אחרי שענף התעופה חווה תקופה בגלל נגיף הקורונה ויש הטוענים שהוא בדרך לקריסה טוטלית, כעת מסתמן שגם המלונות בישראל לא הצליחו לברוח מהגזירה והן מדווחים על ירידה של עשרות אחוזים בכמות האורחים, בעיקר לאחר ההוראה שאוסרת כניסת תיירים רבים לישראל.
מנתוני התאחדות המלונות עולה, כי במצב הנוכחי, הנזק השנתי המוערך לענף במצב הנוכחי נאמד בכ-4.2 מיליארד שקלים. זאת בעקבות העובדה שהתפוסות במלונות צנחו אל מתחת ל-40 אחוזים בתקופה, ירידה של כ-30 אחוזים בממוצע ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.
נכון לעכשיו הערים שנפגעו הכי קשה הן תל אביב וירושלים עם 30 אחוזי תפוסה בסך הכל. הסיבה המרכזית לירידה הגדולה של שתי הערים המרכזיות נובעת מכך שלא מגיעים אליה תיירים מחו"ל, לרבות תיירות עיסקית, שנפגעה מאוד מביטול כנסים שונים.
נועם בוסידן, מנכ"ל משותף בהייטקזון מציין שבד"כ בתקופה של חודש לפני פסח כבר אי אפשר למצוא חדר פנוי, בשבועות האחרונים ניתן לראות שהישראלים מבטלים גם את החופשות בארץ שהזמינו לפסח, למרות שגם לחו"ל אי אפשר לטוס.
הפגיעה הראשונית של המלונות הובילה לכך שכבר בשלב זה, כ-4000 עובדים הוצאו לחופשה ללא תשלום ובמקביל החלו פיטורים של עובדים זמניים ועובדי כוח אדם.
כחלק מהפתרונות, רשתות מאחדות מלונות סמוכים, כדי למלא אותם ואילו מלונות בודדים על סף סגירה. בתוך כל, אתמול דווח שמלון ישרוטל טאוור בתל אביב סוגר את שעריו באופן זמני ולא מקבל אורחים בשלב זה.
"מדובר במשבר הקשה ביותר בתולדות ענף המלונאות בישראל, הנחשב לאחד ממנועי הצמיחה המרכזיים במשק ונמצא כעת בחזית המשבר", אומר נשיא התאחדות המלונות, אמיר חייק. "הגיע הזמן שהממשלה תנהג בצורה אחראית לא רק כלפי אזרחיה, אלא גם כלפי כלכלתה, ותפנים שללא הזרמת חמצן מידית לענף בהיקף של כחצי מיליארד שקלים החולה הזה ימות".