משרד הבריאות הורה לסגור את פארק המים חוף גיא הפופולרי בכנרת בעקבות מקרה שני שאושר של נגלריה פאולרי (Naegleria fowleri), אמבה "אוכלת מוח" נדירה וקטלנית. הסגירה מגיעה שבועות ספורים לאחר שגבר בן 26 מת באופן טרגי מהזיהום לאחר שביקר בפארק המים בתחילת יולי. ילד בן 10 שביקר גם הוא בחוף גיא אובחן לאחרונה עם האמבה והוא מאושפז כעת.
סגירת פארק המים בחוף גיא היא מכה קשה למתחם הפופולרי, גם בפן הכלכלי וגם בפן התדמיתי. הסגירה הזו בשיא עונת הקיץ, יחד עם הפרסום השלילי, צפוי לפגוע באופן אנוש בהכנסות של הפארק שעלולות להסתכם בהפסד של מיליוני שקלים. כמו כן, הפגיעה התדמיתית שלו עלולה להימשך שנים ולהשפיע גם על פארקי מים אחרים בארץ, ובכך להוביל להפסדים לכל הענף.
>> העונה נפתחה: דירוג פארקי המים הכי טובים בארץ 2024
פארק המים חוף גיא, שהוקם בשנת 1979, משתרע על פני 14 דונם לאורך חוף הכנרת. המקום מתהדר ב-8 מגלשות ו-3 בריכות, והוא שוכן בסמוך לחוף רחצה פרטי ומציע נופים של הכנרת והרי הגולן. המבקרים יכולים ליהנות ממגוון אטרקציות כולל מגלשות ספירלה, מגלשת טייפון, מגלשת קמיקזה ומגלשת אקסטרים הכוללת 4 מסלולים מאתגרים. הפארק מציע גם שטחי דשא, פינות מוצלות וכיסאות נוח למנוחה.
בעונת שיא הקיץ, פארק המים יכול להכיל מספר לא מבוטל של מבקרים. בעוד שנתוני קיבולת ספציפיים יכולים להשתנות בהתבסס על גורמים כמו שיקולים תפעוליים, אסטרטגיות ניהול קהל ותקנות בטיחות, לפארקי מים בגודל ופופולריות דומים יש לעתים קרובות את היכולת לארח אלפי אורחים ביום. "כילדה הייתי הולכת לשם כל קיץ, וגם בשנים האחרונות הלכתי עם האחיינים שלי", אומרת הילה בת ה-30 מתל אביב. "אבל אני מודה שאני לא רואה את עצמי חוזרת לשם בשנים הקרובות. כרגע המקום מת מבחינתי ואני לא יודעת מה הם צריכים לעשות כדי להחזיר את האנשים לשם".
גם אושרת כהן מעכו, אמא לשניים, שבילתה עם המשפחה בחודש שעבר בפארק המים, אומרת שהיא אפילו לא מתכוונת לחזור לאזור הכנרת כולה. "מהרגע שהתגלה המקרה הראשון עלו בי חששות ופחדים לגבי השהות שלנו שם אבל הנחתי שזה מקרה היה נדיר", אומרת אושרת. " לאחר שהתגלה המקרה אתמול שוב צפו החששות ויצרתי קשר עם המחלקה למחלות זיהומיות, שם נאמר שהתסמינים אמורים להופיע עד 14 ימים מהשהות שלנו שם. אני עדיין לא רגועה ומקווה שהדבר יעבור בשלום. בכל מקרה, אני לא מתכוונת להתקרב בזמן הקרוב לכנרת בכלל ולחוף גיא בפרט".
למרות הגישה הפרטית למי הכנרת, במשרד הבריאות מדגישים כי האמבה שנמצאה במי פארק המים, אינה נמצאת בחופי הכנרת. כמו כן, האמבה פעילה בעיקר במים עומדים ובטמפרטורות גבוהות, ופחות במים זורמים. נכון לעכשיו לא ברור מתי פארק המים ישוב לפעילות רגילה, כשהנהלת הפארק כתבה: "הנהלת הפארק מבצעת באופן שוטף בדיקות מקיפות וממוחשבות אשר מאשרות שהפארק בטוח לחלוטין לשימוש. זאת, בנוסף לבדיקות של משרד הבריאות שיצאו אף הן תקינות לחלוטין. יחד עם זאת, ומתוך דאגה מחמירה לבריאות הציבור, הפעילות בפארק תופסק זמנית בלבד עד להשלמת בדיקות נוספות. אנו מתנצלים על אי הנוחות הזמנית ונעדכן את הציבור בכל עניין".