היום מתחיל החודש הכי מבוקש לטיסות אצל הישראלים, כש-70 אלף נוסעים יוצאים ונכנסים יעברו בנתב"ג. ימי השיא צפויים להיות 15.8 למי שטס מיד עם סיום המסגרות של הילדים בחופש, 22.8 אז מרבית הנוסעים יצאו לחופשת הקיץ שלהם וב-29.8 יהיה עומס בעיקר של נוסעים שחוזרים לארץ. בכל אחד מהתאריכים האלה צפויים לעבור בנמל התעופה מעל 72 אלף נוסעים.

> לפני שיוצאים לשדה: כך תדעו באיזה שעות יש עומס בנתב"ג

> זה מה שחשוב לעשות לפני שטסים בימים אלה

ולאן כל הישראלים טסים בזמן האחרון, מאז החלה המלחמה? חברת הביטוח AIG, שמבטחת גם את מחזיקי כרטיסי ישראכרט ומקס ובעלי חשבונות בבנק לאומי, בדקה מה הם עשרת היעדים הפופולריים ביותר אצל הישראלים בחצי השנה האחרונה.  הבדיקה התייחסה לחודשים ינואר-יולי 2024 בהשוואה לינואר-יולי בשנת 2023.

איסטנבול טורקיה (צילום: aliaksei kruhlenia, shutterstock)
זה די ברור שאף אחד לא טס יותר לטורקיה. איסטנבול | צילום: aliaksei kruhlenia, shutterstock
טביליסי גאורגיה (צילום: Yulia_B, shutterstock)
הטבלה מוכיחה שגאורגיה היא המחליפה הרישמית של טורקיה השנה. טביליסי | צילום: Yulia_B, shutterstock

מההשוואה ניתן לראות שהשלישייה הראשונה של היעדים נותר כמעט אותו הדבר, כשיוון בראש וקפריסין ואיטליה החליפו ביניהן את המקומות השני והשלישי. 

החל מהמקום הרביעי יש שינויים מהותיים: טורקיה שהיתה בשנה שעברה היעד הרביעי הכי מבוקש לחופשה, והיה בשיא שלו עם שלל טיסות ישירות מהארץ, נעלם לגמרי מהטבלה. במקומו התברגה גאורגיה שהיא התחליף הישיר לחיסרון שנשאר מההכל כלול הטורקי.

תיירים פראג צ'כיה (צילום: Cristi Croitoru, shutterstock)
גם פראג, שתומכת בישראל, עברה לקדמת הבמה | צילום: Cristi Croitoru, shutterstock

עוד ניתן לראות שיעדים כמו בריטניה, צרפת, מצרים ואיחוד האמירויות נפגעו מאוד או נעלמו, זאת בגלל המצב הביטחוני כמובן. במקומם ניתן לראות בעשרייה יעדים חדשים כמו בולגריה, צ'כיה ורומניה - יעדים קרובים, זולים ושבעיקר אוהבים את הישראלים. 

היעדים הכי מבוקשים בשנת 2024 לעומת 2023

 

ינואר-יולי 2023

 

 

ינואר-יולי 2024

1

יוון

 

 

1

יוון

 

2

איטליה

 

 

2

קפריסין

 

3

קפריסין

 

 

3

איטליה

 

4

טורקיה

 

 

4

גאורגיה

 

5

בריטניה

 

 

5

ארה"ב

 

6

ספרד

 

 

6

הונגריה

 

7

הונגריה

 

 

7

ספרד

 

8

צרפת

 

 

8

רומניה

 

9

מצרים

 

 

9

צ'כיה

 

10

איחוד האמירויות

 

 

10

בולגריה

 

השוואה של היקף הביקושים בין יולי 24' ליולי 23', מראה שהפער הצטמצם ל-17 אחוזים בלבד. זהו הפער הנמוך ביותר בהשוואה לפער שראינו בחודשים ינואר עד יוני. למשל, הפער בין יוני 24' ל- 23' עמד על 22 אחוזים, באפריל הוא עמד 30 אחוזים ובפברואר הוא עמד 44 אחוזים. בינואר 24' הפער בהיקף הביקושים בהשוואה לינואר 23 עמד על 58 אחוזים.