אלי אילדיס וחיים כהן יצאו למבחן דרכים בישראל והחליטו להתחיל בעמק יזרעאל. הם טסו בכדור פורח ותפסו שלווה, ביקרו בחצר הגדולה במרחביה והתחברו לשורשים, בישלו בעמק הסוסים ביער ציפורי וסגרו את היום באסאדו מפנק במסעדת אוקטגון. כל הפרטים
כדור פורח
המסע של אילדיס וכהן בעמק יזרעאל התחיל בחוויה ייחודית - כדור פורח. השניים ריחפו בכדור הפורח של חברת רייז, צפו על העמק ותפסו שלווה. אפי המדריך סיפר להם על המצאת כדור הפורח - שני אחים אשר שיחקו עם שקית מעל האש. "איזה חמור אני", התבדח חיים כהן, "אני שיחקתי עם ברווז ולא עם שקית". אפי המדריך סיפר להם שתחום זה תופס תאוצה והם מקיימים מגוון רחב של פעילויות בתחום: החל מטיסות חופשיות בשמי הארץ, דרך טיסות מעוגנות באירועים מיוחדים. אפי המדריך סיפר על הרומנטיקה שיש בשמיים וסיפר על שהוא כבר למד "להיות שם אבל להעלם". חיים רצה לוודא שפה לא מדובר בטיסה רומנטית אז שלא יעלם או יחרף. השניים נהנו מהנוף ומהזווית הייחודית בה צפו על העמק.
טלפון: 0774500282
חצר מרחביה
חצר מרחביה, המכונה "החצר הגדולה", נבנתה מ- 1912 עד 1916. החצר לא נעזבה עם פירוק הקואופרציה ומאז ועד עתה היא שוקקת חיים ופעילות ומתוחזקת היטב על ידי הקיבוץ. מדובר באתר היסטורי מוגן על פי חוק וזוכה לסיוע המועצה לשימור מבנים ואתרי התיישבות. בראשית שנות התשעים הוחלט להקים ב"חצר הגדולה" מרכז מבקרים חינוכי. אילדיס וכהן הסתובבו בחצר ולמדו קצת על חייה של גולדה מאיר באותו קיבוץ - על הבישולים שלה, על השמירות ובכלל על חיי היום יום של יושבי החצר הגדולה. הם ביקרו בחדר בו ישנה ואף גילו שהיא הייתה בשלנית מצוינת. האם משם הגיע המילה "המטבחון"?
הביקור במקום וקבלת הדרכה אפשריים
רק לאחר תיאום טלפוני מראש לנייד 052/3638051 או 04/6598882
יער ציפורי יער ציפורי
דרך הנוף של יערות ציפורי עוברת לאורך נחל ציפורי, מקריית אתא ועד לאלון הגליל. זהו איזור של גבעות מעוגלות מסלע קירטון, שגובהן 100 – 300 מטרים מעל פני הים. נחל ציפורי חוצה איזור זה ממזרח למערב. ראשיתו ברכס הרי נצרת והר תורען והוא זורם לאורך 32 ק"מ. לאורכו יש מספר מעיינות, חלקם איתנים השופעים מים כל ימות השנה: עינות ציפורי, עין יפתחאל, עין יבקע.
>>איך מגיעים לנחל ציפורי
מסעדת אוקטוגן
בלב שדות מושב נהלל במקום הצופה על הנוף החקלאי של עמק יזרעאל ישנה מסעדה כפרית בשם אוקטגון. אילדיס וכהן הגיעו אחרי יום שלם של טיולים בעמק וקיבל את פניהם השף עם פרה עסיסית והחל מיד להכין את האסאדו. השניים קצצו קצת ירקות ואז העמיסו את הבשר ונתנו לו להתבשל.
>>איך מגיעים למסעדת אוקטגון
פתוחה כל ימות השבוע
בשעות 12:00 - 22:00
טלפון: 04-6415333