אחרי שנה ארוכה שבה הגבול לסיני היה סגור, מאות ישראלים ביום עברו החל מיום שלישי במעבר הגבול בטאבה בדרכם לחופשה שלה חיכו כל כך הרבה זמן.
יובב אנטבי ובת זוגו, גל בשן, מתל אביב, היו נרגשים ביותר ביום שלישי בבוקר כאשר היו הישראליים הראשונים שחצו את הגבול לתוך סיני. לכבוד המאורע הם עשו צילום סלפי על רקע דגל מצרים וכעבור כמה דקות היו כבר על המונית בדרך למלון מפנק ויוקרתי בשארם א-שייח'.
"התגעגענו לסיני", אומר יובב. "כשחצינו את הגבול הכול היה ריק מאחורינו, התרגשות עצומה. המצרים היו בשוק לראות אותנו אחרי שלא ראו במשך שנה ישראלים הנכנסים דרך טאבה. נראה שמעולם לא ראו אנשים וביקשו להצטלם איתנו. ניקו בשבילנו את הדלפקים. גם העובדים בצד המצרי התרגשו מאוד. הזמנו ריזורט ברמה גבוהה של חמישה כוכבים בשארם במחיר של 100 דולר ללילה לחדר מפואר. באילת היינו משלמים 1,800 שקל ללילה ופה אתה מקבל תמורה מאה לכסף שלך ויותר. הנוף מדהים ואין כמעט ישראלים".
בנוסף ליובב וגל, למעלה מ-1,000 ישראלים חצו בימים האחרונים את מעבר הגבול טאבה לסיני. רובם העדיפו להתמקם בחושות וחדרים בנואיבה וראס א-שטן ומי שרצה פינוק אמיתי החליט לשלם יותר במושגים של סיני והזמין חדרים במלונות פאר בשארם או וילות מפוארות עם בריכות ב-100 דולר לשלושה לילות.
מצאו פירצה: הישראלים שלקחו את הילדים לסיני
בנוסף למי שעבר במעבר הגבול היו כמה עשרות ישראלים שלא היו מוכנים להשאיר את הילדים בבית (היות ולא יכולים לעבור כי לא מחוסנים) והחליטו לטוס דרך איסטנבול, להמתין לטיסת המשך, לעבור בדיקות קורונה ומשם לטוס לשארם. אחרים החליטו לבלות יומיים באיסטנבול להרוויח עוד יעד אטרקטיבי ולטוס משם לסיני. רובם שכרו וילות מפנקות בשארם במחיר מצחיק.
ורד הרשברג למשל, טסה לסיני דרך טורקיה ביחד עם הילד שלה. "יש פה אווירה מדהימה. לפני כחודשיים הייתי פה וגם אז טסתי עם הילדים מטורקיה לשארם. יש באזור מעט ישראלים ומרבית התיירים הם מאוקראינה. אנחנו חמישה אנשים בווילה מפוארת ל-100 דולר לשלושה לילות", ציינה הרשברג. "יש פה המון אטרקציות לילדים, מועדוני לילה ומסיבות. ממש כיף. לא מחליף את סיני בשביל אף דבר בעולם".
"המחירים יחסית זולים אבל יש כאלה שמבקשים יותר"
ולמרות האווירה הטובה שיש בימים האחרונים מתברר שיש גם ישראלים שכבר מתלוננים על המחירים הגבוהים שנדרשו לשלם על חושות ומוצרי מזון בניגוד למה שזכרו.
כך, במקום 50 שקל ללילה בחושה היו ישראלים שנדרשו לשלם 80 וגם 120 שקל כשחלק ממחירי המזון התייקרו בעשרות אחוזים. אחרים התלוננו על התייקרות מחירי הנסיעות במוניות ממעבר הגבול לחושות בחופים ולשארם.
"הם מנצלים את זה שאין לנו הרבה ברירות, שסיני ריקה ואין הרבה ישראלים ודפקו לנו מחירים גבוהים יותר משנה שעברה בעשרות אחוזים. גם מחירי החושה ומוצרי המזון התייקרו מאוד. היו כמה נהגי מוניות שבלי בושה דרשו מחירים מופקעים במאות לירות ועקצו הרבה תיירים", זעמו כמה ישראלים.
בסיני טוענים כי מרבית המחירים נשארו כמו בשנת 2019 אבל בגלל השיפוצים בחושות ובבתי המלון כדי להתאים את עצמם למצב הקורונה והמחירים אמנם עלו אבל לא בצורה דרסטית. "אתם בוכים פה על כמה לירות? באילת הרבה יותר יקר. פה הכול זול. אתם אוהבים להתלונן על שטויות. תבואו ותיהנו", אמר לנו נהג מונית מקומי.
גיא שילה, מנהל קהילת 'אוהבי סיני ללא גבולות', טוען שהכול עניין של היצע וביקוש ויש בעלי חושות שהעלו את המחירים כדי לכסות על ההפסדים שלהם בשנת קורונה והשיפוצים שעשו במלונות, בחושות ובחופים ועלו להם הון תועפות. "המחירים יחסית עדיין זולים אבל יש כאלה שמבקשים יותר. הכול עניין של היצע וביקוש", טוען שילה. "כל אחד בסופו של דבר עושה את השיקול שלו איפה הוא רוצה לבלות בסיני. מרחבים עצומים, נופים מדהימים, אתרי טבע וצלילה והכול במחירים זולים מאוד".
מה שעוד קילקל את האווירה הייתה העובדה שכמה ישראלים שרכשו אגרות באתרי אינטרנט ב-100 שקל ספסרו בהן ודרשו מאלה שלא הצליחו להשיג סכום מופקע של 300 שקל. "זה מטורף. אלפי אנשים רצו לנסוע לסיני אז היו כמה שעשו קומבינות וספסרו באגרות ודרשו מחירים מופקעים מאלה שלא השיגו אגרות. בושה אנשים מנצלים את המצב לעשות כסף", זעמה נורית.
אירוע חמור נוסף: ישראלית נעצרה ביום חמישי בצד המצרי כשברשותה מריחואנה שככל הנראה שכחה בתיק. לא ברור אם מדובר במריחואנה רפואית. היא נעצרה על ידי השוטרים המקומיים ותובא בפני שופט בנואיבה. ביום ראשון היא תגורש לישראל ותלם קנס של 3,000 לירות לאחר שהגבול בצד הישראלי ייפתח (בסופי שבוע המעבר בצד הישראלי סגור).