כשרונית מירושלים נחתה ביום חמישי בנתב"ג מדובאי היא כבר הייתה מצוידת באישור מזויף לפיו היא החלימה ממחלת הקורונה ולכן אינה חייבת בבידוד בבית או גרוע יותר בבידוד במלונית קורונה. כשהגיעה לנציג הרלוונטי הוא בחן את המסמך שהציגה לו בטלפון הסלולרי והיא קיבלה אישור לעזוב את נתב"ג מבלי להישלח למלונית קורונה. על פי ההערכות רק רק אחד מתוך כ-8 נוסעים באמת נשלח למלונית.
"כבר במלון בדובאי מאות ישראלים התקבצו בלובי כדי לחפש פתרונות לעקוף את השהייה במלוניות הקורונה", סיפרה רונית ל-mako, "פתחנו אפילו קבוצות וואטסאפ דרכה קיבלנו רעיונות ומסמכים מזויפים עם השמות שלנו וחותמת רופא שהחלמנו מקורונה. היו כאלה ששילמו 500 שקל עבור אישור מזויף שמישהו בארץ הכין לנו. אני שילמתי 300 שקל. זה נראה כמו מסמך רפואי אמית לגמרי. עשרות נוסעים כמוני שלקחו סיכון הצליחו לעבור את הבחור הצעיר שבדק אותנו, ויצאו מנתב"ג מאושרים".
ורונית היא לא היחידה שמצאה דרך להתחמק מההוראה החדשה שקובעת שכל מי שמגיע מחו"ל, לא משנה מהיכן, מחוייב בבידוד במלונית (מלבד חריגים). עשרות נוסעים שנחתו בנתב"ג לאחר יום רביעי בשעת עשר בלילה, בעיקר כאלה שנפשו באיי סיישל ודובאי שהוגדרו ירוקות עד עכשיו, הצליחו בקומבינות שונות ובתירוצים כאלה ואחרים לעבור בהצלחה את הבודקים ולנסוע לבתיהם.
הם פתחו קבוצות וואטסאפ והכינו מגוון תירוצים ומסמכים רפואיים מזויפים שסייעו להם לקבל אישור לא להישלח למלוניות קורונה. "אין רופאים, אין אנשי מקצוע, יש בחורים ובחורות צעירות בנתב"ג שהם קובעים אם אתה נשלח למלונית קורונה או לבידוד ביתי", סיפר אחד הנוסעים. "אם אתה יודע לערבב אותם בסיפור טוב ולא מוותר הם שולחים אותך לדרככך. אני הגעתי בשישי מדובאי ואמרתי להם שאני עושה פיפי בלילה וצורח בלילות בגלל בעיות נפשיות שנגרמו לי בצבא והם בלעו את זה, ואני בכלל לא הייתי בצבא, היה לי פטור".
היו כאלה שסיפרו שהם חולי סוכרת וזקוקים לזריקות אינסולין שבלעדיהן הם עלולים למות. "אני סיפרתי להם שאני סובל מאפילפסיה והתקפי חרדה. עשיתי הצגה כאילו שאני עומד להתעלף ושחררו אותי הביתה", שחזר י' תושב באר שבע.
יואב (שם בדוי) איש עסקים ממרכז הארץ, שמבחינתו הבידוד במלונית קורונה עלול היה לפגוע בעסקיו, הציג מסמך רפואי מזויף שהוא סובל מפוסט טראומה בעקבות דברים שעבר והוא חייב בטיפולים וכדורים פסיכיאטריים. הוא קיבל כמובן אישור לשהות בבידוד ביתי.
אחד הנוסעים החליט לפני החזרה מדובאי להצמיד לגופו טיטולים של מבוגרים וכשנחת בנתב"ג סיפר שהוא סובל מרעידות בגופו ושכל כמה דקות נאלץ לעשות את הצרכים שלו ושוחרר לביתו. "אמרתי לבודק: 'אתה רוצה שאראה לך את הטיטול שיש לי?' אז הוא האמין ונתן לי לעבור", סיפר הנוסע.
בנוסף לאלה, היו גם מקרים רבים שבהם לא אפשרו לבני זוג לנסוע הביתה כששלחו אחד מהם לשהות עם ילדיהם הקטנים ואת ההורה השני שלחו למלונית קורונה.
"היה המון בלגן. אנשים השתוללו, התפרעו ואפילו הבודקים נלחצו וקרסו תחת העומס", סיפר יוסי מירושלים, "אבל מי שהיה עקשן, חיכה בסבלנות בסוף, לא ויתר ובא עם תירוץ טוב או מסמך מזויף ולא הרפה מהבודקים הצעירים והעייפים, חמק מהגיהינום - מלונית הקורונה".