בשנה האחרונה עיריית אילת מנהלת מאבק חסר תקדים נגד נהגים הנוסעים לנופש בסיני ומחנים את כלי הרכב שלהם במקומות אסורים ברחבי העיר. העירייה הסדירה מקומות חניה לאחר שבשנה שעברה החלו תושבי העיר להילחם בתופעה בעצמם, עד כדי ניקוב הצמיגים של רכבים שהגיעו מחוץ לעיר ותפסו חניות של התושבים. אבל למרות כל זאת, יש מי שלא מוצאים חניה או מתעצלים לחפש, ומחנים את רכביהם במקומות אסורים.
מסיבה זו נרשמו בשנה האחרונה אלפי דוחות לבעלי כלי רכב שירדו לנופש בסיני. בין המקומות הפופולריים אך אסורים לחניה: רחובות עם סימוני אדום-לבן או כחול-לבן, מקומות הסמוכים לחוף וליד מלון "הנסיכה" וחניות עפר לאורך החוף. כך למעשה הכניסה העירייה מאות אלפי שקלים לקופתה.
אלא שכמה נהגים שקיבלו דוחות על חניה במקום אסור החליטו להוסיף חטא על פשע. על פי הדיווחים, אותם נהגים לקחו את הדוחות שקיבלו והצמידו אותם לכלי רכב שחנו לא הרחק מהם כדי להתחמק מתשלום, כשהם פועלים ב"שיטת מצליח". מדובר על דוחות בסכומים שנעים בין 100 ועד 250 שקל, שניתנו להם בידי הפקחים העירוניים.
"הגעתי לקחת את המכונית שלי מחניית העפר שבה המכונית שלי הייתה, ופתאום אני רואה דוח. הבנתי שחניתי במקום אסור. אפילו לא טרחתי לבדוק אם מדובר במכונית שלי", משחזר אלי. "כשהגעתי הביתה כדי לשלם את הדוח כי בעניינים האלה בן אדם מאוד מסודר, הבחנתי ברגע האחרון שמדובר בדוח שנרשם לבעל מכונית אחרת, שהחליט להצמיד אותו לשמשה שלי כדי שאשלם לו את החשבון. זה שיא החוצפה".
לעומת זאת היו כמה נהגים שלא בדקו את פרטי הדוח שהוצמד לשמשת רכבם – ושילמו את הקנסות של נהגים אחרים. "לא שמתי לב שמספר המכונית לא שלי ושילמתי את הדוח. רק לאחר מכן הבנתי שעשיתי טעות. 250 שקל זה לא מעט כסף. ערערתי, ולאחר שהבינו שמדובר בטעות, החשבון לי זוכה. חבל שיש נהגים שמנסים לדפוק אחרים ולא משלמים כמו גברים את הדוח שקיבלו", אומר אריק ומוסיף, "אני מעריך שיש נהגים ששילמו מבלי שבדקו שלא מדובר בכלי הרכב שלהם שחנו במקומות אסורים".
אותם נהגים, כך נראה, מחפשים רכבים הדומים לאלו שלהם ומצמידים את הדוח שקיבלו בתקווה שהנהגים האחרים לא יבחינו בכך שהקנס לא שלהם. זה קרה לדן, ששילם דוח של נהג אחר לאחר שהוא חזר מחופשה בסיני וגילה על השמשה דוח חניה. "אני מנסה עכשיו לבטל את הדוח. לא נעים שמתנהגים ככה אנשים שקיבלו דוחות חניה ורוצים שאחרים ישלמו במקומם".