"חול פלנר" הוא מוצר תיירות חדש ומהפכני שצפוי לשנות את כל מה שידעתם על תכנון חופשה בחו"ל ולהפוך אתכם לצרכני תיירות חכמים. מדובר על פיתוח טכנולוגי של הוצאת שיחור, שאחראית למדריכי הנסיעות הנפוצים ביותר בישראל והייתה הוצאת ספרי התיירות הראשונה להיכנס לעולמות האינטרנט והדיגיטל בארץ. הפלטפורמה החכמה יודעת לתכנן חופשות בחו"ל בהתאמה אישית בהתבסס על ניתוח מידע ונתונים אותם מזינים המשתמשים.
הפלטפורמה החדשנית משתמשת בידע הרב שנצבר במאגרי המידע האין-סופיים של שיחור במשך עשרות שנים כדי לתכנן טיול בפרסונליזציה מלאה לכל מטייל ומטיילת בהתאם לאלמנטים כמו מטרות הנסיעה, אופי הנוסעים, דירוג תחומי עניין, תקציב ועוד. המערכת יודעת לבנות מסלול טיול מלא ודינמי ביותר מ- 3,000 ערים ואזורים שונים ברחבי העולם ולהציע למעלה מ- 300 אלף אטרקציות ואירועים ו- 25 אלף אתרים, מוזיאונים ונקודות עניין.
כיצד נולד הפרויקט המהפכני
"לפני כשנה הצטרפתי לשיחור, נפגשתי עם מייסד החברה, מיכאל שיחור, ונדהמתי מכמות הידע האדירה שלו", נזכר גיא שביט, מנהל הטכנולוגיות של שיחור. "מיכאל ידע להתאים לכל אדם את האטרקציות, המלצות החופשה ומסלול הטיול שהכי מעניין ומתאים לו. כבר אז ידעתי שהמטרה העיקרית שלנו בחברה היא לייצר אלגוריתם שיהיה כמה שיותר קרוב ליכולות ולאינטואיציות של מיכאל. רצינו שמשתמשים ייכנסו למערכת, יזינו נתונים והעדפות בדיוק כפי שהיו מדברים עם סוכן נסיעות או מדריך טיולים בשלב תכנון החופשה. רצינו שיקבלו בלחיצת כפתור המלצות מותאמות אישית הכוללות את כל מרכיבי החופשה – המלון המתאים ביותר, האטרקציות הכי מעניינות, נקודות עניין שאסור לפספס ועוד".
הטכנולוגיות שמאחורי המיזם: טכנולוגיית AI חדשנית ו- Machine Learning
האלגוריתם הייחודי של שיחור מבוסס על טכנולוגיית AI (בינה מלאכותית) ויודע להמליץ על יעדים, לבנות מסלולים מותאמים אישית, להציג בתי מלון המתאימים לתקציב הנסיעה ולהציע אטרקציות, אתרים ואירועים שעונים על ציפיות הנסיעה של המשתמשים. איך זה עובד? כל משתמש יכול לבחור את סוג הנסיעה, מטיול משפחתי, דרך חופשה רומנטית ועד נסיעת עבודה, להגדיר את אופי הטיול (חופשה רגועה ללא לחץ או טיול אינטנסיבי במטרה לראות כמה שיותר) ולדרג את תחומי העניין: כמה משקל יש לחיי לילה ואוכל, האם הנוסעים רוצים לשלב מוזיאונים ותרבות, כמה חשוב לצאת לסיבוב שופינג מפנק במהלך החופשה ועוד. שניות בודדות לאחר תהליך הגדרת אופי הנסיעה תציג המערכת מספר הצעות למסלולי טיול המתאימים למאפיינים שהוזנו על ידי המשתמש.
"התהליך הזה חוסך למשתמשים שעות ארוכות של שיטוט בבלוגים, אתרי תיירות וקבוצות פייסבוק", מסביר שביט. "הם מקבלים בתוך שניות את כל התוכן הכי רלוונטי עבור מטרות הנסיעה ויכולים לתכנן בצורה האופטימלית ביותר את החופשה ואף להזמין את כל מרכיביה בלחיצת כפתור".
המערכת של שיחור מבוססת על שני עמודים עיקריים – טכנולוגיה ותוכן. "לשיחור יש את מאגרי התוכן הגדולים ביותר בישראל בכל הקשור לתיירות, אך ללא הטכנולוגיה החדשנית שפיתחנו אי אפשר היהלהנגיש אותו בצורה ידידותית למשתמשים. מצד שני, הטכנולוגיה החכמה לא הייתה מייצרת ערך ללא התוכן הנהדר שנצבר במשך עשרות שנים במדריכים של שיחור. השילוב בין התוכן לטכנולוגיה מאפשר לייצר פרסונליזציה מלאה כפי שעושה החו"ל פלנר, וזה דבר שלא היה כמותו בארץ".
תכירו את טכנולוגיית "למידת מכונה" (Machine Learning)
במקביל לטכנולוגיית ה- AI עליה מתבססת הפלטפורמה, המערכת משלבת גם טכנולוגיית "למידת מכונה" (Machine Learning) ולומדת בכל רגע יותר ויותר על העדפות המשתמשים כדי לשפר ולחדד את התוכן שהיא מציעה. למעשה, ה"חו"ל פלנר" מלווה את המשתמשים לא רק בשלב תכנון החופשה, בניית מסלול הטיול וההזמנה, אלא גם במהלך החופשה עצמה וכךהאפליקציה של שיחור מאפשרת לנוסעים לעקוב אחר הטיול שתכננו והמערכת החכמה מבצעת שינויים דינמיים במסלול במידת הצורך על מנת שהחופשה תתנהל על הצד הטוב ביותר.
נגיד שאתם מתעוררים בבוקר במהלך חופשה בלונדון ולפי תכנון המסלול אתם אמורים לבקר בהמשך היום בהייד פארק, אך המערכת מזהה שצפוי להיות מזג אוויר סוער במיוחד שלא מאפשר טיול רגלי ממושך בחוץ. מייד תישלח אליכם התראה על שינוי אפשרי במסלול הטיול, הצעה למסלול חלופי שיכלול אתרים סגורים ומקורים, כמו מוזיאונים למשל, והצעהלהעביר את הביקור בהייד פארק ליום אחר בו מזג האוויר צפוי להיות נעים יותר. המערכת מבצעת אופטימיזציה של החופשה וכך יכולה למנוע עוגמת נפש במהלך הטיול.
כתבות נוספות במגזין XTRA ככה מטיילים היום:
תכנון תקציב הנסיעה
פיצ'ר נוסף שהמערכת מציעה היא תכנון תקציב הנסיעה בעזרת מחשבון תקציב שיכול להעריך את העלויות המשוערות של הטיול בהתאם לאפיון המשתמש תוך התחשבות במרכיבים כמו אטרקציות, תחבורה, אוכל, שופינג והמחייה ביעד. תיירים רבים חושבים שעלות הטיול מורכבת מטיסה ומלון ושוכחים שיש אלמנטים רבים שמרכיבים את החופשה כמו ארוחות, אטרקציות, נסיעות, קניות ועוד. הטיסה והמלון הם רק חלק קטן מתקציב הנסיעה והמחשבון יודע לחשב ולשער כמה הטיול כולו צפוי לעלות ולהעריך את ההוצאות הצפויות עבור כל אחד ממרכיבי החופשה, כולל קניות ואוכל.
המערכת למעשה נותנת מענה על אחת השאלות הנפוצות ביותר לפני שטסים לחו"ל: כמה כסף צריך לקחת לחופשה? אם המשתמשים דירגו אוכל וחיי לילה בציון גבוה יחסית, מחשבון תכנון התקציב ידע להעריך כי הם צפויים להוציא על מסעדות וברים יותר ממשתמשים שדירגו את המאפיינים הללו בציון נמוך יותר. בנוסף מחשבת המערכת גם את עלויות כרטיסי הכניסה לאטרקציות שבמסלול ואפילו מחשבת הוצאות בלתי צפויות.
"כל המאפיינים שבעזרתם בנתה המערכת את מסלול הטיול משפיעים גם על התקציב המשוער שלו. אם ניקח לדוגמה משפחה עם ילדים שטסה לפריז ומתכננת לבקר בדיסנילנד, המערכת תדע לזהות ולהעריך לא רק את עלויות מחיר הכניסה לפארק, אלא גם את העלויות היקרות של אוכל ומזכרות שאי אפשר להימנע מהן". המחשבון לא יכול לדעת כמובן כמה הנוסעים יוציאו באמת במהלך החופשה, אך הוא יכול לתת להם אומדן של ההוצאות המשוערות לפני הטיסה ובכך לעזור להם לתכנן את התקציב ואף לפרוס את הוצאות הטיול לתשלומים נוחים.
פיצ'ר נוסף במערכת מאפשר לשתף אחרים במסלול הטיול שתעשו ובחוויות שתחוו לאחר השלמת החופשה וחזרה לארץ. המערכת שומרת את הנתונים ולומדת מהם על מנת לאפיין טוב יותר את המשתמשים כדי להציע להם ולמשתמשים אחרים בעלי תחומי עניין ומאפיינים זהים, מסלולי טיול מתאימים ומדויקים יותר בעתיד.
"הלמידה העצמית של המערכת משפרת אותה מיום ליום", מסכם שביט. "ככל שיותר משתמשים ישתמשו בפלטפורמה ויתקבלו יותר נתונים, כך המערכת תתפתח ותהפוך לחכמה ואינטואיטיבית יותר".
רוצים לתכנן את החופשה המושלמת בלחיצת כפתור? התחילו כאן >>