בני זוג מהרצליה הזמינו לפני כשנה חופשה בדירת נופש בלונדון דרג אתר בוקינג. עוד שהיו בארץ, הם גילו שההזמנה שלהם למקום בוטלה מסיבה לא ברורה. הם הזמינו מחדש, קיבלו אישור ולאחר הנחיתה בעיר הבירה האנגלית, הם גילו שההזמנה שלהם בוטלה ברגע האחרון פעם נוספת והם נותרו בלי מקום ללון בו.
"אחרי שנחתנו, כשכבר היינו בדרך לדירה, גילינו שההזמנה בוטלה ברגע האחרון", טענו בני הזוג. לאחר שלא הצליחו לשריין לעצמם מחדש את המקום, הם נאלצו לחפש מלון חדש, דבר שלקח להם לא מעט זמן לטענתם.
כשחזרו לארץ, בני הזוג הגישו תביעה נגד חברת 'בוקינג.קום.ישראל' לבית המשפט לתביעות קטנות בהרצליה. הם דרשו פיצוי של 33,800 שקל בגין עוגמת נפש שנגרמה להם עקב הביטולים והפרת החוזה עימם.
חברת בוקינג הגישה כתב הגנה בו ביקשה לדחות את התביעה בנימוק שהכתובת לתביעה היא חברת בוקינג העולמית שכתובתה בהולנד. לטענתם, בוקינג ישראל אינה משמשת נציגה של אף חברה ואינה מורשית לקבל מסמכים עבור בוקינג העולמית, כולל כתב תביעה.
השופט שדן בתביעה החליט לקבל אותה וקבע, כי ההזמנה הייתה דרך אתר בוקינג בארץ אותו מפעילה בוקינג ישראל, כך שלמעשה היא חברת בת של בוקינג העולמית.
השופט הסתמך על סעיף 11' של תקנון השירות של בוקינג המופיע באתר בעברית בו נכתב, כי על אף התניית השיפוט הייחודית האמורה, הצרכן יכול לפתוח בהליכים כנגד אכיפת הוראות החובה הרלוונטית בבתי משפט של המדינה בה נמצא מקום מגוריו הרגיל. מסעיף זה עולה, כי בוקינג ישראל מודעת לאפשרות לתבוע אותה בבתי המשפט בארץ ועל כן החברה האם והחברה הבת נתבעות ביחד.
השופט פסק לבני הזוג פיצוי של 22 אלף שקל.
בוקינג ישראל הגישה בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד ההחלטה לחייב אותה בתשלום הפיצוי לבני הזוג בטענה שפסק הדין שניתן נגדה היה שגוי ויש לבטלו.
בני הזוג דרשו לדחות את בקשת רשות הערעור בטענה כי בוקינג ישראל עשתה דין לעצמה שלא התייצבה לדיון וכי לא נפלה שום טעות משפטית.
השופטת שדנה בבקשה רשות הערעור של בוקינג ישראל החליטה לדחות אותה וחייב אותה לשלם לבני הזוג הוצאות משפט בסכום של 4,000 שקל נוספים.