מלבד הרכבת האווירית שתעבור בנתב"ג, בחגים צפויה תנועת שיא של מטיילים שיוצאים לסיני, עם כרבע מיליון ישראלים שיעברו במעבר טאבה. מדובר בגידול של כ-16% לעומת תנועת השיא של חגי תשרי בשנת 2019. מעבר הגבול יהיה פתוח 24/7, מלבד בערב יום כיפור 2023, ה-24/9, אז ייסגר המעבר לתנועת נוסעים בשעה 13:00 ויפתח למחרת בשעה 22:00.
ועל אף שהנהירה ההמונית לחצי האי השכן ממשיכה לשבור שיאים, לא מעט תלונות נשמעות מצד הישראלים שביקרו במקום לאחרונה. כך למשל איילת, בעלה ושני ילדיהם, נוהגים לטייל בסיני לפחות פעמיים בשנה, בעיקר בין החגים כשהחופים יחסית ריקים ומעברי גבול הרבה פחות עמוסים במטיילים. לאחרונה ה גילו שהטיול שלהם בשארם א-שייח' כבר לא משתלם כמו פעם.
"הכול התייקר פה במאות אחוזים. כל המחירים בדולרים: שייט בסירה, צלילות, ארוחות במסעדות ואפילו במלון, הכול בדולרים. בקבוק מים מינרלים קטן עלה לנו בסופר 5 דולר, זה טירוף מה שקורה פה. המצרים הבינו שיש פראיירים שיישלמו אז מה איכפת להם לדפוק אותנו הישראלים", סיפרה איילת. "זה מטורף מה שהולך פה, המחירים בסופרים ובמסעדות יקרים פי כמה מישראל".
> הישראלים גילו שהם משלמים על החופשה בסיני פי 3 מתיירים אחרים
גם לאבי ובני משפחתו ציפתה חוויה יקרה ולא נעימה בשארם. כשהלך לקנות חבילת חיתולים בסופר הוא גילה שכל המוצרים מתומחרים בדולרים ולא בלירות מצריות, כפי שמקובל ונהוג בכל מדינה מתוקנת בעולם. מחיר חבילה של טיטולים הייתה: 30 דולר, פי כמה מישראל. גם שאר המוצרים לתינוקות היו יקרים בעשרות ומאות אחוזים.
"הבנתי מהר מאוד ששארם זה מערב פרוע. שההחלטה לתמחר כל מוצר בסופר בדולרים באה במטרה אחת - להעשיר את הקופה של התושבים המקומיים על חשבון התיירים, בעיקר הישראלים. כל הזמן המחירים היו בלירות מצריות, אחרי זה גילו את השקל ועכשיו את הדולר. הדולר התחזק יותר מהשקל אז הם עברו למכור בדולרים", ציין אבי. "לא הייתי לי ברירה אז קניתי את החיתולים. תכלס הם גונבים אותנו הישראלים".
השנה האחרונה הייתה קשה עבור הישראלים שהגיעו לטייל בסיני וגילו שהיא יותר יקרה ממקומות כמו קפריסין או ירדן. מחירי החושות והחדרים קפצו בעשרות עד מאות אחוזים ומתומחרים בשקלים ולא בלירות. גם המסעדות ועסקים רבים בסיני החלו לתמחר בשקלים, על מנת לעשות יותר רווח. זאת לאחר שקריסת הלירה המצרית לעומת הדולר והשקל, גרמה לפגיעה קשה בכלכלת מצרים.
"הגענו למלון חמישה כוכבים בשארם והכול שם מוצג בדולרים. אלכוהול, שתיה, קלה, ארוחות, שימוש בספא ועיסוי", סיפרה חגית. "החופשה התייקרה לנו בעוד כ-3,500 שקל. היו לנו הוצאות מטורפות ברכישת מוצרי מזון, כרטיסי סים לטלפונים, ארוחות במסעדות וצלילות עם הילדים. בעבר שארם הייתה זולה יותר משאר חלקי סיני. מי שאשם בכך אלה גם אנחנו שנותנים יד לכך שהם ממשיכים לתמחר בדולרים. צריך להחרים את שארם עד שזה ישתנה".
"זו לגמרי 'שיטת מצליח'"
עוקץ נוסף בו נתקלו ישראלים בכמה בתי מלון בסיני, הוא חיוב על ארוחות שמעולם לא הזמינו ועל בקבוקי אלכוהול ומשקאות קלים במיני בר. "לפני שעזבנו את המלון ראיתי שחייבו אותנו בשלוש ארוחות ושלושה בקבוקי אלכוהול ששתינו בבר של המלון. זה היה סכום של כ-1250 דולר", סיפרה אורלי. "בעלי היה עצבני מאוד על כך שניסו לעקוץ אותנו. הוא התעקש שיבדקו במצלמות האבטחה האם ישבנו לאכול בארוחות הערב שחויבנו במלון או שבכלל היינו בבר. בסוף הפקיד התנצל ואמר שהם טעו עם זוג אחר. זו לגמרי 'שיטת מצליח'".
גם לאנה שהגיע לחופשה עם שני ילדיה הגדולים קרה מקרה דומה. היא חויבה לשלם עבור עיסוי בספא ושתי ארוחות, למרות שמעולם לא קיבלה את השירותים הללו. "הלכנו בכלל לצלול ואכלנו במסעדות מחוץ למלון. פתאום ב'צ'ק אאוט קיבלתי חשבון של 300 דולר על ארוחות, שני עיסוים בספא ומשקאות אלכוהוליים ששתינו בבר. ביקשנו מפקיד הקבלה להזמין את מנהל המלון והסברנו לו שמדובר בעוקץ ושאנחנו נזמין את המשטרה המקומית לחקור את העובדים שלו", שחזרה אנה. "אחרי עשר דקות הוא עשה בדיקה, התנצל על החשבון, קרע אותו ואיחל לנו נסיעה טובה".