רשות האוכלוסין וההגירה מדווחת שנכון לעכשיו ישנם 610 ישראלים בסיני ועוד 209 ישראלים בעקבה והסביבה. רבים מהם מציינים שהם לא מתכוונים לעזוב ושהם מרגישים בחצי האי יותר בטוח מאשר לחזור לארץ.
יחד עם זאת, ישראלים ששהו בבתי מלון בשארם א-שייח' בימים האחרונים, בעיצומה של המלחמה בעוטף עזה, טוענים כי זכו ליחס עוין ומשפיל מצד העובדים והצוות שהביעו תמיכה בפלסטינים.
"מאז תחילת המלחמה בעוטף, העובדים במלון הפגינו כלפינו יחס עוין בגלל שאנחנו ישראלים. הרגשנו שאנחנו לא רצויים. היו כאלה שתמכו במה שעשו מחבלי החמאס בעזה", זעמה אורנה, ששהתה במלון בשארם א'-ש'ייח יחד עם בני משפחתה וחזרה לארץ. "החלטנו כמעט ולא לצאת מהחדרים, הורדנו פרופיל כי פחדנו שאולי מישהו מהמלון ינסה לפגוע בנו. הייתה אווירה קשה מאוד. ניסינו למצוא טיסות חזרה לארץ אבל לא מצאנו וחזרנו רק אתמול".
גם ר' מציין שהרגיש אווירה דומה של התנכלות ועויינות מצד עובדים בבית המלון. "היו עובדים במלון שנראו שמחים על מה שקרה בעוטף עזה, הרגשנו זוועה. עזבנו את המלון בעצבים".
היו ישראלים שמספרים שנתקלו ביחס עוין ומתנכל בשדה התעופה בשארם מצד עובדים מקומיים מסיני שהתנהגו אליהם בצורה לא יפה. "גם בשדה התעופה העובדים לא היו סימפטיים. פחדנו שהמאבטחים עוד יירו עלינו כמו שקרה לקבוצה של הישראלים באלכסנדריה. רק כשעלינו למטוס קצת נרגענו", סיפר איציק.