מה קורה אם החלטתם לטוס לסין, שילמתם לחברת הנסיעות ממיטב כספכם על הטיול המאורגן (מחיר שכולל הנפקת ויזות), התכוננתם, התרגשתם ורגע לפני העלייה למטוס התברר שאין לכם ויזות וטיול החלומות התנפץ לרסיסים ונשארתם בארץ? כנראה שתרגישו את המונח "עוגמת נפש" על בשרכם. לשתי צעירות מהקריות זה קרה במציאות.

השתיים, חברות טובות, החליטו לפנק את עצמן בטיול מאורגן בסין. הן שילמו לחברת מונה טורס עבור החבילה והתכוננו לטיסה. ביום המיועד, הן הגיעו לשדה התעופה, עברו את הבידוק הביטחוני, קיבלו את כרטיסי הטיסה למטוס והיו בדרכן לשער העלייה.

רגע לפני שעלו למטוס, הדיילות בדקו את פרטי הנוסעים בקבוצה כדי לברר שכולם מחזיקים בידיהם ויזות כניסה לסין. השתיים גילו ברגע האחרון, כי חברת הנסיעות שכחה להנפיק להן את הוויזות וכי אינן יכולות לעלות על הטיסה. "את הוויזה היו צריכים להנפיק בשגרירות סין. לא העבירו הפרטים שלנו ובלית ברירה נאלצנו לחזור הביתה", שחזרו השתיים בתביעה שהגישו נגד מונה טורס לבית המשפט לתביעות קטנות בקריות.

הנוסעות, תבעו ממונה טורס פיצוי של 9,000 שקל בגין עוגמת נפש והוצאות שנגרמו להן כתוצאה מביטול הטיול ברגע האחרון. את הטיסה המיוחלת לסין אגב, ביצעו לאחר רק כמה שבועות אחרי שעניין הוויזות הוסדר עבורן.
לדבריהן, האחריות הנפקת הוויזות לסין הייתה על הנתבעת ולכן עליה לפצות אותן. מונה טורס הגישה כתב הגנה בו לא הכחישה את טענות התובעות אך ציינה כי פעלה לקבלת אשרות הכניסה לסין באמצעות צד שלישי – חברה בשם אגד תיור ונופש, שהודיעה לה שהוצאו אשרות עבור התובעות. עוד טוענת מונה טורס, כי סכום התביעה מופרז ומוגזם.



חברת אגד תיור ונופש הגישה כתב הגנה בו הכחישה את טענותיה של מונה טורס והטילה את האחריות עליה כמי שאחראית למחדלים שגרמו לכך שהתובעות נשארו בארץ.

השופטת אלואז זערורה-עבדאלחלים שדנה בתביעה ושמעה את טענות הצדדים פסקה כי מונה טורס תשלם לשתיים סכום של 5,500 שקל (2,750 שקל לכל אחת) בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם. השופטת ציינה עוד כי אגד תיור ונופש ישלמו למונה טורס סכום של 5,500 שקל על אחריותה לפרשה.