תושבי אילת זועמים לאחרונה על הנוסעים הרבים שירדו לסיני, שמגיעים עם הרכבים שלהם ותופסים להם את החניות בסמוך לבתים, במרכזי קניות ובמקומות ציבוריים כדי לא לשלם דמי חנייה ולהימנע מגרירת כלי רכבם ותשלום קנסות. "הקיץ הזה היה סיוט, הם הגיעו כל יום עם המכוניות שלהם לשכונה והחנו אותם בחניות שלנו", טען יוסי, תושב אחת השכונות הדרומיות באילת. "הם רוצים לחסוך תשלום חנייה על חשבוננו. לא היה לנו איפה להחנות את המכוניות, גונבים לנו את החניות".
>> תלונות על נהגי מוניות באילת: "עושים קרטל של מחירים"
תושבים רבים התלוננו על התופעה הזו בעיריית וביקשו לטפל בסוגייה. "הם אורחים אצלנו בעיר ובלי בושה גונבים לנו את החניות. מדובר על אלפי כלי רכב כל חודש שחונים בחניות שלנו ותופסים לנו מקום", סיפרה רינה, תושבת אילת. "אין להם בושה והם אף גאים בזה. אז פנינו לעירייה".
בתגובה, ומתוך ידיעה שבחגים המצב אף יהיה יותר גרוע, בשבועות האחרונים עיריית אילת גררה עשרות כלי רכב של מטיילים שנסעו לסיני והחנו במקומות האסורים לחנייה. המטיילים נאלצו לשלם דמי גרירה ובנוסף קנס כספי על חניה במקום אסור. יחד עם זאת, חולקו אלפי דו"חות לאותם מטיילים שכלי רכבם חנו במקומות שאין בהם סידורי חנייה.
בנוסף, ראש עיריית אילת, אלי לנקרי, הורה לסמן בכחול לבן את החניות של התושבים ברחבי העיר כדי למנוע מהמטיילים לסיני להשתלט עליהן. חניה בכחול לבן למי שאינו תושב גוררת קנס של 100 שקל וחניה במקום אסור קנס של 250 שקל ואף גרירה.
"אנחנו מכבדים את היוצאים לסיני, אבל זה לא יכול לבוא על חשבון תושבי העיר והנופשים בה. אנחנו מצפים מהעוברים לסיני לכבד אותנו ולהחנות בצורה מסודרת בחניון שמוצע במחיר יומי נמוך (בטרמינל הישן) וכך להימנע מקנסות וגרירת רכבים", ציין לנקרי.
מצד שני, היורדים לסיני שגילו לאחר החופשה שקיבלו קנס במקרה הטוב, או שגררו להם את האוטו במקרה הרע, טוענים שהעירייה מנסה לעשות קופה על חשבונם ושהיא לא מציעה פתרונות ראויים. זו לא הפעם הראשונה שהדיון הזה עולה, לאחר שגם לפני שנה נופשים רבים שחזרו מסיני גילו על רכבם דוחות.
"החניתי לא רחוק ממעבר טאבה", סיפר יובל לפני שנה. "הגעתי בחזרה מסיני וכל החלון היה מלא בדו"חות. הזוי לגמרי. אפשר היה להסתפק בדו"ח אחד ולדאוג להכשרת חניון גדול בתשלום ליד מעבר הגבול שישרת את הנוסעים לסיני".