שלוש צעירות ישראליות שהחליטו לטוס לחופשה במרוקו למרות המצב הביטחוני והמלחמה בארץ, עוכבו בשדה התעופה במרקש על ידי פקיד ההגירה. הפקיד, שהבין שהן ישראליות, דרש מהם לשלם לו שוחד כדי שיאשר את כניסתן למדינה.

> בעקבות המלחמה: במרוקו החלו בהפגנות קיצוניות נגד ישראל

המקרה התרחש ביום שני בשעות אחר הצהריים. שלוש הישראליות הגיעו לחופשה של שמונה ימים במרוקו (מרקש, אגאדיר וקזבלנקה). הן נחתו בטיסה מפריז, בשדה התעופה במרקש. הן היו מצוידות בוויזות שעשו באתר של שגרירות מרוקו בתל אביב.

לאחר הנחיתה אחת מהן ניגשה לפקיד ההגירה והציגה בפניו את הוויזות אבל הוא לא מיהר לחתום על הדרכונים ולאפשר להן להיכנס למדינה. "הוא הסתכל על הדרכונים, הבין שאנחנו ישראליות והתחיל לדבר איתי בערבית. אני דוברת את השפה", שיחזרה אחת הבנות בשיחה עם mako. "הוא ביקש שאקח את הדרכון שלי ואכניס לתוכו 100 דולר, לסגור ולמסור לו בחזרה. הוא הרשה לעצמו לבקש שוחד כי אנחנו ישראליות, מאף נוסע אחר לא ביקשו שוחד. הוא ניצל את המצב".

רחוב מרקש מרוקו (צילום: runtheworld, shutterstock)
צילום: runtheworld, shutterstock

א', שהחליטה לא להסתבך, שלפה מהארנק שטר של 100 דולרים, הכניסה לדרכון שלה ומסרה לו את שני הדרכונים האחרים של חברותיה. "היינו במתח במשך כמה דקות שלא יכניסו אותנו. זה טיול שתכננו הרבה זמן, סגרנו עם מדריכים ונהגי מוניות. הטיסה בוטלה לנו לפני כשבועיים", היא סיפרה.

אחרי דקות ארוכות פקיד ההגירה קרא לה ומסר לה את הדרכונים החתומים וכך הן יכלו להיכנס למרקש ולהתחיל בחופשה שלהם במרוקו. "זו הייתה תקרית לא נעימה אבל הבנו שאין מה לעשות, ושבימים אלה צריך לשלם כדי להיכנס למרוקו, במיוחד בגלל שאנחנו ישראליות".


נזכיר שאתמול דיווחנו כי לשכת עורכי הדין במדינה הגישה בקשה דחופה לעצור אזרח ישראלי שלטענתם שהה בבית מלון במרקש, בטענה שהוא שירת כחייל מילואים במלחמה בעזה "והיה שותף לפשעי מלחמה".

בבקשה המעצר נטען עוד כי מ' הוא "שכיר חרב ציוני שהיה שותף לרצח העם בעזה", ולדבריהם הוא התגאה בכך בסרטונים שפרסם. "הנושא הפלסטיני הוא נושא לאומי, אנחנו קוראים לבטל את הסכם הנומליזציה עם ישראל", נאמר בבקשה. עוד נטען כי מ' ביקר לפני כחודשיים במרוקו במסגרת הופעה אליה הוזמן וכבר אז התחילה להתגבש הבקשה לעצור אותו.

עצור במרוקו (צילום: BreizhAtao, shutterstock)
צילום: BreizhAtao, shutterstock

"מאז המלחמה מרוקו הפכה למדינה שהקצינה את התנהלותה ועמדתה האידאולוגית מול ישראל, די דומה למה שקורה בטורקיה. יש פה חברי קהילה שילדיהם או בני משפחותיהם שירתו ומשרתים בעזה וזה מפחיד לחשוב שהם יגיעו לביקור ויחכו להם צווי מעצר", ציין חבר בקהילה במרוקו.