- המקום הכי טוב לאירועים אינטימיים: אקו
זה לקח זמן, אבל רובנו כבר הפנימו שהמגפה עתידה להישאר איתנו בתקופה הקרובה ושצריך לחגוג בהתאם להנחיות המצמצמות - ואם כך, אקו הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים. גן האירועים ממוקם בצמוד לנחל חדרה, באזור ירוק עם שמיים פתוחים, ומציע גם גן מוקף עצים וצמחייה לאירועים באוויר הפתוח וגם חלל מקורה שמוקף בחלונות זכוכית ומכניס את הבחוץ פנימה. מושלם לאירועים בימי קורונה.
איפה? בעלי מלאכה 31, חדרה
- המקום הכי טוב לעבודה מרחוק: Beachub
לפני שהקורונה עצרה הכל, לא מעט אנשים אימצו לעצמם אורח חיים של נוודים דיגיטליים. גם ככה כולם עובדים היום מהמחשב, אז למה לא לעשות את זה מכל מקום בעולם? עכשיו, כשכבר אי אפשר לטוס בחופשיות ורבים כבר לא מגיעים למקום העבודה שלהם, האלטרנטיבה צריכה להיות מקומית ויצירתית. Beachub שבג'סר א-זרקא מציע בדיוק את זה: סביבת עבודה ללא קירות במיקום מושלם - על חוף הים. בערבים מתקיימות כאן הרצאות, ואפשר אפילו לשים את הראש בלילה ולקבל ארוחה למחרת בבוקר. מחיר ליום עבודה כולל לינה וארוחה עומד על 350 שקלים, וככל שתישארו יותר ימים המחיר ללילה ירד. להיות נווד דיגיטלי מעולם לא היה מפתה יותר.
איפה? שביל ישראל, ג'סר א זרקא
- השוק הכי מפתיע: השוק הפיליפיני בתחנה המרכזית החדשה
המבנה המאיים של התחנה המרכזית בדרום תל אביב צבר מוניטין כאחד המקומות היותר שנויים במחלוקת בעיר, אבל החנויות בתחנה הפכו לשם דבר בכל קשור למציאות זולות ומשתלמות. הסוד שלא רבים יודעים הוא שבכל סוף שבוע נפתח בקומת הרביעית של התחנה שוק פיליפיני מרשים ומגוון, עם חטיפים אקזוטיים, תבלינים מיוחדים, ירקות שלא ידעתם שקיימים והמון אוכל מעולה.
איפה? התחנה המרכזית החדשה, תל אביב, קומה 4
- המקום הכי מפתיע לשופינג: ביג קריות
הקניונים הפתוחים הפכו לגילטי פלז'רס של הקורונה. ואם יש משהו טוב יותר מקניון פתוח, זה קניון פתוח עם חנויות עודפים. ביג קריות הוא אחד ממרכזי הקניות הפתוחים הגדולים בצפון, עם שפע של חנויות חשמל ובגדים, כולל חנות גדולה במיוחד של ענקית מוצרי הספורט דקטלון, וגולת הכותרת: חנות העודפים הענקית של נייקי (השנייה בארץ, מלבד זו שבאילת). נעלי ספורט חדשות מעולם לא היו רעיון טוב יותר.
איפה? שדרות ההסתדרות 248, חיפה
- המקום הכי יפה לשנורקלינג: שמורת חוף האלמוגים
אי אפשר לעמוד בקסמם של המים הצלולים בחופי אילת. הם קרירים וכחולים, ובחלק מהחופים – שופעי דגים. בשמורת חוף האלמוגים תוכלו למצוא את שונית האלמוגים היחידה בישראל, שנמצאת תחת חסותה של רשות הטבע והגנים למטרות שיקום ושימור. רצועת החוף רחבה ונוחה, מלאה בציליות, שמשיות וכיסאות נוח, והמים רדודים ומושלמים לרחצת ילדים. אם תרצו לקפוץ למים ולשנרקל תוכלו להגיע לעומק השונית באמצעות גשר, שבנוי מהחוף ומגיע לעומק הים. במקום משכירים ציוד שנורקל.
איפה? חוף האלמוגים, אילת
- מיזם התרבות הכי מסקרן: סאבלט
בשנת 2007 החליטה קבוצת אנשי לילה מירושלים לצאת למסע עם יעד שאפתני במיוחד: הפרחת השממה המקומית עם אירועי תרבות ואמנות. הם התחילו לארגן מסיבות מחתרתיות במבנים נטושים תחת הליין "תלתליסטים", כשהם מאגדים סביבם קהל מעריצים מושבע. לפני שלוש שנים הפך הרעיון ל"סאבלט" - מיזם תרבותי נודד שקיבל את תמיכתה של עיריית ירושלים, והתמקם בחללים שחברי הליין הקימו לתחייה. הסאבלט מציע הופעות חיות ומסיבות, תערוכות מתחלפות, במה לאמנים צעירים, ומקום לילדי הבליינים עם אירועים מותאמים לדור ההמשך ואפילו ג'ימבורי. הסאבלט הבא צפוי להתקיים בקיץ הקרוב - שווה להישאר מעודכנים.
איפה? מיקומים ותאריכים מתעדכנים באתר "תלתליסטים"
- בית הכנסת הכי יפה: בית הכנסת ימין משה
בזמנים בהם נותר לנו רק לחלום על סיור בכנסיית סגרדה פמיליה בברצלונה או בקתדרלת נוטרדאם שבפריז, אין מנוס ממציאת חלופות קדושות מקומיות - ולמזלנו, יש כאן רבות כאלה. בית הכנסת ימין משה בירושלים נבנה בשנת 1896 בשכונת משכנות שאננים על ידי תושביה (טורקיים ברובם). ייחודו של המבנה בסגנונו - גוונים בהירים של תכלת על כל פנים החלל, בשילוב עם נברשות צבעוניות מדהימות וחלונות גדולים ומסוגננים. שיטוט בבית הכנסת יסגור לכם את הצורך להתפעל ממבנים עתיקים מרהיבים לפחות לכמה חודשים.
איפה? מלכי 2, ירושלים
- חנות הקרמיקה הכי טובה: הגלריה של נירהל'ה
נירה גרין היא קדרית, יוצרת ומורה לאמנות, שהקימה את הגלריה בבית לחם הגלילית מתוך אהבתה לעיצוב ולחומר. בגלריה תוכלו לרכוש כלי קרמיקה יפהפיים שנירה עושה במו ידיה, ולהתנסות בהכנת הכלים בעצמכם בסדנאות ושיעורים פרטיים . חוץ מכלי קרמיקה תוכלו למצוא במקום גם רהיטי וינטג', חפצי יד שניה, ודברים יפים לבית שנירה אספה לאורך השנים.
איפה? בית לחם הגלילית
- האטרקציה הכי כיפית למשפחות: SkyTown
פארק האקסטרים האווירי שצץ בגני יהושע הוא הגדול ביותר בארץ, ומפעיליו טוענים שגם מהגדולים בעולם. הוא מורכב מארבעה מפלסים שמגיעים עד לגובה 24 מטר, והטיפוס לפסגה נעשה תוך מעבר בין 120 אלמנטים אתגריים מגוונים בדרגות קושי שונות. האמיצים מביניכם שיגיעו לקצה המבנה בקומה הרביעית יוכלו ליהנות מדק רחב למנוחה, תצפית מטורפת על העיר, אוויר משובח וירוק בעיניים.
איפה? שדרות רוקח 98, תל אביב
- הריטריט הכי טוב: Way Of Mantra
בתקופה המורכבת בה אנחנו חיים, הצורך לקחת הפסקה ולהתנתק למספר ימים הפך להיות חשוב מתמיד, ואם אפשר לשלב עם ההפסקה הזו יוגה, מדיטציה, אוכל טוב ונוף מרהיב - מה טוב. "מנטרה" היא קהילה מתגבשת ששמה לעצמה למטרה לחבר בין אנשים, גוף, נשמה וטבע. אנשי הקהילה בונים ריטריטים אקסקלוסיביים בני מספר ימים, שנותנים חוויה הוליסטית שמתאימה לכל מי שרוצה לצאת מהשגרה. הסדנאות כוללות תרגול עם המורים הטובים בארץ, ארוחות שף מוקפדות, טיולים, זריחות, שקיעות, ומפגש משותף בין אנשים שונים עם צורך זהה.
איפה? סדנאות ומיקומים מתעדכנים בעמוד האינסטגרם ובאתר
- הדרך הכי טובה להתנדב בימי קורונה: GivingWay
התנדבות בעידן הקורונה הפכה אצל רבים להיות צורך של ממש. ב-GivingWay, אתר ישראלי שמחבר בין מתנדבים ל-5,700 ארגונים מכל רחבי העולם, נתנו לזה מענה יצירתי. באמצעות הפלטפורמה תוכלו ליצור קשר עם ארגונים שמחפשים מתנדבים, גם בקצה השני של העולם, ולסייע להם מרחוק בדברים בהם אתם טובים: בין אם זה עיצוב גרפי, ניהול רשתות חברתית, הנחיית שיעורי יוגה לילדים וכל מומחיות אחרת, GivingWay יאפשר לכם להמשיך במלאכת ההתנדבות החשובה, גם בימים בהם לא ניתן להתקהל - ובטח שלא לנסוע לחו"ל.
איפה? באתר הארגון - המקום הכי יפה לקפה ועוגה: ההוספיס האוסטרי
ההוספיס האוסטרי בירושלים הוא בית הארחה לצליינים, הממוקם בלב ליבו של הרובע המוסלמי בעיר העתיקה. המבנה המרהיב מ-1858 מוקף בגינה יפהפייה ומטופחת עם מקומות ישיבה, וניתן גם לשבת במרפסות המבנה שמספקות תצפית עוצרת נשימה על הרובע המוסלמי של העיר. במסעדה של ההוספיס תוכלו למצוא עוגות מעולות (מומלצות במיוחד: עוגת הגבינה ופאי התפוחים), וליהנות מכוס תה או מבקבוק של בירה טייבה בזמן שאתם ממלאים את הריאות באוויר הרים צלול.
איפה? ויה דולורוזה 37, ירושלים
- המשתלה הכי טובה: משתלת רוני יהלום
טיפוח הצמחייה הביתית הפך לתחביב יקר, ולכן יותר ויותר גננים חובבים מוצאים את עצמם בחיפוש אחר משתלות. אחת המוצלחות שבהן היא זו של רוני יהלום בכפר אז"ר. בחממות ענקיות מגדל רוני עשרות מינים של סוקולנטים מדהימים, בכל הגדלים ובמחיר שווה לכל כיס. חוץ מסוקולנטים במשתלה נמכרים גם צמחים "סטנדרטיים", ובקלות תוכלו לחזור ממנה עם אוזן פיל או פיקוס גומי אלגנטי למראה. עם פערים של עשרות אחוזים בין המחירים שהכרתם בעיר לבין אלו שמחוצה לה - אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם מהר מאוד גרים בג'ונגל ביתי.
איפה? כפר אז"ר
- קערת הבריאות הכי טובה: מיציפי
טרנד הסופר-פוד כבר מזמן הפך להיות שם דבר, אך לעיתים לא ברור כיצד הצ'יה, הגוג'י בריז והאסאי השתלטו בכזו נונשלטיות על המדפים שבמטבח שלנו. אבל גם אם אין לכם מושג על מה אנחנו מדברים, מיציפי הוא מקום נהדר לבקר בו ולהתאהב: בבר הסופר-פוד ברמת השרון תמצאו מגוון רחב של קערות בריאות יפהפיות המבוססות על סמודיז מגניבים במיוחד, ועליהם סידור של פירות נפלאים, אגוזים, וכמובן - גוג'י בריז, גרנולה וצ'יה. תמצאו כאן למשל קערת סמודי של אסאי, קקאו, קוקוס, בננה, תמר וחמאת בוטנים, וגם גרסה חמה על בסיס שיבולת שועל עם חלב שקדים, מייפל, קינמון, קוקוס ופירות טריים. לצד הקערות אפשר גם להנות גם ממיצי בריאות בכבישה קרה.
איפה? אוסישקין 16, רמת השרון
- בית הקפה הכי טוב לעבודה: "הנסיך הקטן"
"הנסיך הקטן" הוא מוסד תל-אביבי הממוקם בלב ליבו של רחוב המלך ג'ורג' הסואן, והוא מציע מתכון מנצח לכל מי שמחפש אי שקט לעבוד בו: הקירות עמוסים ספרים שניתן לקרוא בזמן הישיבה או לרכוש במחיר סמלי, וכבר בצעדים הראשונים במקום תרגישו כמו בספרייה. "הנסיך הקטן" מציע שולחנות נוחים, חיבורים לחשמל, מחירים שיאפשרו לכם להגיע בחדווה לקפה השלישי, והכי חשוב - שקט.
איפה? המלך ג'ורג' 19, תל אביב
- המקום הכי מעורר השראה: הספרייה לאמנות ע״ש מאיר אריסון
בין אם אתם אמנים מיוסרים שמחפשים השראה או סטודנטים לאמנות שמחפשים מקום שקט ללמוד בו, הספרייה במוזיאון תל אביב לאמנות היא ללא ספק מקום שאתם חייבים לבקר. הספרייה על שם מאיר אריסון מיקמה את עצמה כמרכז מידע ארצי לאמנות, עם למעלה מ-100,000 ספרים, כ-90 כתבי עת מודפסים ומאגר מידע עצום. ללומדים היא מציעה שולחנות ענק נוחים עם שקעים, מקום ללפטופ ולחומר כתוב, אור שמש, ואיך לא – שקט שאפשר למצוא רק בספרייה.
איפה? מוזיאון תל אביב לאמנות, קומה 1
- מתחם הגלריות הכי טוב: CCA
המרכז לאומנות עכשווית בתל אביב הוקם ב-1997 כשהוא חורט על דגלו את קידום האמנות העכשווית ובעיקר וידיאו ארט ומיצג. במרכז, שממוקם באחד האזורים היפים בעיר, ישנם שלושה חללים נפרדים, בהם מוצגות תערוכות מתחלפות של אמני וידאו ומיצג רבים ומגוונים. במבנה הגלריה ניתן למצוא גם את הארכיון הישראלי לווידאו ארט, ובו למעלה מ-3,000 יצירות של אמנים מהארץ ומחו"ל, העומד לרשות הקהל הרחב. שווה להוסיף ליום כיף הבא שלכם בתל אביב.
איפה? צדוק הכהן 2, תלאביב
- חדר הבריחה הכי טוב: "התערבות"
יש המון חדרי בריחה בישראל, אך "התערבות" בראשון לציון מצא את מקומו ברשימת 100 חדרי הבריחה הטובים בעולם – ולגמרי בצדק. הוא משלב חידות מורכבות, תפאורה מושקעת, וגולת הכותרת - רפרנסים לסיטקום "איך פגשתי את אמא". המשחק בו אורך 75 דקות, והוא בילוי מושלם למי שמחפש בילוי אינטימי בהתאם להנחיות הקורונה.
איפה? אליעזר מזל 3, ראשון לציון
- מתחם הלילה הכי מגניב: הלני המלכה ירושלים
על קצה גבעה ובאחת הצמתים הציוריים של ירושלים הוקם אחד ממתחמי הלילה השווים בסביבה. במפגש הרחובות נמצאים בר "הקסטה" הוותיק, בר "התקליט" הזעיר, ובצמוד אליהם תוכלו למצוא את "הפרגמון" - מסעדה שהופכת בלילות למועדון. הקהל מגוון ונע בין סטודנטים, ירושלמים, ובליינים ותיקים, המחירים משתלמים, ובין השעות 20:00-22:00 יש הפי האוור. במתחם עשרות שולחנות נוחים שמפוזרים ברחוב, הכל בהתאם להנחיות התו הסגול.
איפה? הלני המלכה 5 ו-7, ירושלים
- המקום הכי רומנטי לדייטים: יקב אמפורה
יקבים הפכו להיות מוקד בילוי אטרקטיבי שמשלב בין ישיבה באוויר הפתוח, נופים משגעים ואלכוהול. יקב אמפורה כבר מזמן הפך להיות שם דבר בקרב חובבי היין והזוגות המאוהבים כאחד. היקב ממוקם בכרם מהר"ל הפסטורלית, בין בנייני אבן אירופיים, שבילים מפותלים וטבע שמזכיר את חו"ל. חוץ מהבילוי הקלאסי שכולל נוף מהמם, יין מעולה, גבינות ונקניקים, תוכלו לנסות לתפוס את אחד מאירועי התרבות, ההרצאות וההופעות שמתקיימות במקום.
איפה? כרם מהר"ל
- הגינה הקהילתית הכי יפה: חצר מוזיאון הטבע בירושלים
כשמגדלי הבטון תופסים כל חלקה ירוקה בערים הגדולות, הצורך בשמירה על הטבע אצל התושבים רק הולך וגדל. זו בדיוק הסיבה שבערים רבות תוכלו למצוא גינות קהילתיות בהן מגדלים פרחים, צמחי תבלין פירות וירקות. בפברואר 2007, מתוך חשש נדל"ני למתחם מוזיאון הטבע בירושלים ורצון לשמר את המקום כמרכז קהילתי ירוק ופתוח לציבור, הוקמה הגינה בחצר. בגינה, שמתוחזקת על ידי פעילים ותושבי השכונה, תוכלו למצוא צמחי תבלין, בוסתן עצי פרי, כרם ענבים, ערוגות ירקות ושדרת שיחי פטל. נוסף לכך יש בגינה פינת מחזור שכונתית, בור מים משופץ, משתלה טיפולית, ומתקני הדגמה לבנייה ירוקה.
איפה? מוהליבר 6, ירושלים
- השוק הכי טוב: שוק עראבה
רבע שעה מכרמיאל תמצאו את כפר עראבה, ובו מסתתר לו שוק גדול ומקורה שכל פודי חייב להכיר. בין הדוכנים העמוסים תוכלו למצוא דבש, לאבנה ושמן זית בעבודת יד, עשבי תיבול אקזוטיים, תבלינים מעוררי תיאבון, דגים טריים שנמשו מהים ופירות וירקות שנקטפו באותו הבוקר. בסביבת השוק ובתוכו תוכלו ליהנות מחוויה קולינרית כמותה יש רק בצפון הארץ, לאכול חומוס חם שנעשה על פי מתכונים סודיים, לנשנש שווארמה פלסטינית-טורקית, ולקנח בכנאפה וקפה גולמי.
איפה? בכניסה לכפר עראבה. השוק פועל בימי שלישי ושבת, בין 08:00-20:00
- המקום הכי טוב לבלות בו יום: עין חרוד
בצפון הפסטורלי מסתתרות פינות חמד רבות, ואחת מהן הוא קיבוץ עין חרוד, בו תוכלו להעביר בקלות יום שלם פורה ומהנה. המשכן לאמנות, הגן היפני חפציבה, בית הכנסת העתיק בבית אלפא ואפילו חנויות יד שניה ומסעדות אורגניות מסתתרות להן בקיבוץ הצפוני ובסביבתו, וזה עוד לפני שדיברנו על הנחלים, המעיינות והנוף המדהים. נפל עליכם יום חופש בהפתעה? עין חרוד זה המקום בשבילכם.
איפה? עין חרוד
- המקום הכי פוטוגני: פטריות המלח בים המלח
ים המלח ידוע בסגולותיו הרבות לבריאות הגוף והנפש, אבל סגולה חשובה לא פחות היא היכולת שלו לנפק לכם תמונת האינסטגרם המושלמת. פטריות המלח בים המלח הפכו לשמועה הכי מדוברת בקרב חובבי ההרפתקאות והצילומים, ובין החופים המדהימים של המקום הנמוך בעולם תוכלו למצוא איי מלח ענקיים ופוטוגניים שמסודרים בפיתול זה אחר זה. האיים כבר קיבלו את הכינוי המכובד "המלדיביים של ישראל", ומדי יום פוקדים אותם עשרות מטיילים הרפתקנים וצלמים נלהבים. בשל החום הכבד מומלץ להגיע בשעות הזריחה או השקיעה, ולהנות מהשמיים הכי יפים בארץ.
איפה? מול מלון "ישרוטל ים המלח"
- הדרך הכי טובה לצרוך קולנוע בימי קורונה: דרייב אין
ימי הקורונה הפכו את הבילוי האהוב על רבים לבלתי אפשרי בישראל, ואולמות הקולנוע התייתמו כמעט לחלוטין. עיריות רבות (פתח תקווה, חיפה, הרצליה ועוד) החליטו לקחת את המושכות לידיהן והשיקו קאמבק היסטרי לבית הקולנוע האולטימטיבי של שנות ה-60 - הדרייב אין. בתל אביב שינו את הקונספט מעט ובנו את מסך הענק בלב ליבו של האגם בגני יהושע: את מקומן של המכוניות תפסו סירות הפדלים האייקוניות של האגם, והצופים נהנו משעה וחצי של פעם בחיים. אמנם מדובר ביוזמות שכרגע מתקיימות בפרקי זמן מוגבלים, אבל כדאי לעקוב אחרי הפרסומים ולתפוס את ההקרנה הקרובה.
איפה? פרטים מתעדכנים באתרי העיריות
- חנות הסבונים הכי טובה: "מיכל סבון טבעי"
מיכל לוי התחילה לייצר סבונים בימיה כסטודנטית לתואר ראשון בפקולטה לחקלאות ברחובות, והפכה את הניסוי למקצוע רק שנים ארוכות לאחר מכן, כשהיא שמה לה למטרה לייצר "קוסמטיקה טבעית באמת". החומרים שמיכל משתמשת בהם יחד עם השקיפות שהיא מאמינה בה בכל הנוגע למכירת המוצרים איגדה סביבה קהל מעריצים נאמן. בין המוצרים תוכלו למצוא סדרות של מוצרי טיפוח לפנים, לגוף ולשיער, מוצרים לילדים, דאודורנטים טבעיים ושמנים ארומתרפיים, ועל כל מוצר שתרכשו תוכלו לקרוא את רשימת המרכיבים המלאה, מפורטת ומתורגמת בצורה הכי ברורה שיש. בלי אותיות קטנות, ובלי סימני שאלה.
איפה? רשימת החנויות והזמנת משלוחים באתר
- חנות העיצוב הכי טובה: "Jemma"
מתחם "בואכה יודפת" הוא אחד המקומות הכי חו"לים בישראל, ובין חנויות הסבונים, הנרות, והמעדניות המפנקות, תוכלו למצוא גם את Jemma - חנות קטנה ומטריפה לעיצוב הבית, והרבה יותר מזה. את החנות מנהלים ימימה, שמייצרת ומעצבת פרטי טקסטיל עם בדים אותם היא מייבאת מהודו, ואלרון - מעצב תעשייתי שבונה רהיטים מעץ ממוחזר. חוץ מהפרטים היפים שהשניים מעצבים, ניתן למצוא בחנות גם כלי הגשה מקרמיקה ואמייל, נרות, סבונים, פרטי נוי, וכל מה שצריך לבית חם ומעוצב.
איפה? יישוב יודפת
- החוויה הכי נוסטלגית: "ישראל של פעם"
בשנת 2012 גיל פנטו הקים את "ישראל של פעם" - מוזיאון פרטי לנוסטלגיה ישראלית שמספר את סיפורה של תוצרת הארץ של פעם. במוזיאון של גיל תוכלו למצוא אוסף מרגש של מוצרים מישראל של שנות ה-40 עד שנות ה-70, דרך המוצרים שנמכרו בחנויות המכולת, צעצועי ילדים, פרפומריה ואוסף נדיר של פרטי אופנה מקומיים. המשפט "היה לי בול כזה" נשמע רבות בתחומי המוזיאון, והמבקרים מספרים על חוויה מרגשת, מצמררת ומעוררת געגוע מתוק.
איפה? שבטי ישראל 25, תל אביב
- הדרך הכי טובה לקנות מותגים: "פקטורי 54" באילת
אילת תמיד תיכנס לתמונה כשמדובר על קניות, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בקניות יוקרה. הפאשניסטות יודעות הדבר שומרות את הסוד קרוב לליבן, אז תכירו גם אתם: פקטורי 54 מיצבה את עצמה כבר לפני יותר מעשור כמקום הנכון לקניית מותגי על, והסניף הדרומי של הרשת מאפשר לעשות את זה קצת יותר בזול. בסניף, ששוכן בטיילת באילת, תוכלו למצוא את כל אותם מותגים שהרשת משווקת, ובניהם "בלנסיאגה", "ברברי", "פנדי", "דולצ'ה וגבאנה" ואחרים, וליהנות באופן אוטומטי מ-17 אחוזי הנחה - שיכולים להיות משמעותיים כשמדובר במותג החלומות שלכם.
איפה? טיילת נפטון, אילת
- הטיילת הכי טובה: טיילת לואי
טיילת לואי שבחיפה היא אחת הטיילות היפות בארץ, ולמרות שאורכה רק 400 מטרים - שווה להגיע אליה בביקור הבא שלכם בסביבה. הטיילת נבנתה בשנת 1992 ונתרמה על ידי פול ומאי גולדשמידט, ומאחר ופול היה הקבלן הראשי של הגנים הבהאיים, הטיילת מספקת עוד כניסה אליהם ותצפית מדהימה על כל המפרץ.
איפה? טיילת לואי, חיפה
- חנות הספרים הכי טובה: "גולדמונד"
גולדמונד נפתחה לפני יותר מעשור ועם השנים תפסה את מקומה כמוסד של ממש. החנות, שממוקמת בשוק תלפיות, מציעה מבחר של למעלה מ-25,000 ספרים שנמכרים במחיר שווה לכל כיס (את חלקם לא ניתן למצוא ברשתות הגדולות). חוץ מספרים נדירים שעומדים לצד ספרי קאלט, המקום מארח הופעות חיות, הרצאות, מסיבות, וסדנאות שונות. למחפשי המציאות שביניכם: שווה להיכנס לחדר המציאון, בו תוכלו למצוא אלפי ספרים בעשרה שקלים בלבד.
איפה? עקרון 6, חיפה
- ההפי האוור הכי טוב: "מילבה"
באר שבע היא עיר הסטודנטים הדרומית, ומקומות חדשים וצעירים תופסים בה נתח הולך וגדל. מילבה הוא בר צעיר ותוסס שממוקם בצמוד לאוניברסיטת בן גוריון ומציע את ההפי האוור המשתלם בסביבה: 50 אחוזי הנחה בין 19:00 ל-21:00. תפריט האלכוהול המרשים כולל לא פחות מ-30 סוגי בירות, ויש גם קוקטיילים מעולים ואוכל מצוין.
איפה? שלמה המלך 2, באר שבע
- הספא הכי טוב: "עץ ומים"
תשכחו משמנים ארומטיים וממיטות טיפולים ותתכוננו להתאהב בוואטסו. טכניקת הטיפול פותחה בשנות ה-80 המוקדמות בארצות הברית והיא משלבת בין הידרותרפיה לשיאצו - וזה בדיוק תחום ההתמחות של ספא "עץ ומים". הטיפול נעשה בבריכה מחוממת ששוכנת בלב הרי ירושלים ופונה אל הנוף המרהיב של אגם בית זית. הטיפול נעשה תוך כדי ציפה על פני המים, והלחיצות, המתיחות והפיתולים העדינים שלו, תורמים לגמישות של הגוף ושל עמוד השדרה. המטופלים, שלעיתים מגיעים סקפטיים - מסיימים את הטיפול מעריצים אדוקים.
איפה? דרך האגם 278, בית זית
- גינת הכלבים העירונית הכי טובה: פארק גבעתיים
בלב המדשאות הירוקות שמאחורי קניון גבעתיים ממוקמת גינת הכלבים שתמיד חלמתם עליה. היא בין הגדולות בארץ – כדונם וחצי המחולקים לשני מפלסים - ומספקת לכלבים מרחב עצום להשתובב בו בחופשיות, לחפור בורות, לרחרח צמחים ולטפס על מסלעות. היתרון הייחודי טמון באזור הנפרד עבור כלבים קטנים – מצרך נדיר ומתוק, שמציע סביבה בטוחה ולא מאיימת גם לעדינים ולחששנים ביותר. במתחם פזורות ברזיות ופינות ישיבה מוצלות להולכים על שניים, והוא מגודר היטב ומצויד בשני שערים המאפשרים גישה נוחה מכל כיוון.
איפה? פארק גבעתיים
- פינת החי הכי טובה: "פארק ארץ הצבי"
במושב אלישמע שליד כפר סבא שוכנת לה פיסת גן עדן עבור בני האדם ועבור בעלי החיים. המוקד של "פארק ארץ הצבי" הוא טיפול בחיות בר פצועות שנעשה על ידי אנשים שמקדישים לכך את חייהם. ילדים והורים יכולים לפגוש כאן חיות שלא היו זוכים לפגוש בשום מקום אחר, וללמוד על יחס הגון לחיות. בפינת הליטוף העצומה תמצאו תוכים, שרקנים, ארנבים וטלאים שמחכים לשחק אתכם (אם כי לא בכפייה, כפי שמדגישים המדריכים), ולאחר מכן תוכלו לרכוב על סוסי פוני מאולפים או להירגע במדשאה הענקית שצמודה למתקני משחקים. כל מה שבוקר מהנה עם הילדים צריך להיות.
איפה? הוורדים 64, אלישמע
- האטרקציה הכי כיפית לילדים: הקרוסלה
לא ברור אם היא הומצאה בארץ, אבל יש בקרוסלה משהו מאוד ישראלי: אבוב בגודל משפחתי שקשור לסירת מנוע ומציע טיסה רטובה על מי הכנרת או ים סוף. תוסיפו לזה את האפשרות להגיע לכל מיני נקודות מרוחקות ומעניינות למדי על פני המים (באילת - ריף הדולפינים), ותבינו למה כדאי לכם לעבור את החוויה הזו ביחד - לפחות פעם בחיים. הילדים שלכם יהיו בשמיים.
איפה? חפשו בגוגל "קרוסלה", בכנרת או באילת
- מוזיאון הילדים הכי טוב: מוזיאון הילדים בחולון
מוזיאון הילדים לא היה הראשון שחשב על הנגשה ואינטראקטיביות לילדים. הטכנודע (או המדעטק, למי שנולד אחרי שנות השבעים) היה שם לפניו. אבל המוזיאון בחולון לקח את הפעלת הילדים מתחום המדע למקומות אחרים והציע תשובה חדשה לשאלה איך גורמים לילדים להתעניין במה שהם רואים, ללמוד מבלי להשתעמם, או פשוט להעביר כמה שעות כיפיות. התערוכות הוותיקות עדיין שם (כן, הינשולים ממשיכים לכבוש את בני הארבע), אבל גם מסלולים מוכרים זוכים לפעילויות חדשות שיכולות למשוך ילדים שכבר מכירים את המקום. השילוב עם הפארק הסמוך הופך את המוזיאון לפעילות משפחתית של יום שלם, ובסופו של דבר, מדובר באחד המקומות היחידים שהצליחו לאמץ את נקודת המבט של הילדים לעולם.
איפה? הכניסה למוזיאון היא מפארק פרס, מול רחוב מפרץ שלמה 66
- פארק השעשועים הכי טוב: אייס מול אילת
מודים, לקח לנו זמן לעכל את השילוב בין קניון לפארק שעשועים, אבל אנחנו מדגישים שהאפשרויות החינמיות רבות וטובות, ואין סיבה לבזבז או להתפתות לקנות משהו שאתם לא צריכים. במידה ועברתם את המשוכה הזו, תגלו מקום שהלך והתפתח מאז שהוקם, ושהפך לחוויה מהנה עבור הילדים ולהמלצת השנה בקרב ההורים. הקניון עצמו בנוי סביב מתחם החלקה על הקרח, אבל מציע מסביב אפשרויות רבות (יש שיגידו רבות מדי) לילדים ולילדים בנפש: מתחם טרמפולינות, בבילון פארק, מטווח ירי איירסופט, שולחנות ביליארד, ספא דגים, רכבת הרים לילדים, מבוך מראות, פארק חבלים, לייזר טאג ועוד. שווה להוסיף לביקור הבא שלכם באילת.
איפה? קאמפן 8, אילת
- האטרקציה החינוכית הכי טובה: "פלנתניה"
נתניה היא לא המקום הראשון שעולה בראש כשחושבים על חקר החלל, אבל זה בגלל שעוד לא שמעתם על מרכז המדע, החלל והתרבות על שם מדראמה. במתחם תמצאו גן מדעי, בריכות אקולוגיות ועוד חללי פעילות, שהבולט מכולם הוא הפלנטריום הדיגיטלי המספק הצצה נדירה אל הגלקסיה וכוכבי הלכת באיכות שהתרגלנו לראות רק בחו"ל. לרגע אחד באמת תרגישו שקיבלתם כרטיס חינם לטיסה בחלל - וזה לא עניין של מה בכך. המקום מציע שלל פעילויות לחוקרי החלל הפעוטים שלכם, כמו לימוד על חיי האסטרונאוטים, התנסות בהכנת קפסולות של מזון חלל וניסויים והדגמות של מדריכי המקום.
איפה? סוגיהארה (סמפו) צ'יאונה 1, נתניה
- הפעילות החינמית הכי טובה לילדים: פארק החורף
אחת מבריכות החורף האחרונות שנותרו באזור מישור החוף, שנמצאת בחלק הדרום-מערבי של נתניה, היא גם תזכורת לכמה יפה היה האזור כולו לפני שהולבש בשלמת בטון ומלט. בפארק החורף תמצאו את אחת הבריכות היחידות שניצלו (בזכות מאבק של הארגונים הירוקים) והרבה מעבר לכך: באזור שקרוב לכביש ממוקמים מתקני עץ מושקעים שבנויים סביב משטח החלקה לגלגליות ואופניים ומספקים שעות של כיף וטיפוס לקטנים. גולת הכותרת של הפארק היא צעידה בשביל שמוביל לשלולית הגדולה, ובמהלכה תוכלו להתענג על הטבע ועל צבעיו המרהיבים, אותם מספקים דיירי המקום - הפרחים והחרקים, שמעטרים אותו בגוונים שניתן למצוא רק במגזיני הטבע. הפארק עצמו חובר במהלך החודשים האחרונים לפארק עירוני, המקשר אותו לשכונות נאות שקד וגלי ים בעיר.
איפה? "פארק החורף" בוויז
- חנות הצעצועים הכי טובה: "ענטל"
חנות הצעצועים הטובה בישראל היא בעצם יבואן. "ענטל" מייבאת באופן בלעדי צעצועים מחברות כגון פלאן טויס, פין טויס, גוגו טויס, צ'מפיון טויס ועוד כל מיני טויס. כל הצעצועים מצטיינים במראה העץ הקלאסי, שעדיין משדר אותנטיות גדולה יותר מכל צעצוע פלסטיק. המבחר בחנות רב, והוא מציע סוסי נדנדה, ספרים, כלי נגינה, בתי בובות, ערכות יצירה ומדע ועוד. תצטרכו להתאפק כדי לא להציף את חדר הילדים.
איפה? קיבוץ געש, ובאתר
- המקום הכי טוב לברוח אליו מהחום: החרמון
המקום הכי גבוה בארץ הוא כמובן גם המקום הכי קר. בזמן שבחורף הביקור בהר מתאים בעיקר למי שאוהב שלג וסקי, דווקא בקיץ הוא הופך למגוון יותר - ומזג האוויר פשוט מושלם. מי שרוצה להגיע עם כל המשפחה יכול למצוא כאן אטרקציות שונות, כמו עלייה ברכבל, נסיעה במזחלות אקסטרים, בילוי במגלשות אבובים וסיורים מודרכים. מיטיבי הלכת יוכלו למצוא על ההר הגבוה את מסלול ההליכה האלפיני היחיד בארץ, בו לא תמצאו עצים, בגלל הגובה - אך הפרחים פורחים גם בשיא החום. בסיום הטרק הלא-פשוט יחכה לכם נוף מהפנט (לא סתם קוראים להר "העיניים של המדינה") ומזג אוויר קר.
- ההוסטל הכי טוב: פאוזי עאזר
הוסטלים כמו פאוזי עאזר בנצרת מושכים אליהם בעיקר מטיילים מחו"ל, אך כעת, כשהקורונה צמצמה את ענף התיירות, במקום מנסים למשוך כמה שיותר מטיילים צעירים ומשפחות ישראליות שמחפשות מקום עם אווירה טובה ומחיר נמוך. בפאוזי עאזר של רשת אברהם הוסטל מציעים חדרי משפחה חדשים וחדרים גדולים במיוחד לקבוצות. בנוסף, מציעים בהוסטל סיורים בנצרת, ועל כל אלה מנצחת אווירה צעירה, נעימה וקלילה. אל תצפו לקבל חדר מפונפן ובריכה, אבל כן תקבלו כאן יחס חם וביתי במחיר הגיוני.
איפה? רחוב 6112 9, נצרת - הצימר המבודד הכי טוב: חוות "מעיין הנעורים"
בחוות הבודדים שבנגב יש בסך הכל שתי בקתות, כמה סוסים ואגם אחד, שהופכים את החוויה של צימר מבודד למושלמת. שטח החווה מתפרש על 600 דונמים, והעובדה שיש כאן בסך הכל שתי יחידות, ושהאירוח הוא רק לזוגות, יבטיחו לכם שתקבלו בדיוק את מה שדמיינתם כשחלמתם על צימר כזה. מהמרפסת בבקתה יש נוף מדהים של שקיעה שאפשר לראות מהג'קוזי, והמטרה כאן היא להתנתק מהמסכים. קלישאה של בידוד, בקטע טוב כמובן.
איפה? מועצה איזורית רמת נגב
- הגלמפינג הכי טוב: Glow Glamping
גלמפינג (מצירוף המילים Glamorous camping – קמפינג מפואר) הוא לינה באוהלים מדוגמים המציעים שילוב של לינת שטח בטבע ואירוח ברמה גבוהה. באוהל יש מזרונים נוחים, נקודות חשמל ותנאים שלא היו מביישים חדר בבית מלון. התופעה המוכרת בעולם הפכה בזמן הקורונה גם לטרנד מקומי, אך לא הרבה הצליחו להתקרב לרמה שאפשר למצוא באפריקה או בארה"ב. היחיד שכן הצליח להתקרב (והמחיר בהתאם), הוא ה-Glow Glamping שתוכנן במקור עבור תיירים אמריקנים אך נאלץ לשנות כיוון בגלל הקורונה. הבונוס החווייתי של המקום: הוא משנה מיקום כל כמה זמן ואתם מקבלים כתובת מדויקת רק לאחר ההרשמה. האירוח על בסיס הכל כלול.
איפה? פרטים מתעדכנים באתר
- חניון הקמפינג הכי טוב: חורשת טל
בגן הלאומי חורשת טל שבצפון עמק החולה, המשתרע על פני 700 דונמים, תמצאו מדשאות רחבות ידיים, פריחות יפות בחלק מחודשי השנה, פלגי מים זורמים ואגם שחייה גדול, כשברקע הר החרמון. לא סתם המקום נוסף לאחרונה לרשימת אתרי הטבע האהובים על הישראלים.
- האירוח הקיבוצי הכי טוב: עין זיוון
האירוח הקיבוצי הפך לטרנד בימי הקורונה: הבקתות בסיסיות, אך מרווחות ומרוחקות זו מזו, משטחי הדשא נדיבים, יש הרגשה שהילדים יכולים לרוץ בחופשיות, וכמובן שבכולם מככבת הבריכה של הקיבוץ. את כל אלה תמצאו בכל אירוח קיבוצי אליו תלכו, אבל מה שהופך את האירוח בעין זיוון להיות מעל כולם זה המיקום בצפון רמת הגולן. בחורף קר ומרגיש כאן כמו באירופה, בקיץ נעים ואפשר לקטוף דובדבנים, ובכל עונה שהיא אפשר לחצות ברגל את הכביש של מתחם האירוח וליהנות ממוזיאון שוקולד, מאפייה מושלמת או יקב מדהים. בנסיעה באוטו תוכלו לגלות גם את חבל הארץ הצפוני הקסום הזה. מעל כולם כבר אמרנו?
- מלון המשפחות הכי טוב: "הגושרים מלון בטבע"
במלון שבקיבוץ הגושרים יש 184 חדרים בסגנונות שונים ורובם מותאמים למשפחות בשלל גדלים. למי שממש רוצה להתפנק, באגף הבוטיק החדש החדרים גדולים יותר, ושתי סוויטות עם יחידה נפרדות להורים, כדי להיות עם ולהרגיש בלי. מה שהופך את המלון למומלץ במיוחד למשפחות הוא דווקא מה שקורה מחוצה לו: כמאמר הקלישאה - הילדים יכולים לרוץ בחופשיות על הדשא. בנוסף, אפשרויות הטיול והנחלים מסביב הן אינסופיות, יש במקום שתי בריכות, אפשרות לארוחות בוקר וערב, ולא תרגישו בעומס של אנשים גם כשהמקום מלא. באופן כללי, ההרגשה היא שהזאטוטים מוזמנים ונלקחים בחשבון, ואפילו בימי הקורונה מצאו פתרונות יצירתיים בדמות משחקי לוח ענקיים כמו סולמות ונחשים.
איפה? קיבוץ הגושרים
- המלון הכי טוב לירח דבש: "מצפה הימים"
כשאין חו"ל להנות בו מהחופשה הכי רומנטית ויוקרתית שיש, אנו נאלצים לפנות למחוזות ארצנו. במלון מצפה הימים שבגליל תוכלו למצוא את כל מה שצריך כדי להתחיל כמו שצריך את חיי הנישואים: יוקרה - יש; נוף גלילי מהפנט - יש; ספא מפנק לטיפולים - כמובן; ואפילו מסעדת בשרים טובה בניצוחו של השף ארז קומורובסקי. המלון גם עבר בתחילת השנה שיפוץ נרחב בהשקעה של 80 מיליון דולר. כמה יעלה לכם התענוג? החל ב-1,400 שקל ללילה. כן, יוקרה גם במחיר.
איפה? ראש פינה
- המעיין הכי טוב: הסחנה
כן, הוא מלא בישראלים, וכן, אנחנו אוהבים להגיד שעדיף לבקר במקומות אחרים ופחות מוכרים, אבל לא סתם הסחנה נבחר למקום הכי אהוב בארץ. למעשה, הוא נראה כמו גן עדן ומגיע לו הרבה יותר כבוד: המים כחולים ונעימים כל השנה, המדשאות גדולות, ותמצאו כאן גם שלל אטרקציות מעבר לשכשוך המתבקש. נכון, כולם מכירים אותו (ובגלל זה הוא נבחר), אבל זה לא הופך אותו לפחות מוצלח. רוצים להיות לבד? פשוט תגיעו מוקדם. מאוד.
איפה? ליד קיבוץ ניר דוד
- המוזיאון הכי טוב: מוזיאון הטבע בתל אביב
מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט נפתח לפני כשנתיים. כמוזיאון חדש יחסית ניכר שהוא תוכנן, עוצב והונגש לפי כל הפרמטרים המתבקשים ממוזיאון בימינו, ושם אותו בשורה הראשונה עם מקביליו בעולם. השיטוט ברחבי המוזיאון נעשה בצורה של מסלול אחד נוח ומעגלי, בו המבקרים לא מפספסים אף חלק. במוזיאון מוצגים וחלצי בעלי חיים המחולקים על פי תפוצתם בארץ, ובסופו ישנו חלק מרתק על התפתחות בני האדם מהקוף ועד ימינו, תוך הסברים וחוויות אינטראקטיביות מגוונות.
איפה? קלאוזנר 12, תל אביב יפו
- הנוף הכי יפה לזריחה: הר אבנון
כחמש דקות נסיעה מירוחם נמצא הר אבנון, ממנו ניתן לתצפת על המכתש הגדול, או בשמו החדש מ-2015 - מכתש ירוחם. למרות שהמכתש המוכר יותר הוא רמון, מכתש ירוחם לא נופל ממנו, ואם לא תוותרו לעצמכם (ואל תוותרו לעצמכם), מומלץ להגיע לכאן מוקדם בבוקר ולצפות בזריחה הכי יפה שיש. לאחרונה תועדה במקום גם תופעה של גלישת עננים – מחזה מרהיב שרק מעצים את כל החוויה. ההגעה לנקודת התצפית שנמצאת למרגלות הפסגה של ההר נעשית עם הרכב ולא מצריכה שום מאמץ, מלבד זה שצריך להתעורר מוקדם כמובן. מי ידע שירוחם יכולה להיות כל כך רומנטית?
- תצפית הכוכבים הכי טובה: מכתש רמון
כדי לראות כוכבים בצורה מיטבית צריך להגיע למקום חשוך שלא נפגע מאור של ערים או מושבים שנמצאים סביבו, ואחד המקומות המומלצים לכך הוא מכתש רמון. בלב המכתש אין שום הילת אור שמפריעה, והכוכבים נפרשים מעליכם במלוא הדרם. לאחרונה חנכו ברשות הטבע והגנים מתחם חדש לצפייה בכוכבים בחניון הלילה חאן בארות, מאובזר בשתי משקפות אסטרונומיות חופשיות לשימוש ובפינות ישיבה מבטון, המעוצבות בצורת פוף ומפוזרות במתחם ביחס לכוכבים. לא רק לחובבי הז'אנר.
- חווית היוקרה הכי טובה: טיסה במסוק
בדרך כלל אנחנו שומרים את האטרקציות המגלומניות לחופשות שאנחנו עושים בחו"ל. היות וחו"ל הפך להפקה בימינו, יותר ישראלים החלו ליהנות מחוויות יוקרתיות ממש כאן בארץ, והמסקרנת, המטורפת והיקרה מכולן זו החוויה של טיסה פרטית במסוק. מהמנחת של חברת "עדן תעופה" ליד הסופרלנד בראשון לציון למשל, תוכלו להמריא לסיבוב של שעה עד מספר שעות, לנחות פחות או יותר היכן שתרצו, או סתם לעשות תצפית מרהיבה על הארץ - לאורך החוף לכיוון צפון או דרומה לכיוון הרי ירושלים. ניתן לשלב את הטיסה גם עם ארוחות בוקר, פעילויות לקבוצות או הפקות רומנטיות. כ-3,500 שקל לשעה של טיסה (עד שלושה אנשים).
איפה? פרטים באתר
- המקום הכי טוב לפיקניק: כתף שאול
מה צריך באתר לפיקניק? שיהיה בטבע עם גישה נוחה, צל, נוף, שולחנות פיקניק ופחים - וזה בדיוק מה שיש בנקודת התצפית של כתף שאול, אשר נמצאת בקצה הדרך "נוף גלבוע". בקצה ההר תוכלו ליהנות מהנוף המטורף של עמק חרוד מגובה של כ-300 מטרים, ואם תרצו להוריד את הארוחה תוכלו לצאת להליכה מעגלית קצרה ונגישה. ההמלצה שלנו: לשבת ליד הנקודה בה גולשים עם מצנחים מקצה ההר. מראה מהפנט. - הטרק הכי טוב: שביל השרון
אחרי שיצא מהתוואי של שביל ישראל וקצת נשכח, הגיע הזמן לתת את הכבוד הראוי לשביל השרון. אורכו 60 ק"מ, שמתחילים בנחל אלכסנדר ומסתיימים בפארק הירקון. לאחרונה השביל סומן מחדש בצבעים של לבן-כתום-לבן, ומי שרוצה יכול לצאת לטיול מסודר של יומיים/שלושה שעובר בלא מעט נקודות עניין בלב הארץ, או לשנות את מסלול ההליכה של שביל ישראל במקום לצעוד לאורך החוף. השביל עובר בנקודות כמו פארק איטליה, אגמון חפר, מצפור ויקר, עין שריד, יער קפלן, פארק הוד השרון ויישובים שונים בעמק חפר. לאורך הדרך ניתן לקנות אוכל ומים וישנן נקודות בהן ניתן לישון, כמו יער קדימה.
איפה? השביל מתחיל בשפך נחל אלכסנדר בצפון וממשיך עד נחל הירקון בפתח תקווה
- הסיור הכי טוב: "איזי ריידר עמק האלה"
אוקי (מנשה) יצחק וינון שרבני, שניהם תושבי מושב זכריה וחקלאים בנשמתם, הבינו שהקורונה מחייבת אותם לחשב מסלול מחדש, והחליטו לפני כמה חודשים לפתוח את "איזי ריידר עמק האלה" - סיורים רכובים על כלי דמוי קורקינט עם ארבעה גלגלים המאפשרים לו לעבור מכשולים קשים. הסיור, שנמשך בין שעה וחצי לשלוש שעות, משלב תיירות חקלאית (שהפכה לאחרונה ללהיט), במסגרתה עוברים בין הגידולים והחממות השונות, ויחד עם ביקור אופציונלי במבשלת בירה או יקב - הרי לכם בילוי נפלא. אחרי הליקוט והבילוי המשכר, תמשיכו לפארק בריטניה המרהיב להסבר על אזור עמק האלה, ותכינו שקשוקה מכל הירקות שקטפתם מבעוד מועד. הסיור מתאים לכל המשפחה, והנהיגה הינה מגיל 16 (ילדים מתחת לגיל זה מצטרפים לנהג ויושבים על כיסא מיוחד).
איפה? פרטים באתר
- קיר הטיפוס הכי טוב: "פרפורמנס רוק"
בין אם אתם כבר עמוק בטרנד הטיפוס ובין אם אתם רוצים להתחיל להתאהב, פרפורמנס רוק הוא הקיר בשבילכם. הוא הוקם בשנת 2006 כקיר הראשון בארץ, ומאז התרחב, פתח סניף נוסף בבאר שבע והשיק ממש לאחרונה קיר חדש ועצום בגודלו בתל אביב (ובקרוב גם במודיעין). בקיר תמצאו כ-200 מסלולי טיפוס מגוונים שמתאימים לכל הרמות, החל במתחילים ועד למקצוענים. מדי שבוע מוחלפים בו 20 מסלולים כדי להבטיח שכל ביקור יהיה מלא בעניין ובאתגרים חדשים.
איפה? דרך בגין 144, תל אביב / העצמאות 4, באר שבע - הטיול הכי כיפי לשישי בבוקר: "אורוות האמנים"
פרדס חנה כרכור הוא מקום ששווה לכם לבקר בו, כי בדיוק שם מסתתר לו אחד המקומות הכי מיוחדים באזור. "אורוות האמנים" קיבלה את שמה לאחר שהמקום, ששימש בעבר כאורוות סוסים, עבר שיפוץ יסודי והפך למתחם אמנות עם חנויות תכשיטים ובגדים, מוזיקה, אוכל ושתייה. המתחם פועל תחת הנחיות התו הסגול גם בימים אלה, ובימי חמישי אפילו מארח הופעות חיות. מקום מושלם להעביר בו את שעות היום, או דווקא את אלה של הלילה - עם ילדים או בלי.
איפה? פרדס חנה כרכור
- האקווריום הכי טוב: המצפה התת-ימי באילת
האטרקציה האייקונית של העיר הדרומית (עם המבנה האייקוני לא פחות) פועלת משנת 1974 אך דואגת לחדש ולהתחדש כל הזמן. המתחם הכי חדש במקום הוא "עולם הכרישים" המרשים, הכולל בריכת כרישים ענקית ומנהרה שקופה שממנה ניתן להביט על הכרישים, חתולי הים ומאות הדגים כמעט מכל כיוון. בנוסף, במקום יש בריכת צבים, עשרות אקווריומים של דגים נדירים, תצוגת יצורים ממעמקים ועוד.
איפה? חוף אלמוג, אילת
- היער הכי טוב: יער שוויץ
אנחנו יודעים שהמונח "נראה כמו בחו"ל" כבר הפך להיות שחוק בתקופה האחרונה, אך יער שוויץ שנמצא מעל טבריה הוא באמת כזה. כמו כל יער שמתוחזק על ידי קק"ל, תוכלו למצוא גם בו מסלולי הליכה קלילים, מתקנים שונים ושולחנות פיקניק לרוב. בנוסף, מיער שוויץ נשקף נוף מושלם אל הכנרת, שאחרי החורף האחרון נראית מרשימה מתמיד ושווה את ההגעה שלכם למקום. מהצד הרחוק לכנרת נפרסים הרי הגולן, שהם מחזה מרהיב בפני עצמו.
- חוף הים הכי טוב: אכזיב
האופציות בחוף הים של אכזיב הן רבות: אפשר ליהנות מהים הכחול והיפה, מהלגונות השונות, מהמפרצים שנראים כמו ביוון ומהמערות הטבעיות שנחצבו בסלע; אך אפשר גם לעשות קמפינג במקום, ואפילו לשלם קצת יותר ולשכור אוהל מדוגם בואך גלמפינג. בשמורת החוף הצמודה של ראש הנקרה ניתן גם להשקיף על שלושה איים, ובכלל, רצועת החוף הארוכה הזו נראית אחרת לגמרי ממה שרובנו מכירים מהערים הגדולות. בקטע טוב, כן?
- הבריכה הציבורית הכי טובה: בריכת מסילת ציון
מושב מסילת ציון שבמועצה האזורית מטה יהודה, כ-10 דקות נסיעה מבית שמש, מציע בריכה עם הרבה יותר משכשוך במים. אמנם בימי הקורונה כמות האטרקציות קצת הצטמצמה, אך מי שיגיע לכאן יוכל עדיין להנות ממתנפחים, ממשחקי שולחן, מאומגה למים, מבית קפה ואפילו ממקום לקמפינג. בשורה התחתונה: לקחו את חוויית הבריכה המוכרת והפכו אותה למשודרגת.
- מלון הבוטיק הכי טוב: האפנדי
להיות "מלון בוטיק" הפך למיתוג שלא מעט בתי מלון מנכסים לעצמם בשנים האחרונות. במלון האפנדי בעכו דווקא לא מתהדרים במילה "בוטיק", אבל אין יותר בוטיק מזה: 12 חדרי המלון שוכנים בתוך מבנה עתיק, שתהליך השחזור והשימור שלו נעשה על ידי אמנים ומומחים מכל העולם במשך כמעט תשע שנים. חדרי המלון, בלב הסמטאות של עכו העתיקה וצעדים ספורים מהים והשוק, מפוזרים על פני שלושה מפלסים, כשבכל מפלס חללים משותפים מרהיבים. כל חדר עוצב בצורה פרטנית והם לא דומים אחד לשני. אין כאן בריכה, אבל קשה להאמין שתרגישו בחסרונה - טיפולי הספא הם בסטנדרט הגבוה ביותר ובימים כתיקונם פועל כאן גם חמאם טורקי מסורתי. את השקיעה המרהיבה תוכלו לראות מגג המלון (שיש בו גם בר קטן), או מהמרפסות והחללים בעלי החלונות הגדולים. המטרה של בעל המקום, אורי ירמיאס - הלא הוא אורי בורי מהמסעדה המיתולוגית השוכנת בסמוך - היא שכל אורח ייהנה מחוויה אישית נעימה, וגם יתעניין באדריכלות, באמנות ובהיסטוריה הכל-כך נוכחת של המבנה הייחודי. הצליח לו.
איפה? לואי התשיעי, עכו
- טיול המשפחות הכי טוב: נחל דוד
שמורת עין גדי היא נווה המדבר הכי גדול בארץ, עם מעיינות, מפלים, בעלי חיים וצמחייה שמשתלבים בנוף המדברי. המסלול לאורך נחל דוד, המוביל בסופו למפל התחתון, הוא המתאים ביותר למשפחות: הוא קצר, נוח, יש בו מים ובעלי חיים, והוא למעשה מכיל את תמצית שמורת הטבע בצורה המרוכזת ביותר. גם כשמאוד חם, חלקים גדולים בשביל הנגיש מוצלים וההליכה בו מאוד קלה, כך שהזאטוטים לא יוכלו להתלונן לאורך הדרך. מי שהמסלול פשוט לו מדי יכול לשלב אותו עם מסלולים נוספים בדרגות קושי שונות, שנמצאים באותה השמורה ממש, או להמשיך ממנו למפלים נוספים כמו מפל שולמית.
- טיול המים הכי טוב: עין טמיר
עין טמיר הוא נקודה פחות מוכרת על המפה בנחל מאוד מוכר – נחל כזיב. ההליכה לבריכות היפות מתחילה מתחת ליישוב מצפה הילה, וההגעה אליהן נעשית בירידה שלוקחת כ-30 דקות בשביל מסומן על גבי מדרון תלול. כשהחלק הקשה יהיה מאחוריכם תגלו מסלול מים מדהים ביופיו, שעובר דרך לא מעט בריכות המכונות גם "בריכות גן עדן" בגלל צבע המים והנוף סביבן. בכל שלב תוכלו להסתובב בחזרה, רק קחו בחשבון שהחזרה נעשית באותו שביל תלול. - המעיין הסודי הכי טוב: עין צמד
צריך להודות, כבר אין דבר כזה "מעיין סודי" בארץ. על כל מקום כבר כתבו (גם אנחנו), ולכל נקודה עם זרזיף של מים יש כבר לא מעט מעריצים שבטוחים שהם היחידים שיודעים על הסוד השמור. אם כבר צריך לבחור את "המעיין הסודי" האחד, בחרנו אותו באזור שופע מעיינות מוכרים בארץ – עמק המעיינות. בעמק, בו נמצאים גם הסחנה, עין הנצי"ב, עין מודע והאסי, תוכלו למצוא גם את עין צמד, שהן למעשה שתי בריכות - "המסיל הגדול" ו"המסיל הקטן", שנמצאים בדרך עפר שבין כפר רופין לעין הנצי"ב. המעיין הגדול הוא בריכה מדהימה שמתמלאת במים שזורמים מתוך צינור, והמעיין הקטן נמצא בין עצי דקל, לאחר עליה בדרך העפר מצדו השני של המעיין הגדול. נשמע מסובך? ככה זה כשמדובר במעיין סודי.
- המקום הכי טוב לראות ממנו את השקיעה: אפולוניה
השקיעות הכי יפות הן בים, ואחת הנקודות היפות והרומנטיות ביותר לראות אותן היא התצפית בגן הלאומי אפולוניה, אשר נמצאת על מצוק גבוה שבינו לבין הים אין אף הפרעה. במקום כבר נערכו עם נקודות ישיבה ותצפית, שכל מטרתן היא לתת כבוד לרגע הקסום של היום.
- המקום הכי טוב לפיקניק מוכן: "פארמה קולטורה"
החווה האורגנית "פארמה קולטורה" במושב בני ציון היא כל מה שחובבי הטבע והאוכל בארץ יכולים לחפש: שפע של גידולים עונתיים משתנים שאפשר להסתובב ביניהם, ללמוד, לצלם לאינסטגרם - וגם לטעום בארוחות מיוחדות ואירועים שמתקיימים במקום בהזמנה מראש, או פשוט להגיע באופן ספונטני בימי רביעי עד שישי ולקנות מארז פיקניק מפנק. בסלסלה תמצאו שלל ירקות שזה עתה ראיתם באדמה, פירות, ממרחים, ריבות, לחמים, גבינות ועוד. בקיצור, מדובר אחד המקומות היפים ומעוררי ההשראה שאפשר למצוא בארץ, ומי שנפתחה לו כאן צ'אקרת הבישול -יכול גם לרכוש את תוצרת החווה הביתה.
איפה? המנים 56, בני ציון - שמורת הטבע הכי טובה: שמורת החולה
כשאנחנו מדמיינים שמורת טבע, היא נראית כמו החולה - שמורת הטבע הראשונה שהוכרזה בארץ שהיא גם השמורה הטובה בישראל. במרכזה ניצב האגם המפורסם שמושך אליו מאות אלפי ציפורים בעונת הנדידה, ויש גם גן מקלט לצמחים נדירים, חורשת אקליפטוסים, עדרים של ג'מוסים ויחמורים, ובעצם כל מה שצריך כדי ליצור עולם שונה מכל מה שאנחנו מכירים. בנוסף, באגמון החולה (שאיננו חלק מהשמורה) הוקם לאחרונה מרכז המבקרים החדש, עם חווית מציאות מדומה של מעוף ציפורי וסיורי זריחה ושקיעה.
- החאן הכי טוב: "חאן עין גדי"
בחאן עין גדי מצאו את הגימיק המושלם: לינה בוואנים צבעוניים של שנות ה-60 בקו הראשון לנוף של ים המלח. תוסיפו לזה את העובדה שמי שמנהלים את המקום אלו שני חבר'ה צעירים שהצליחו להוציא לפועל את הרעיון ההזוי שהיה להם בזמן שטיילו בדרום אמריקה ותקבלו מקום ששוווה לכם להגיע אליו. במקום תוכלו לישון באחת מהאופציות המוצעות בו: אוהלים אישיים, אוהלים משפחתיים בנויים, חניון קראוונים, או כאמור, באחד מארבעת הוואנים שבמקום. בחאן ישנם שני מטבחים משותפים לאורחים, מבני שירותים ומקלחת, בריכה קטנה לשכשוך, פינות ישיבה ובית קפה שמתמזג בדיוק עם האווירה. ככה נראה חאן עם קטע. - סדנת האפייה הכי טובה בזום: נטלי לוין
הקורונה הולידה הרבה רעות חולות, אבל היא הולידה גם תחום שצבר תאוצה רצינית במהלך החודשים האחרונים - סדנאות בישול אינטרנטיות. אחת הסדנאות שהכי התלהבנו מהן היא זו של נטלי לוין, הלא היא עוגיונט, אשפית המתוקים. הסיבה להתלהבות - מדובר בראש ובראשונה בסדנאות קצרות יחסית וממוקדות מאוד, בכל פעם סביב נושא אחר שיורדים לעומקו: מסדנת בצק פריך, דרך סדנת קינוחי כוסות, סדנת בראוניז, סדנת עוגות שמרים ועוד. את הסדנה מסיימים עם כל הקינוחים מוכנים אצלכם במטבח על השיש, ובלי מבטים שיפוטיים מיתר המשתתפים על זה שבא לכם לטעום מהכל ומהר. המחיר: 50 שקלים לשיעור, כך שאפשר לעשות עוד ועוד סדנאות בכל נושא שמתחשק.
איפה? הרשמה באתר
- החוויה הקולינרית הכי מיוחדת: "סטודיו ארקדיה"
השף עזרא קדם מציע את אחת מחוויות ההסעדה הכי אקסקלוסיביות שאפשר למצוא בישראל. היא אמנם לא קולעת לכל כיס (רחוק מכך), אבל למי שמחפש ארוחה מסעירה ויוקרתית, שממש לא מזכירה בילוי שגרתי במסעדה, שווה להכיר את סטודיו ארקדיה. לא רק שאחד השפים הכי מוכשרים בישראל דואג לאוכל (שמשתנה בכל ארוחה), אלא גם מדובר בארוחה אל מול אחד הנופים היפים בארץ, עם פריזמה להרי ירושלים. הארוחות משתנות לפי תנובת האדמה ומבוססות בחלק ניכר על פירות וירקות שקדם מגדל בעצמו (עוד נקודה לחיוב במקום הנהדר הזה). את החלל המדהים ניתן לסגור לארוחה פרטית, או להצטרף לארוחת טעימות משותפת עם סועדים נוספים מכל הארץ, שמתקיימת אחת לשבוע במחיר של 450 שקלים לסועד. יקר, אך חוויה יוצאת דופן.
איפה? דרך האחיות 25, ירושלים. הרשמה דרך הפייסבוק
- העוגיות הכי טובות: עוגיות פיסטוק של "מקלות וניל"
"מקלות וניל" היא אחת מהקונדיטוריות הוותיקות והמוערכות בארץ. יש כאן אינסוף קינוחים שכל אחד יכול למצוא את עצמו בהם - מקינוחי ויטרינה מפונפנים מכל הסוגים והמינים, דרך עוגות שמרים, עוגיות שוקולד שהן חותמת המקום ומגיעות לצד כל כוס קפה, ועד מקרונים או שוקולדים שעושים כאן. אבל אנחנו נשבינו בקסמן של עוגיות הפיסטוק הלכאורה-פשוטות שנאפות במקום, והן מהעוגיות הכי טובות שאפשר למצוא בישראל: העיגולים הירוקים הקסומים כוללים מרקמים שונים של פיסטוק - מחתיכות פיסטוק ועד מחית פיסטוק קרמית, והן מתוקות, מלוחות וממכרות. הסוד היחיד הוא להגיע לכאן מספיק מוקדם כדי שלא יחסלו לכם את העוגיות.
איפה? יהושע חנקין 9, עפולה
- היקב הכי טוסקנה בישראל: שאטו גולן
בתקופה בחיינו שבה טיול בטוסקנה עם הניחוחות והנופים נראה רחוק ולא מציאות במיוחד, נחמד להיזכר שגם אצלנו בצפון הארץ אפשר למצוא ירוק מהפנט, אפילו בחודשים הכי חמים של השנה - וגם ללגום יין נהדר ואיכותי שללא ספק מקל על הגעגועים. אחד היקבים הכי מרשימים שיש בארץ הוא שאטו גולן במושב אליעד. מעבר ליינות, מרכז המבקרים של המקום הוא פשוט יפהפה, החלק החיצוני עתיר צמחייה, עם פינות ישיבה רומנטיות במיוחד וכזה שעושה חשק להעביר בו את היום עם גבינות, וכוס אחר כוס של יין מקומי. אם הגעתם, אל תפספסו סיבוב בחדר החביות של היקב. בקיצור, חוויה איטלקית במרחק קצר יותר מטיסה.
איפה? מושב אליעד, רמת הגולן. ביקור ביקב בתיאום מראש
- המסעדה הטבעונית הכי טובה: "OPA"
המסעדה של השפית שיראל ברגר אמנם טבעונית בהגדרתה, אך לטעמנו מתאימה לכל מי שמחפש אוכל יוצא מגדר הרגיל, שמצליח לפתוח את הראש ולאתגר עם טעמים ייחודיים וטכניקות מעניינות. "OPA" מתמקדת בפירות וירקות בשיא עונתם, וברגר עושה איתם קסמים: פירות וירקות שלרוב לא זוכים להגיע לצלחות של מרבית מסעדות השף, כמו אנונה, מלפפון, אבטיח או שזיף, לוקחים על עצמם ב-"OPA" את תפקיד המנה העיקרית. התפריט משתנה כל הזמן, וכשאתם מגיעים, אל תשכחו לבקש סיור בין הגידולים בגג, שיחבר אתכם בקלילות יתרה לאוכל שאוטוטו יופיע בצלחות.
איפה? החלוצים 8, תל אביב
- החומוס הכי לא שגרתי: פאתה של "אל קלחה"
אנחנו לא כאן כדי לפתור את שאלת החומוס הכי טוב בישראל, אלא כדי לספר לכם על החומוס הכי מעניין. מדובר בפאתה - מנה שאמית של חומוס עם קרעי לחם, גרגרי חומוס, יוגורט, טחינה, סמנה וצנוברים (אפשר להוסיף בשר, אבל ממש לא חייבים). הפאתה היא ארוחה שלמה שמביאה את המסורת של החומוס מזווית שמעט ישראלים מכירים, וב"אל קלחה" עושים אותה לפי מתכון של עשרות שנים שהולך עם המשפחה. אם הגעתם לכאן, אל תפספסו את כדורי הפלאפל, וגם את מנת הפול עם ביצי עין - פשוטה אך ממזרית.
איפה? דרך שלמה 3, יפו
- הגלידה הכי טובה: "אייססלון"
יש המון גלידריות נהדרות בארץ, אך החלטנו להפנות את הזרקור אל "אייססלון" החיפאית, שמאז שנפתחה מעמידה רבים בתור לקסם הקפוא שלה. אלו לא רק הגלידות אלא גם הסורבטים שהם מלאכת מחשבת. הטעמים מקוריים במיוחד וכוללים בין היתר אופציות כמו צ'אי מנגו, לימון בזיליקום, שזיפים, אוכמניות, אבטיח, ענבים, ואפילו יציאות כמו אבוקדו ותפוז, או קפה לבן ושוקולד. לאחרונה נפתח סניף חדש העונה לשם אייספלד בכרכור, ושם מתמקדים בסורבטים אפילו יותר מהסניף החיפאי. והכי שוס: הגלידה נעשית מחומרי גלם נהדרים, ומחירה רק שישה שקלים לכדור.
איפה? אוסקר שינדלר 7, חיפה
- משלוח היין הכי טוב: "Cheers"
כמעט כל חנות יין מציעה היום משלוח עד הבית, אבל עם המשלוח אבד השירות - כשמישהו שממש מבין ביין מתאים לכם בדיוק את מה שאתם אוהבים, ומעניק לכם את התמורה הטובה ביותר עבור הכסף שלכם. בפער הזה נכנס שירות חדש בשם "צ'ירס", אותו מציעים אנשי היין יאיר היידו ואיתי גלייטמן. במסגרת השירות אתם נכנסים לענות על שאלון טעמים שמנסה ללמוד את מה שאתם אוהבים לשתות, ומקבלים הביתה בין 3-6 בקבוקי יין בחודש בהתאמה אישית. על פי רוב הבקבוקים יגיעו מיקבים וסגנונות שקשה למצוא בחנויות ברחבי הארץ, ותקבלו אותם בליווי הסבר מפורט ומעניין על כל בקבוק. השירות החדש מוצע מצפון ועד דרום, כמעט בכל ישראל (למעט בערבה, אך בקרוב גם האזור הזה יכוסה), ובכל חודש הוא ישתכלל ויתהדק על הטעמים שלכם. מושלם לחובבי יין שרוצים להכיר טעמים חדשים, ולאנשים שאוהבים לשתות יין אבל לא אוהבים את תהליך הבחירה.
איפה? פרטים בעמוד הפייסבוק
- משלוח הירקות הכי טוב: "יוכי אספרגוס"
"יוכי אספרגוס" הוא משק חקלאי בגן שורק שהתפרסם - ניחשתם - באספרגוס שעיטר את מיטב מסעדות היוקרה בארץ, והתרחב מאז לשירות ירקות ופירות באיכות נהדרת. את התוצרת ניתן להזמין באתר אינטרנט נוח במיוחד, והמחירים אמנם אינם זולים - אך הסחורה מדהימה. תמצאו כאן במיה, חציל יפני, אינספור סוגי דלעות, פלפלים מכל הסוגים, תירס לבן, בטטה סגולה, אוכמניות, אננס, ליים, מנגו, פטל אדום, שזיפים, פטריות מסוגים רבים, תאנים, וכמובן - אספרגוס.
איפה? הזמנות באתר
- הקפה הכי טוב: "HOC"
בישראל לא חסרים אנשים שלוקחים את הקפה שלהם בשיא הרצינות, וזה כולל לא מעט בתי קפה מעולים שפועלים בכל רחבי הארץ, אך הקסם בבית הקפה "HOC" שבתל אביב הוא השילוב הנדיר בין אסתטיקה סקנדינבית נדירה בלבנט, שבאה לידי ביטוי בכל כוס וצלחת, להבנה מעמיקה במשקאות קפה על מגוון סוגיהם. מאספרסו קלאסי ועד קולד ברו - כל כוס קפה נעשית בקפידה. אם תבקשו תוכלו לקבל פירוט מעמיק על כל פול ופול, ומלבד משקאות קפה לצריכה במקום, ניתן גם לרכוש פולי קפה הביתה. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על תפריט האוכל הקטן והמדויק, עם כריך חביתה אוורירית שכבר הפך להיות אחד המדוברים בעיר, ומשקה מאצ'ה מהטובים ביותר שאפשר להשיג היום בארץ.
איפה? יצחק אלחנן 13, תל אביב
- המסעדה האתנית הכי טובה: "נלצ'יק"
כשגבולות הגזרה לטיולים שלנו נותרים על פי רוב בתוך הארץ, לא פלא שאנחנו מסתובבים ברחבי ישראל הרבה יותר וגם מגלים לא מעט קסמים שלא הכרנו קודם לכן. אחד מהם הוא מסעדת "נלצ'יק" שבגליל העליון - מסעדה צ'רקסית פשוטה למראה שסודה הוא באוכל הטוב, במגוון, ובתמחור הנגיש והידידותי. "נלצ'יק" היא מעין שגרירה של המטבח הצ'רקסי, כך שבנוסף לאוכל תוכלו לקבל כאן גם הסברים על התרבות וההיסטוריה, כשבגזרת המטבח הביקור כאן לטעמנו צריך להתמקד בכיסונים, ויש מהם בשפע. התפריט מציג כיסונים כמו חלוז' (מאפה מטוגן במילוי של גבינה צ'רקסית), קולאק (כיסון במילוי תבשיל חומוס), צ'יבורק (מאפה במילוי בשר עגל) ושישברק. שווה לעצור בטיול הבא שלכם צפונה.
איפה? ריחאניה
- הפיצה הכי טובה: "נאופוליטן"
יש כמה פיצריות נפוליטניות נהדרות בישראל, אך השנה התרשמנו במיוחד מפיצרייה חיפאית אחת שנפתחה ממש לפני הקורונה והצליחה לעשות את הבלתי אפשר: לשגשג בתקופה שבה עסקים חדשים רבים לא הצליחו לשרוד. בפיצה "נאופוליטן" של אורן אבני (מהטיפוסים הדקדקניים ביותר שיצא לנו לפגוש) תמצאו מבחר פיצות ממוקד שנעשה לפי החוקים הנוקשים של הפיצה הנפוליטנית ומוגש לצד מבחר יינות קטן ומשגע ושמני זית מזנים שונים לטבול בהם את קצוות הפיצה. הבצק כאן יוצא מגדר הרגיל - מבוסס מחמצת, עשוי לשלמות, קליל על הבטן, דקיק במרכז ועסיסי יותר בקצוות - פשוט כזה שרוצים לאכול עוד ועוד ממנו. המוצרלה של "נאופוליטן" מגיעה ממחלבה ייעודית בקיבוץ געש, וכל תוספת, קטנה ככל שתהיה, היא משהו שחשבו עליו פה לעומק. כל הפיצות טובות, אבל אנחנו הכי התחברנו לפיצה מרגריטה הקלאסית וכן לפיצת ארטישוק לימונית. חובבי הפיצות - הצפינו.
איפה? הנמל 37, חיפה
- המאפייה הכי טובה: "ווילד ברד"
המאפיית הלחמים החדשה "ווילד ברד" בתל אביב בחרו להתמקד במה שעושים הכי טוב שאפשר - לחם. הלחמים מבוססי המחמצת יפהפיים ומעניינים, עם אופציות קלאסיות כמו באגט, לחם חיטה מלאה, לחם כפרי, או לחם שנקרא כאן "פרא", לצד שילובים יוצאי דופן כמו לחם עם קקאו ושזיפים, לחם פופי עם פרג, קצח ושומשום או פוקצ'ה ענקית בסגנון בייגלה ירושלמי. מי שאוהב לחם ורוצה לראות מקום שלוקח אותו הכי ברצינות שאפשר, שיסור לכאן.
איפה? יד חרוצים 14, תל אביב - בר היין הכי טוב: הבר של אנדרי סוידאן
בדרך כלל ברי יין נגועים בהרבה מאוד גינונים פלצניים, אבל זה ממש לא המקרה של בר היין המשגע של אנדרי סוידאן בחיפה. בראש ובראשונה, השירות כאן הוא מהטובים שנתקלנו בהם - בקיאות נהדרת ביין ובתודעת שירות בכלל, עם הסברים רהוטים על כל כוס ובעיקר הרבה רצון שתבואו ותיהנו. שנית, המבחר האינסופי של בקבוקים מהארץ ומהעולם, כשמאחורי כל בקבוק יש סיפור. כל מה שתרצו זמין כאן בכוס, וזה מאפשר לטעום הרבה יותר ולהתנסות בהמון סוגים של יינות מתוחכמים, יותר ופחות. תפריט האוכל מצומצם וממוקד, במחירים הגיוניים, ובסך הכל, מדובר בחוויית היין מהטובות ביותר שאפשר למצוא היום בישראל, באווירה משוחררת במיוחד. לא פלא שהמקום הזה הוא סוד חיפאי שעובר מפה לאוזן.
איפה? שדרות הנשיא 98, חיפה
- המשלוח הכי מעניין: "שוקרייה בוקס"
אחת המגמות הבולטות ביותר מאז תחילת הקורונה היא מיזמים קולינריים של משלוחי קופסאות מלאות כל טוב. אלה יכולות להיות קופסאות של תוצרת מקומית על בסיס פירות וירקות היישר מהחקלאי וללא פערי תיווך, קופסאות עם גבינות שונות לצד לחמים ומאפים, או קופסאות מוגזמות עם שלל ממתקים או קינוחים. השוק מוצף באופציות, ואחת הטובות ביותר שפועלות כיום היא הקופסה של "שוקרייה בוקס" שמציעה את תנובת השוק הערבי של שער שכם בעיר העתיקה בירושלים. הקופסה כוללת המון תופינים כמו תבלינים מיוחדים, פירות בלאדי, מאפים מיוחדים, בקלאווה, חלבה, טחינה, כלים מעניינים ואפילו עראק. בנוסף, הקונדיטורית שאחראית על שוקרייה מציעה בכל משלוח גם עוגות ומאפים מיוחדים בהם היא משלבת את תנובת השוק, וכן מתכונים שיקלו עליכם את השימוש ברכיבים שבקופסה. המשלוח זמין בכל חלקי הארץ בהזמנה מראש ולכל אזור שבין אשקלון לנתניה. מחיר קופסה משפחתית גדולה במיוחד הוא 650 שקלים, ובקרוב יוצעו מארזים קטנים יותר במחירים נמוכים יותר. אם בא לכם להיחשף לאוכל הערבי מזווית שלא הכרתם, זוהי הקופסה בשבילכם.
איפה? הזמנות מהאתר
- ההמבורגר הכי טוב: "לווייתן" באילת
ישראל מפוצצת במקומות שנשבעים בהמבורגר שלהם, אז הלכנו על אחד המקומות הכי פחות צפויים, שדווקא הביא לעיר הדרומית את בשורת ההמבורגר המעולה - המבורגר ב"לוויתן". פעם הייתה כאן מסעדת שף, אבל הקורונה שינתה את הצביון של אילת בכלל ושל המקום הזה בפרט, וכעת תמצאו כאן תפריט פשוט ומזמין של המבורגרים (ולא רק המבורגר בקר קלאסי). ההמבורגרים מוגשים בלחמנייה נהדרת, לצד צ'יפס שזוכה ללא פחות טיפול מהקציצה עצמה, ובקיצור - בביקור הבא שלכם בעיר הדרומית ותרו פעם אחת על הבופה וקפצו להמבורגר.
איפה? הים 6, אילת
- המסעדה שהכי כיף לשבת בה על הבר: "יפו תל אביב"
משבר הקורונה לא דילג על "יפו תל אביב" של השף חיים כהן, אך לב המסעדה, שממוקד בשני הברים הענקיים שבמקום, עדיין מהווה מפלט נדיר מהתקופה הסוערת שבחוץ. כשנכנסים למסעדה ומתיישבים סביב הבר שמשקיף על הטאבון והמטבח ההומה, קשה שלא להתלהב מהאווירה, ובייחוד קשה שלא להזיל ריר על כל מנה שנעשית ממש מול הפנים שלכם. גם הבר השני של המסעדה, שבו האווירה יותר סקסית וקלאסית, הוא אחד הטובים שבמסעדות ארצנו.
איפה? יגאל אלון 98, תל אביב
- המסעדה הכי כיפית לילדים: "בנחלה"
ילדים זה שמחה - עד שהם רעבים. זו בדיוק הסיבה שבחירת המסעדה לארוחה המשפחתית הבאה שלכם צריכה לענות על כמה קריטריונים חשובים, והחשוב שבהם - איך להעסיק את הילדים עד שהאוכל מגיע. מסעדת "בנחלה" בנהריה ממוקמת במרכזה של חצר רחבת ידיים, בה הזאטוטים יוכלו למצוא משחקיית עץ מאובזרת עם נדנדה, מגלשה ומכוניות צעצוע, ולעיתים גם מתנפחי ענק שישמחו את ליבם עד מאוד. אם הילדים שלכם פחות בעניין של משחקים לפני האוכל, אל דאגה - במקום יש דפי צביעה ועפרונות צבעוניים שיהפכו את הבילוי למהנה אפילו יותר.
איפה? יצחק שדה 19, נהריה
- סיור השוק הכי טוב: ארז גולקו בוואדי ניסנאס
סיורי שוק רבים פועלים כיום ברחבי הארץ, ובימים כתיקונם הם מוקדשים על פי רוב לתיירים. אבל כיום, נפלה גם בחלקנו הזכות להיות תיירים בארצנו, וכך סיורי האוכל שהיו נחלת החברים מהנכר, מתמלאים כעת בישראלים שזוכים להכיר את הדברים הטעימים שיש בארץ. אחד הסיורים השווים מכולם (לראיה - הוא מפוצץ שבועות קדימה) הוא הסיור המקסים של ארז גולקו ברחבי שוק ואדי ניסנאס החיפאי. מתבלינים מעניינים, דרך מתוקים לרכוש הביתה, ירקות ופירות ייחודיים לעונה, ממולאים ועוד אינספור אוצרות שמציג גולקו יחד עם בת זוגו נטלי. מדובר בסיור אוכל ואנשים מרתק, והמחיר הוגן מאוד - 150 שקלים לאדם, כולל כל האוכל שטועמים על הדרך.
איפה? הפרטים באתר
- המסעדה הכי משתלמת: "דגי בטשון"
צירוף המילים "מסעדת דגים" ו"משתלם" לרוב לא הולך ביחד. הסיבות הגיוניות ופשוטות: על פי רוב, דגים הם מצרך יקר מאוד, וגם הטיפול בהם מייקר את העניינים, בייחוד כשזה נוגע למסעדות שף. ב"דגי בטשון" פיצחו את הנוסחה: מדובר בחנות דגים שבתוכה פועלת גם מסעדה (אל חשש מניחוחות הדגים, היא נמצאת בחלק שפונה לרחוב), והשילוב מאפשר מחירים סופר-משתלמים לכל מנות הדגים ופירות הים, שנעים בין 50-65 שקלים לצלחת. התפריט פשוט ובסיסי, בלי יותר מדי משחקים (אבל כן עם רשימת ספיישלים שמתעדכנת כל הזמן ובה יציאות נהדרות), והוא מבוצע היטב. לצד הדגים יש כאן גם בקבוקי יין במחירים מצחיקים שנעים סביב השבעים שקלים. התוצאה - אחת מהארוחות הכי משתלמות שתמצאו היום בארץ בז'אנר שלה. הבעיה היחידה - אי אפשר להזמין מקום, ולעיתים נתקלים בתור רציני.
איפה? קרליבך 29, תל אביב
- המשקה הכי מרענן בסופר: בירה לומה של קרלסברג
הנה בירה מקומית ששווה להתעכב עליה הקיץ, ועוד כזאת שזמינה בכל סופרמרקט בלי שום מאמץ מיוחד. ולמה אנחנו קוראים לבירה מבית מבשלת קרלסברג מקומית? משום שבירת הלומה החדשה של קרלסברג יוצרה במבשלה הישראלית של המותג, שגם נחשבת לאחת המבשלות המובילות של המותג בעולם (כבוד). הלומה החדשה היא בירה קלילה אך בעלת תווים מרירים מובחנים ונהדרים, בדיוק למי שאוהב בירה בהירה אבל רוצה להרגיש גם משהו קצת אחר בלגימה שלה. בקיצור, בביקור הבא שלכם בסופרמרקט.
איפה? ברשתות השיווק
- היין המקומי הכי מסקרן: עמית טולדו
היינות הישראלים נהדרים והופכים עם הזמן ליותר ויותר מסקרנים ומעניינים. אמנם רובנו מכירים את השמות של היקבים הגדולים יותר בארץ, אך בישראל דווקא פועלים הרבה מאוד יקבים קטנים שראויים לציון (וטעימה). אחד מהם הוא זה של עמית טולדו הצעיר, שמייצר יינות שאולי קצת קשה להשיג (הם לא נמכרים בכל חנות ואוזלים במהירות מהמדפים), אך בהחלט רצוי לנסות, ואפשר גם להזמין ישירות מטולדו באתר ולקבל במשלוח עד הבית. היינות תמיד עשירים, מעניינים, ומבוססים על זני ענבים פחות רווחים ביינות בארץ כמו סמיון או גאמיי, ומאידך, מתאימים לחובבי יין באשר הם וממש לא מיועדים רק לפלצנים שבהם. בנוסף ליין, מייצר טולדו גם וורמוט לחובבים.
איפה? הזמנות דרך האתר - משלוח הקוקטיילים הכי טוב: "Spicehaus"
טרנד הקוקטיילים המבוקבקים החל רגע לפני שנגיף הקורונה התפרץ בעולם, ורוב הסיכויים שהוא לא היה שורד הרבה זמן אילולא מקומות הבילוי סומנו כפוטנציאל להדבקה. הבולט ביותר בז׳אנר הוא לחלוטין בר הקוקטיילים ״ספייסהאוס״ מתל אביב: בתחילת המשבר הבר גייס באמצעות המשקאות המבוקבוקים כסף על מנת להקל על השלכות הסגר, אבל ככל שהזמן עבר הבחין יותם שילה, בעל הבר, שהביקוש רק הולך וגדל, ומיסד את ההזמנות עם אתר ייעודי. אתם יכולים להזמין וליהנות מקוקטיילים קלאסיים כמו אולד פאשן, או להזמין משקאות קצת יותר אקזוטיים אם בא לכם ״לעשות ערב״, כמו מרגריטה אננס, ג׳ין עם פירות יער ובירת ג׳ינג׳ר. המשקאות מגיעים באריזות מגניבות (אפשר להזמין מארז זוגי, ״מסיבתי״ או הפתעה), ובנוסף יש לכם סוף סוף הזדמנות לקנות את הכוס המגניבה שראיתם ב"גטסבי הגדול".
איפה? הזמנות דרך האתר
- חווית הלילה הכי טובה: "דרמה"
ה"דרמה בר" הפך בתוך שנתיים מפתיחתו למוקד עלייה לרגל בתל אביב. אם עברתם שם בסופי שבוע (וגם באמצע שבוע, האמת) בטח נתקלתם בתור הארוך שממלא את המדרכה של נחלת בנימין. המקום, שכולל שלושה מתחמים - לובי עם מוזיקת היפ הופ, חצר ענקית וקלאב בקומה העליונה - יכול לענות על כל תכנית ללילה שלכם, בין אם זה ערב של מינגלינג עם חברים וחברות, או לילה של ריקודים ברחבות השונות.
איפה? נחלת בנימין 52, תל אביב
- הבר הפתוח הכי טוב: "זה" אשדוד
ככל שהזמן עובר אנשים מבינים שעתיד הבילויים בכלל וחיי הלילה בפרט הוא באוויר הפתוח. אחד מהמקומות שכדאי לכם להגיע אליהם בשנה הקרובה הוא "זה", בר ההמבורגרים באשדוד. הבר עם החצר העצומה נמצא על הטיילת בעיר הדרומית ומספק נוף שקשה להשיג במרכז הארץ. המומחיות של המקום היא ההמבורגרים המושחתים, לצד יחס חמים מצד הצוות ובעיקר מבעלי המקום. הבשר מגיע מקצביית בוטיק וב"זה" דואגים ליישן ולעשן אותו בעצמם. אז אם בא לכם לשבת באוויר הפתוח, לצפות בשקיעה וליהנות בו זמנית מהמבורגר טוב - "זה" בשבילכם.
איפה? מפקורה 1, אשדוד
- הבר הקהילתי הכי טוב: "בר גלים"
שכונת בת גלים החיפאית היא ההגדרה האורבנית ל"יהלום לא מלוטש": תחשבו פלורנטין אבל על הריביירה. על רקע הנוף הזה פועל כבר מ-2013 ה"בר גלים", בר-קפה במודל קואופרטיב, שהלקוחות מוזמנים להיות גם הבעלים שלו על ידי קניית מניות. התוצאה היא קפה שכונתי מתוק שהוא גם בר כיפי, וכן פלטפורמה לאירוח אירועי תרבות ואמנות מקומיים. האוכלוסיה אקלקטית בהתאם, האוכל טעים, היין טוב, והים של בת גלים הוא אחד מהנופים הכי יפים בארץ.
איפה? יונתן 3, בת גלים, חיפה
- האירוח הביתי הכי טוב: "EatWith" אצל נדיה אליס
לפני שש שנים עברה נדיה, איטלקיה שעלתה לארץ לפני עשור, לטבעונות, והחלה לטבען את האוכל האיטלקי האהוב עליו גדלה. האוכל האיטלקי הטבעוני יוצא הדופן שלה הצליח להכניס אותה לרשימה האקסקלוסיבית של "EatWith" כמארחת קבועה, ומאז היא הספיקה לארח בביתה כ-4,000 ארוחות, מהארץ ומחו"ל, טבעונים וקרניבורים, והפכה לאחת המארחות המבוקשות בארץ. הארוחה עצמה כוללת שש מנות (וקרטיב קוקטייל משגע), החל בפיצה הכי טעימה שאכלנו (טבעונית או לא), דרך פולנטה עם חמאת כמהין, שמוגשת על קרם כרישה וערמונים (הביס המושלם!), ועד לקינוח - קרם קפה עם מרנג איטלקי שיצליח להפתיע גם את הספקנים. מעבר לארוחה המדהימה, חוויית האירוח עצמה מיוחדת ומשמחת ונדיה פשוט מרתקת ושובת לב.
איפה? דרך האתר - הפודקאסט הכי טוב: "האחיות גרים"
את רוב הפודקאסטים שלנו אנחנו צורכים במהירות 1.2, כי הזמן קצר ורשימת הפודקאסטים רחבה, אבל לא את "האחיות גרים" של נועה מנהיים ואיילת טריאסט. חצי השעה הרדיופונית של שתי הנשים החכמות האלו, מסחררת בכמות מידע משוגעת בזמן כה קצוב. קוסמים, דרקונים, ערפדים, פיות, מרגלים, מכשפות, מפלצות וגיבורים נכנסים כולם לשיחה מעשירה, משעשעת ומעמיקה, שקופצת בחינניות מנושא לנושא ומרפרנס לרפרנס, ומעבירה קו בין אמנות עתיקה לבין סרטי נעורים, בין שבט דוב המערות לקורנס המכשפות, עבור בג'יימס בונד, סיפורי גלגמש, בלייד ראנר ודמדומים. השעטנז הכי טוב בין תרבות גבוהה לפופ שתמצאו היום, והפתיח האפל עם הקריינות של אהוד גרף - הוא הדובדבן שבקצפת. - חנות יד שניה הכי טובה: "אדריאן"
במרכז המסחרי ברחוב הראשונים בכפר שמריהו, בין מסגריה למתפרה לסניף דואר מקומי, שוכנת פנינת וינטג' שכבר קשה למצוא באזור המרכז. את החנות "אדריאן – יד שניה" מנהל צוות ותיק של נשים, והמגוון שהן מתחזקות ומציעות למכירה הוא לא פחות מעצום: החל מחולצות ישנות ומרופטות ללא פירמה שמחיריהם בעלי ספרה אחת, עד לפריטי מעצבים מקוריים, חלקם במצב חדש ורובם במצב מצוין, עם תג מחיר קצת יותר גבוה. גם נעלים, משקפי שמש, תכשיטים ועניבות אפשר למצוא כאן, אך אין ספק שגולת הכותרת היא התיקים שנמכרים במקום וכנראה מתגלגלים לידיהן של מנהלות החנות מנשות העיר שמחליטות לוותר עליהם, אלוהים יודע למה. עם קצת אמביציה ולא מעט סבלנות, אולי תמצאו לכם איזה בלנסיאגה, ג'וצי, הרמס או דיור – שירימו את הלוק ויעזרו לכם לצלוח את תקופת החגים.
איפה? המרכז המסחרי כפר שמריהו
השתתפו בהכנת הכתבה: אילן ארנון, ריטה גולדשטיין, נמרוד מירום, דור מאיר מועלם, יובל פגי, נגה זילבר, רומי בן צבי, מאיה מאירי, עידית נרקיס כ"ץ, כרמל שטרן.