רגע לפני שבני משפחה מצפון הארץ עזבו את המלון בו שהו באילת, בדרכם הביתה, קצין הביטחון קיבל הודעה מאחראי המשק במלון שחסרים פריטים רבים בחדר שבו שהו בני המשפחה. כשעשו צ'ק אאוט, הוא הבחין שהמזוודות שלהם מנופחות בצורה מעוררת חשד.
"כשפתחנו את המזוודות גילינו שהם רוקנו כמעט את כל החדר: מנורות לילה, סדינים, היו גם כוסות, צלחות אפילו מגבות לרגליים וחלוקים. מדובר בנזק של כמה אלפי שקלים", גילה קצין הביטחון. "הם פשוט הפכו את המלון לחנות קניות לחגים. אני עובד לא מעט שנים בבתי מלון ולא נתקלתי בגניבה בכזה סדר גודל".
הקב"ט הזעיק את אחד ממנהלי המלון למקום. הבדיקה נעשתה בחדר צדדי כדי לא לפגוע בפרטיות המשפחה ולא למשוך אש מצד אורחים סקרנים שירצו לתעד את הנעשה בטלפונים הסלולריים. "אב המשפחה בכה וגם הילדים פרצו בבכי. הייתה תחושה קשה, לא נעימה אבל זו העבודה שלנו. המנהל ריחם עליהם, לא הזמין משטרה אבל אסר עליהם להגיע יותר למלון", אמר הקב"ט. "להזמין משטרה יכול לעשות נזק תדמיתי למלון, אז האורחים הללו פשוט נכנסו לרשימה השחורה שבה יש עשרות ישראלים שגנבו פריטים מהמלון. כך, במרבית המקרים אנחנו סוגרים את זה מול האורחים. בשקט".
"כמעט אף פעם לא מגישים כתבי אישום"
בתי המלון באילת סובלים בשנים האחרונות מעליה מתמדת בגניבות מהמלון שגורמות להם נזק של מיליוני שקלים. כך למשל, במקרה שהתרחש לפני כשלושה חודשים, צעיר שהגיע לחגוג עם חברתו ירח דבש במלון בעיר, גנב עשרות מגבות ממחסן החדרניות שממוקם בקומה שלו.
"הוא פשוט פתח את הדלת והכניס למזוודה שלו עשרות מגבות", סיפר איש אבטחה במלון. "יש מצלמות אבטחה שתיעדו הכול. חיכינו לבוקר ולפני שעזב החדר, דפקו לו על הדלת ואמרו לו שאנחנו יודעים שהוא גנב מגבות. הוא היה בהלם. אשתו הטרייה היתה נסערת ובכתה. הזהרנו אותו שאם נגלה עוד דברים שגנב נזמין לו משטרה. הוא התחנן על נפשו. החזיר הכול ועזב את המלון באופן מיידי".
על פי שיחות עם קציני ביטחון ואנשי אבטחה בכמה מבתי המלון בעיר, האורח הישראלי גונב מכל הבא ליד. מעל לכל, בתי המלון חושפים שהדברים שגונבים הכי הרבה זה מנורות לילה, סדינים, שמיכות, מגבות, מנורות, חלוקים, מגשים, סכו"ם אפילו וילונות באחד המקרים.
גורמים במשטרה טוענים שלרוב בתי המלון, בכל הארץ ולאו דווקא באילת, סוגרים לרוב את ענייני הגניבות מול האורחים, אם זה בפיצוי כספי או בהכנסתם לרשימה שחורה שאוסרת עליהם להיכנס למלון בעתיד.
"כמות כתבי האישום שהגשנו על גניבות ממלון היא קטנה מאוד, שולית יחסית לשאר עבירות הרכוש המתבצעות ברחבי העיר. מנהלי המלונות לא רוצים שהמלון שלהם יככב בכותרות כלי התקשורת אז הם מעדיפים לסגור עניינים מול האורחים", מסבירים במשטרה.
כמו כן, במשטרה טוענים שכל הקשור לגניבות מחנויות בעיר אין השנה עלייה חריגה לעומת שנים קודמות. "העיר אילת מרושתת כמעט כולה במצלמות, כך שזה מרתיע את האורחים מלבצע גניבות", הסביר קצין משטרה. "ברגע שבעל עסק מדווח על גניבה ועד שאנחנו מגיעים לגנבים זה לפעמים עניין של דקות. האורחים הגנבים די מופתעים. הם אפילו לא הספיקו להגיע למלון או לברוח מהעיר והם נתפסים".
לגבי מקרי אלימות בבתי המלון יש ירידה של מעלה מ-50 אחוז לעומת שנה שעברה.