בעקבות עליית התחלואה בישראל (כ-300 חולים בימים האחרונים), בגלל וריאנט הדלתא, במשרד הבריאות בוחנים בימים האחרונים מספר דרכים על מנת להוריד את כמות החולים ולהימנע מסגר רביעי.
חלק מהפתרונות המוצעים קשורים לטיפול הנוסעים החוזרים מחו"ל. הצעה אחת אומרת שכל מי שיחזור לארץ, גם מחוסנים ומחלימים, יצטרכו לבצע בדיקת קורונה נוספת 4 ימים אחרי החזרה לארץ, על מנת לוודא שלא נדבקו במהלך הנסיעה שלהם.
הצעה נוספת, משמעותית יותר, אומרת שכל מי שיחזור ממדינה שמוגדרת על ידי משרד הבריאות ב"רמת סיכון מירבי", ייאלץ להיכנס לבידוד, גם אם הוא מחוסן או מחלים. כיום ישנן 14 מדינות שנמצאו תחת הגדרה זו: איחוד האמירויות, איי סיישל, אוגנדה, אורוגוואי, אתיופיה, בוליביה, בלארוס, נמיביה, פרגוואי, צ'ילה, קולומביה, קוסטה ריקה, קירגיסטאן ותוניסיה.
נכון להיום, מי שחוזר ממדינות אלה לא מחויב בהגבלות כלשהן ומטרת רשימת המדינות ברמת סיכון מירבי היא להזהיר את הנוסעים מפני מקומות עם תחלואה גבוהה לאורך זמן. בנוסף, אם תחלואה במדינה שנמצאת בסיכון מירבי לא יורדת במשך תקופה ממושכת, היא יכולה לעבור לרשימת המדינות האדומות (שמי שחוזר מהן צריך להיכנס לבידוד כבר היום). המדינות האדומות הן: רוסיה, ברזיל, ארגנטינה, דרום אפריקה, הודו ומקסיקו.
שימו לב! הבידוד לחוזרים ממדינות רמת סיכון מירבי עדיין לא עלה על סדר היום ונכון לעכשיו מדובר בכיוון מחשבה בלבד של משרד הבריאות. ראש הממשלה, נפתלי בנט, אף אמר אתמול שהוא רוצה להמתין מספר ימים נוספים לפני שהוא מקבל החלטה כלשהי או שוקל הגבלות נוספות.
ניסיון העבר מלמד אותנו שאם וכאשר תתקבל החלטה להחיל חובת בידוד על החוזרים ממדינות ברמת תחלואה מירבית, תינתן תקופה מספקת לאנשים לחזור לארץ ממקומות אלה לפני שההגבלות החדשות יחולו עליה, או להתארגן מחדש ליעד טיסה אחר.