רשת מלונות JACOB מתחדשת במלון ראשון בעיר אילת ופותחת את "ג'ייקוב אילת" לאחר שיפוץ נרחב. המלון באילת מצטרף לחמשת המלונות הנוספים של רשת ג'ייקוב – בת שבע בירושלים, שינקין בתל אביב, ג'ייקוב טבריה, ריזורט סי לייף נהריה וריזורט חדרה.
המלון באילת ממוקם באזור המלונות החדש בכניסה לעיר, במרחק הליכה קצר ממרכזי הבילוי, הטיילת והמסעדות הטובות בעיר. על פי הרשת, המלון מתאים לכלל סוגי האוכלוסיות החל מצעירים, מבוגרים, משפחות וזוגות. המלון כולל 157 חדרים (חלקם עם מרפסת) ב-5 קומות.
> עוברת מהפך: כך אילת תראה בשנת 2030
במסגר השיפוץ חודשו כל התשתיות והשטחים הציבוריים, שעוצבו מחדש עם צמחייה טבעית ומקומות ישיבה. לובי המלון מרווח וכולל בר אוכל ושתייה הפועל במשך כל היום ונוף פנורמי לבריכה. בריכות השחייה שופצו ורוצפו מחדש, בהן בריכת שחייה גדולה עם עשרות מיטות שיזוף ונוח לכלל האורחים ובריכת רחצה לפעוטות. במתחם הוקם גם בר בריכה שכולל תפריט לכל המשפחה עם מגוון רחב של מנות עיקריות, נשנושים, שתייה וגלידות. בנוסף, נפתח בר עם קוקטיילים ואלכוהול איכותי למי שמעוניין להעביר ערב רגוע במתחם המלון.
כמה זה עולה? החל מ550 ש"ח לזוג + ארוחת בוקר באמצע שבוע. החל מ750 ש"ח לזוג לינה+ארוחת בוקר בסופ"ש.
כתובת המלון: שדרות חטיבת הנגב 3, אילת.
לעוד פרטים: באתר
מכרז להקמת מלונות חדשים בירוחם
רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) פרסמה השבוע שני מכרזים לשיווק קרקע מלונאית להקמת מלון מדברי על רכס קשקשים, הסמוך לפארק אגם ירוחם וכן להקמתן של ארבעה מתחמים לתיירות מדברית עם ייעוד תיירותי-חקלאי שיוקמו בסמוך לעיירה. בקרוב צפויה רמ"י לפרסם מכרז נוסף להקמת מלון אורבני שיוקם בלב שכונה בעיירה.
המלון החדש שיוקם בהר קשקשים יוקם על פני כ-25 דונם ויכלול עד 250 חדרים בשתי קומות. החוות יחלשו על פני שטח של כ-315 דונמים במצטבר ויוכלו להיבנות בהן מינימום של 96 חדרי אירוח יחד (לפחות 24 יחידות בכל חווה).
המלונות החדשים, לצד החוות החקלאיות, יצטרפו להשקעות כלליות של מעל 100 מיליון שקלים שהושקעו בעיירה לקידום תשתיות תיירותיות בפחות מעשור, ובהן בין היתר גם פיתוח ענק של פארק אגם ירוחם שכלל הקמת טיילות, שיקום האגם, פינות פיקניק, פינות תצפית ומזח וכן מתחם גלמפינג משולב עם חניון לילה לקרוואנים שעלותו מוערכת בכ-25 מיליוני שקלים.
"בשנים האחרונות ירוחם הפכה ליעד תיירותי אטרקטיבי הן לקהל הישראלי והן הבינלאומי", אמרה חלי אללוף יום טוב, מנכ"לית החברה הכלכלית לפיתוח ירוחם. "לצד ההאטה בהגעת תיירים מאז משבר הקורונה, חלה בשנים אלה עלייה בביקושים של הקהל הישראלי וכעת גם תיירים שחוזרים. הפיתוח המואץ בתשתיות התיירותיות הובילו גם לעלייה בביקושים של יזמים וחברות, מקומיים ושאינם מקומיים, שמבקשים להשקיע בעיירה. כל אלה הפכו את ירוחם ליעד תיירותי ואת התיירות בעיירה לעוגן כלכלי משמעותי ולמנוע לצמיחה מרכזי בעיירה".