1. צ'כיה שוברת שיאים

צ'כיה מתכוננת לעוד עונת תיירות יוצאת דופן, שעתידה לעבור את מספרי המבקרים שוברי השיא של השנה שעברה. עם למעלה מ-22 מיליון תיירים בשנת 2023, השנה מבטיחה מספרים גדולים עוד יותר, מה שמחזק את מעמדה של המדינה כיעד אירופאי מוביל. לאורך יולי ואוגוסט, פראג צופה לקבל את פני למעלה מ-1.5 מיליון תיירים, מה שמסמן עלייה משמעותית משנים קודמות. מתוכם 117,368 תיירים מישראל ביקרו בצ'כיה בשנת 2023.

צמיחת התיירות של צ'כיה מתחזקת על ידי השקעות אסטרטגיות בתשתיות ויוזמות שמטרתן לשפר את חוויות המבקרים. קמפיינים בהובלת הממשלה מדגישים את המורשת התרבותית העשירה והפאר הטבעי של המדינה, ומבטיחים שתיירים נהנים מגישה למתקנים ואטרקציות ברמה עולמית.

שעון בפראג צ'כיה (צילום: Marc Venema, shutterstock)
צילום: Marc Venema, shutterstock

2. ארקיע מגדילה את הטיסות לאילת

ביום חמישי האחרון הגיעה חברת ארקיע לסיכום עם רשות שדות התעופה ותפעיל לוח טיסות מעודכן לאילת לחודשים אוגוסט ספטמבר ואוקטובר. לוח הטיסות החדש מביא בשורה לתושבי אילת, בכמות, תדירויות ובשעות הטיסה לעיר הדרומית.

במסגרת ההסכם, ארקיע תפעיל לא פחות מ-6 תדירויות יומיות לאילת וממנה ותחזור להפעיל את טיסת הבוקר המבוקשת מאילת בשעה 6:30 בבוקר. עדכון ועיבוי לוח הטיסות מגיע בעקבות סיכום בין רשות שדות התעופה לארקיע.

בדקנו: איך הכי מהיר להגיע לאילת (צילום: שבתאי אסא, חדשות)
נמל התעופה רמון. חברות התעופה מקבלות 75 דולר לכל תייר שנוחת בארץ | צילום: שבתאי אסא, חדשות

3. נחנכה תצפית נוף צופר

נחנכה תצפית 'נוף צופר' בערבה התיכונה, הממוקמת על גבעת 'הר צופר' בסמוך לכביש 90 ומצפון למושב צופר, ונפתחה למבקרים. טקס חנוכת התצפית, שהיה אמור להתקיים בחודש מאי האחרון, נדחה בעקבות האסון שפקד את המושב, נפילתם של שלושה מבניו במהלך מלחמת 'חרבות ברזל' בעזה: סמ"ר עידו אפל ז"ל, סמ"ר גלי שקותאי ז"ל וסמ"ר רואי אליאס ז"ל, חברי נפש, רק בני 21.

הקמת המצפה החלה בשנת 2021, כחלק מחגיגות ה-40 למושב צופר, ונמשכה לאורך שלוש שנים, בהן בוצעו עבודות הקמה, בשיתוף מועצה אזורית הערבה התיכונה, רשות ניקוז ונחלים ערבה, תושבי מושב צופר וחניכי מכינת צופר. כחלק מעבודות הפיתוח, הוסדר שביל גישה מעגלי להולכי רגל באורך 1 ק"מ, מתוחם אבנים מקומיות, הובא סלע 'קונגלומרט' ענק במשקל 15 טונה שהוצב בנקודת התצפית ונאספו אבני חול נוביות בצבעי אש ואבני צור ממקומות שונים בסמוך למושב, כמו כן הובאו סלעים מדרום הר חברון שהוצבו בצורת חצי גורן.

תצפית 'נוף צופר' החדשה בערבה התיכונה (צילום: מועצה אזורית הערבה התיכונה)
צילום: מועצה אזורית הערבה התיכונה

4. פרס קיימות לקבוצת אברהם

קבוצת אברהם (הוסטלים וטורס) הפכה לחברה הישראלית הראשונה שזכתה בתו האימפקט היוקרתי מטעם ה- (GSTC (Global Sustainable Tourism Council. הישג זה ממשיך לתמוך במיצוב הקבוצה כחדשנית ופורצת דרך, שהביאה לארץ את מהפכת התיירות העצמאית והתיירות האחראית-חברתית ועתה הראשונים לקבוע סטנדרט חדש בתחום התיירות מקיימת.

GSTC הינו ארגון בינלאומי שיצר סטנדרטיזציה בתחום התיירות המקיימת, למלונות וחברות טיולים, ונחשב לסטנדרט המתקדם והמחמיר ביותר בתחום כיום. הארגון מתחשב בקריטריונים של ניהול בר קיימא כגון העסקה הוגנת ובטוחה, קידום הקהילות והעסקים המקומיים, הגנה על תרבות מקומית, וצמצום השפעות סביבתיות שמהם נבנה תו תקן חשוב זה.

אברהם הוסטל  (צילום: מייק יודין)
צילום: מייק יודין