לפני כשנה וחצי הזמין מ' נופש לאשתו ושני ילדיו לארבעה ימים בבית מלון בוטיק במרכז הארץ. מ' הזמין את הנופש באמצעות חברת 'אשת'- (ארגון שירותי תיירות) ושילם סכום של 7,000 שקלים עבור החופשה המשפחתית.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
"לפני ההזמנה שאלתי אם המלון מונגש לנכים בגלל שעברתי ניתוח זמן קצר לפני כן והייתי עם מוגבלות. נעניתי בחיוב, שאלתי לגבי רמת האוכל ונאמר לי שהוא ברמה טובה. אף אחד מנציגי החברה לא אמר לי שהמלון בתקופה הזו הושכר לציבור החרדי-ליטאי ושהוא כשר", קבל מ'. "גילינו זאת רק לאחר שהגענו".
כאשר מ' ובני משפחתו הגיעו למלון הם גילו כאמור שהוא הושכר לחרדים, לא היו בחדר שירותי מיני בר, הארוחות היו נטולת קטניות ולא מגוונות, ובמקום ארוחת בוקר חלבית המלון סיפק ארוחת בוקר בשרית כמנהגי המגזר החרדי-האשכנזי.
"חלק מהזמן הבריכה של המלון הייתה סגורה או שהופעלה בהפרדה מוחלטת בין גברים לנשים. הבנות שלי, שלא היו מעוניינות באוכל בשרי, לא אכלו ארוחת בוקר ונותרו רעבות", טען מ'. "לא הייתה במלון נגישות למסעדה כפי שנאמר לי שיהיה ומדרגות הפרידו בין קומת הכניסה לבין מסעדת המלון. למחרת אחרי שהבנו שהמלון לא הותאם למה שהזמנו קמנו ועזבנו".
לדברי מ', לאחר העזיבה הם דרשו מאשת החזר של 5,000 שקל אבל בקשתם נדחתה. מ', החליט לא לוותר והגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בקריות והפעם דרש פיצוי של 9,500 שקל מהנתבעות. אשת מצידה הגישה כתב הגנה שבו טענה, כי בעת ביצוע ההזמנה של מ' נאמר לו שהמלון בתקופה זו יהיה בעל צביון דתי-חרדי מאחר והמלון יארח קבוצה של חרדים שיגיעו לנפוש בו ושהמלון אכן נגיש לנכים.
הרשם הבכיר, נדים מורני, שדן בתביעה החליט לקבל את רובה וקבע כי מ' יקבל פיצוי של 5,000 שקל אותם דרש בהתחלה. הרשם ציין בפסק הדין שמעיון באתר בית המלון ניתן להבין שמדובר במלון בוטיק ללא צביון חרדי-דתי ושהנתבעות היו חייבות לגלות ל-מ' את העובדה שהמלון בתקופה הרלוונטית שווק למגזר הדתי-חרדי, דבר שנעשה רק באופן חלקי.