות לצד חנויות בוטיק יוקרתיות | שוק הפשפשים ביפו

זהו השוק המוכר ביותר בארץ, וגם הגדול ביותר. בשנים האחרונות הוא זכה לעדנה מחודשת ושופץ על ידי העירייה. בעקבות השיפוץ ועליית ערך הנדל"ן של האזור, הרבה מהחנויות הישנות פינו את מקומן לחנויות בוטיק, אך עדיין ניתן למצוא שם מציאות.

איפה: השוק ממוקם סמוך לכיכר השעון ביפו באזור הרחובות יפת, מרגוזה ועמיעד.

מה מפשפשים: הכל מהכל. בעיקר רהיטי וינטג' ועתיקות אך גם בגדים, תכשיטים וכלי בית. המחיר בינוני עד יקר.

מציאות לדוגמא: שולחן צד וינטג' ב-200 שקלים, תליון מיוחד ב-20 שקלים, ספת וינטג' משנות ה-70 ב-2000 ש"ח.

מתי כדאי להגיע? החנויות במתחם השוק פתוחות בכל ימי השבוע בין 9:00 ל-17:00 אך כדאי ורצוי להגיע בימי שישי, אז מתעורר לחיים שוק הפשפשים "האמיתי" ברחבת העמודים באזור רחוב בית אשל ומרגוזה.

מה לאכול? כאמור, מתחם השוק מלא בבתי קפה, פאבים קטנים ואטרקציות רבות. מומלץ לנשנש מאפה במאפיית אבולעפיה המפורסמת ולאכול ארוחה טובה באחת המסעדות המפורסמות הפזורות בשוק.

מה עוד באזור? אפשר ורצוי לשלב את השוק עם טיול ביפו העתיקה ולבקר באתרים ומקומות היסטוריים כגון גשר המשאלות, מגדל השעון, סלע אנדרומדה וכנסיית פטרוס הקדוש.

הכנסו לצפייה בתחזית מזג אוויר בתל אביב - יפו

לשלב עם טיול בבהאיים | שוק הפשפשים בחיפה

בשנים האחרונות השוק בחיפה החל לצבור פופולריות ומחפשי המציאות וחובבי האספנות מעדיפים את האווירה הנינוחה שלו על פני השוק ביפו. בדומה לשוק ביפו, שוק הפשפשים בחיפה מורכב מחנויות קבועות שפתוחות לאורך השבוע ושוק "רצפה" (שנקרא גם "שוק הרוכלים") עם דוכנים שונים בסמוך לו. כמובן שהמחירים נמוכים יותר בשוק הרוכלים, אך בכל מקרה כדאי להתמקח עם המוכרים.

איפה: השוק מתחלק לשניים: החנויות הקבועות שנמצאות ברחוב קיבוץ גלויות והסמטאות הסמוכות ודוכנים שונים שנמצאים באזור רחוב אלקלעי ובמעלה הגבעה. 

מה מפשפשים: השוק מציע מגוון גדול של כלי בית וניתן למצוא שם כלי אמייל במחירים שווים, צלחות חרסינה וכוסות קריסטל. בנוסף לכך ישנם גם רהיטים ובגדים ופיצ'יפקס לרוב.

מציאות לדוגמא: סיר אמייל עם נקודות ב-40 שקלים, כיסא כנסייה עתיק ב-100 שקלים.

מוצרים לבית חיפה, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
בשנים האחרונות החל לצבור פופולריות. שוק הפשפשים בחיפה | צילום: מירי פרקס

עוד שוק פשפשים חיפה, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
גם חנויות קבועות וגם "שוק רוכלים" | צילום: מירי פרקס

מתי כדאי להגיע? החנויות הקבועות פתוחות לאורך השבוע, אך כדאי להגיע בימי שבת וראשון משעות הבוקר המוקדמות, אז גם פתוח "שוק הרוכלים" עם הדוכנים השונים.

מה לאכול? קפצו לחומוס אבו-מרון (נמצא ממש באמצע השוק בקיבוץ גלויות 1). בלי קשר לשוק, מדובר באחת החומוסיות המיתולוגיות בחיפה ושווה לעצור לתדלק בקצת חומוס-צ'יפס-סלט שיעזרו לכם לשרוד את מסע ציד המציאות. חומוסייה מפורסמת נוספת באזור היא חומוס אבו שאקר (שדרות המגינים 29), שמציע בנוסף לחומוס גם מגוון תבשילים. אם לא בא לכם חומוס, עוד מוסד מיתולוגי שנמצא בסמוך לשוק הוא "מעיין הבירה" שמציע אוכל מזרח אירופאי לצד מגוון בירות (נתנזון 4, סגור בשבת).

מה עוד באזור? חיפה מציעה שלל אטרקציות ואת הביקור בשוק ניתן לשלב עם סיור ברחבי העיר התחתית, בגנים הבהאים ובמושבה הגרמנית. אפשר לקפוץ לאחד מהמוזיאונים של חיפה כמו מוזיאון האמנות או המדעטק (מומלץ במיוחד אם אתם עם ילדים).

יושבים בשוק פשפשים חיפה, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
אחרי השוק קופצים לבגנים הבהאיים | צילום: מירי פרקס

שוק פשפשים חיפה, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
מציע מגוון גדול של כלי בית. חיפה | צילום: מירי פרקס

הכנסו לתחזית מזג האוויר בחיפה

יום בתל אביב | שוק העתיקות בכיכר דיזינגוף

זהו שוק קטן עם מספר דוכנים, שזכה בשנים האחרונות לפופולריות גדולה. העובדה כי הוא במרכז תל אביב תורמת להצלחתו, ואפשר לבקר בו "על הדרך" בטיול בתל אביב.

מה מפשפשים: חלק גדול מהשוק מוקדש לבגדים ותכשיטים יד שנייה ווינטג' אך ניתן למצוא גם דוכנים שמציעים תקליטים, כלי בית, ספרים נדירים, שטרות ומטבעות ומגוון עתיקות.

מציאות לדוגמא: חולצת וינטג' ממשי ב-80 שקלים, שעון מצופה זהב ב-150 שקלים.

איפה נמצא? השוק מתקיים ברחבת קולנוע רב חן בכיכר דיזנגוף, ממש מתחת לכיכר. בימי שישי הוא מגיע גם לצד השני של הכיכר, ברחבת מלון סינמה.

עוד שוק העתיקות בתל אביב, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
ממוקם במרכז תל אביב. שוק העתיקות בכיכר דיזינגוף | צילום: מירי פרקס

מתי כדאי להגיע? השוק מתקיים בימי שלישי בין השעות 11:00 ל-21:00 ובימי שישי בין השעות 7:00 ל-16:00. מומלץ להגיע בימי שישי אז כמות הדוכנים גדלה ויש יותר מגוון ומבחר.

מה לאכול? מכיוון שהשוק נמצא במרכז תל אביב, לא חסרות מסעדות ודוכני אוכל באזור. ליד השוק תוכלו למצוא את מסעדת "לה שוק", קפה דיזי ובית הקפה "ברד סטורי" שמתמחה במנות לחם.

מה עוד באזור? אבל לשלב את הביקור בשוק עם טיול שופינג ברחוב דיזינגוף או סתם להסתובב ברחובות תל אביב.

עוד שוק העתיקות בתל אביב, שווקי פשפשים  (צילום: מירי פרקס)
רהיטים ובגדי וינט'ג, וגם: ספרים נדירים, שטרות ומטבעות ומגוון עתיקות | צילום: מירי פרקס

שוק העתיקות תל אביב, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
הכי מושלם ליום כיף בתל אביב' | צילום: מירי פרקס

מחירים מצחיקים | השוק באשדוד

בניגוד גמור לשווקים הקודמים, מדובר בשוק רצפה לא ממוסד שרובו מורכב מרוכלים יוצאי חבר העמים שפורשים שמיכה ומציעים את מרכולת.    

איפה: השוק מתחיל בפינת רוגוזין ושדרות משה דיין וממשיך עם הירידה לים, שם מתחיל השוק העירוני הקבוע של אשדוד. 

מה מפשפשים: רוב הסחורה מורכבת מבגדי יד שנייה ווינטג' במחירים מצחיקים של 5 עד 15 שקלים. אפשר למצוא גם ספרים ישנים (הרבה מהם ברוסית), כלי בית, מכשירי חשמל ישנים ועוד פיצ'יפקס לבית.

מציאות לדוגמא: קומביניזון ב-30 שקלים, כוסות קריסטל ב-5 שקלים.

ספרים בשוק באשדוד, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
שוק רצפה לא ממוסד. השוק באשדוד | צילום: מירי פרקס

מתי כדאי להגיע? השוק מתקיים בימי רביעי. מומלץ להגיע בשעות הבוקר המוקדמות.

מה לאכול? בקצה השוק המאולתר מתחיל השוק העירוני ששווה ביקור בפני עצמו. שם תוכלו למצוא מגוון מאכלים בדוכנים שונים כגון עלי גפן ממולאים נהדרים וזיתים בדוכן הירקות הכבושים. אם אתם רוצים משהו קצת יותר ממלא מומלץ לנסוע קצת לבוטקה של מאמא רחל, שממוקדם בגינה ציבורית (קיבוץ גלויות 15). אצל רחל תוכלו לקבל אוכל ביתי טעים במיוחד ולא יקר. אם אתם מחובבי הסנדוויץ' מומלץ לקפוץ ל"אצל מוריס" (מרכז מסחרי שכונת רוגוזין) שנמצא סמוך לשוק, שם תוכלו לקבל לחמניית פריקסה טרייה וחמה ממולאת בכל טוב.

מה עוד באזור? כאמור, כדאי לסייר גם בשוק העירוני הסמוך שנמצא במתחם ענק, שם תוכלו למצוא פירות וירקות במחירים שווים, בגדים, תכשיטים, כלי בית ועוד. אם אתם רוצים קצת קולטורה אפשר לקפוץ למוזיאון לתרבות הפלשתים שמציג אוסף ייחודי שלא תמצאו באף מוזיאון אחר. בנוסף, אם יש יום יפה תמיד כדאי לקפוץ לחוף הים המדהים שיש לאשדוד להציע.

עוד שוק פשפשים אשדוד, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
רוב הסחורה מורכבת מבגדי יד שנייה ווינטג' | צילום: מירי פרקס

 

הכנסו לתחזית מזג אוויר באשדוד

לא לפספס את הבורקס | שוק רמלה

גם פה, הקונספט דומה לשוק באשדוד: בפאתי שוק רמלה הקבוע והמפורסם נמצא "שוק הבוכרים", שפתוח רק בימי רביעי. שם, ברחבת החנייה, מתקיים שוק פשפשים ספונטני בו מספר רוכלים מציעים מגוון סחורות. המחירים נוחים במיוחד והסוחרים פתוחים להתמקחות. לפי השמועות בעלי החנויות של השוק ביפו קונים פה את הסחורה שלהם, כך שיש מציאות.

איפה: באזור רחוב שלמה המלך.

מה מפשפשים: הכל מהכל. חפצים לבית, בגדים, ספרים, בובות ישנות, תמונות וגם רהיטים מעטים. יש בשוק הרבה זבל ופריטים מוזרים למכירה (כמו בקבוקי שמפו חצי ריקים או שלטים לטלוויזיה שלא עובדים), אז הוא דורש פשפוש ונבירה יותר מתקדמים משווקים אחרים, אך המחירים הנמוכים מפצים.

מציאות לדוגמא: חולצת וינטג' ב-5 שקלים, תיק ערב עם פאייטים ב-30 שקלים, כוסות יין מקריסטל ב-2 שקלים.

מתי כדאי להגיע? שוק הפשפשים המאולתר מתקיים רק בימי רביעי. מומלץ להגיע בשעות הבוקר המוקדמות.

מה לאכול? שוק רמלה המקורה הצמוד מלא בהפתעות קולינריות. מומלץ לקפוץ לבורקס רמלה לבורקס מופלא עם כוס לימונדה או לאכול קבב במסעדת "אצל נאג'י" (ז'בוטינסקי 12).

מה עוד באזור? לרמלה יש סטיגמה של עיר מוזנחת ונחשלת, אך למעשה, מדובר במקום בעל היסטוריה עתיקה ורב-תרבותית עם פוטנציאל תיירותי רב. אפשר לבקר במסגד הגדול, בכנסייה היוונית ובכנסייה הארמנית כדי לספוג את המגוון התרבותי שיש לעיר להציע או לקפוץ לבריכת הקשתות המפורסמת של העיר. אפשר לקפוץ גם למוזיאון רמלה ובית יד הבנים.

שוק פשפשים רמלה, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
שוק פשפשים ספונטני בו מספר רוכלים מציעים מגוון סחורות. רמלה | צילום: מירי פרקס

עוד שוק פשפשים רמלה, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
מהשוק יוצאים לביקור באתרים ההיסטוריים של העיר | צילום: מירי פרקס

אח"כ קופצים עם הילדים לפארק המחצבות | שוק כרמיאל

שוק הפשפשים בכרמיאל הוא כנראה הכי פחות מוכר שברשימה: אפילו תושבי העיר והצפון לא מכירים את שוק הרצפה הקטן והמיוחד הזה. בדומה לשווקים באשדוד וברמלה, השוק התפתח בצמוד לשוק הפירות והירקות העירוני ורוב הרוכלים בו הם עולים מחבר העמים. המציאות מגוונות וכדאי לפשפש.

איפה: שוק הפשפשים נמצא בכניסה לשוק העירוני כרמיאל, ליד רחוב הכבאי.

מה מפשפשים: בשוק אפשר למצוא הרבה בגדי יד שנייה ווינטג', תכשיטים ישנים ומיוחדים, כלי בית ורהיטים. יש גם דוכנים עם התמחות ספציפית כמו מטבעות, כלי נשק ישנים וכדומה.

מציאות לדוגמא: סוודר וינטג' ב-5 שקלים, תיק עור ב-20 שקלים, מנורת וינטג' מיוחדת ב-50.

מתי כדאי להגיע: שוק הפשפשים מתקיים בימי שני בבוקר. כדאי להגיע מוקדם כי בסביבות 10 מתחילה שעת העומס והמחירים עולים בהתאם.

מה לאכול: בכרמיאל עצמה אין פנינות קולינריות מיוחדות, אבל אפשר לקפוץ לחומוס מעולה בכפר הסמוך מג'ד אל כרום, שם נמצא חומוס בית הכרם, הידוע בכינויו "החומוס של עאמר". יש שאומרים שמגישים שם את החומוס (הסודי) הכי טוב בצפון. אם לא בא לכם על חומוס במרחק נסיעה קצרה יש את מחלבת "עין כמונים" המגישים ארוחה על טהרת גבינות וחלב. יש אפשרות לבופה מלא בכל טוב ב-88 שקל.

מה עוד באזור? באזור כרמיאל והצפון לא חסר מסלולים מעניינים לטיול. כרמיאל עצמה מציעה שלל פארקים כמו פארק המחצבות, שהוא פארק עצום עם שפע טבע ופינות חמד מוצלות. אם אתם עם ילדים, אפשר לקפוץ גם למרכז המבקרים של שטראוס שנמצא באזור התעשייה ברלב ולקבל סיור במפעל, כולל טעימות ממגוון המוצרים של החברה.

עוד שוק כרמיאל, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
המציאות מגוונות וכדאי לפשפש. שוק כרמיאל | צילום: מירי פרקס

שוק כרמיאל, שווקי פשפשים (צילום: מירי פרקס)
כדאי להגיע מוקדם - משם להמשיך לטיול בצפון | צילום: מירי פרקס
>> מי אוהב את השבת? המלצות לכל המשפחה

מחפשים טיסה זולה לחו"ל? היכנסו ל-smartair