סיני הפכה בשבועות האחרונים לאחד היעדים הכי מבוקשים ועשרות אלפי ישראלים החליטו לבלות בה את חופשת הקיץ עם ילדיהם שסיימו את הקייטנות. מספר המבקרים הגבוה גרם בימים האחרונים לעומסים ותורים ארוכים במעבר הגבול, שנבעו בעיקר מאיטיות רבה בצד המצרי.
בנוסף, לאחרונה שוב עלה עניין הפקעת מחירי הנסיעות של נהגי המוניות באילת שמנצלים את העובדה שהמטיילים זקוקים להסעה למרכז העיר או לחניונים שבהם החנו את כלי רכבם וגובים מהם מחרים מופקעים של 60 ו-90 שקלים עבור נסיעה מהגבול לעיר.
"נסענו לפני כמה ימים באוטובוס מתל אביב לאילת ובתחנה המרכזית בעיר עצרנו מוניות כדי להגיע למעבר הגבול בטאבה והנהגים דרשו מאיתנו לשלם 90 שקלים", זעם יובל. "אחרים הסכימו במחיר של 70 ו-80 שקל. זה הרבה כסף לנסיעה של גג 20 דקות. הם פשוט מנצלים את המצב כדי לשדוד אותנו".
מטיילים אחרים שחזרו בימים האחרונים מחופשות בסיני וביקשו לנסוע ממעבר טאבה למרכז העיר בו החנו את כלי רכבם, נדרשו לשלם 70 שקלים. כשהם ביקשו מהנהגים להפעיל מונה על פי חוק נתקלו בסירוב מוחלט. "ביקשתי מכמה נהגים להפעיל מונה אבל הם סירבו, צחקו לי בפנים. רובם רצו 70 שקל, אחד 60 שקל שזה מחירים מופקעים לנסיעה של 15 דקות", ציין יורם. "היו כאלה שנשברו בגלל החום הכבד ושילמו את המחיר המופקע וגם אנחנו נכנעו בלית ברירה".
הנוסעים החלו לצלם את נהגי המוניות
המטיילים החליטו בשבוע האחרון לצאת למסע נקמה בנהגי המוניות שמפקיעים מחירים ומסרבים להפעיל מונה. הם החלו לצלם את אותם נהגים, לתעד אותם בטלפונים שהם דורשים מחירים מופקעים מעל 40 שקל והגישו תלונות למשרד התחבורה.
"אם הם חושבים לדפוק אותנו אז נחזיר להם מלחמה", סיפר אחד היוזמים. "הם ישלמו קנסות של אלפי שקלים על כך שהם מסרבים להפעיל מונה ודורשים מחירים מוגזמים והחלטנו לא לשתוק יותר. זכותנו לדרוש שיפעילו מונה ואם הם מסרבים הם עוברים על החוק. אולי דרך הכיס הם ילמדו להפסיק להפקיע מחירים לנוסעים החוזרים מסיני".
נהגי מוניות אילתיים עמם שוחחנו זעמו על התלונות נגדם. "כשנהגי המוניות בסיני דופקים אותם במאות שקלים על נסיעות הם לא מתלוננים. רק עלינו כועסים ומתבכיינים. מרבית הנהגים בעיר פועלים על פי החוק. יש כאלה שהם מחוץ לעיר שבאים לעבוד באילת ומתנהגים בניגוד לחוק".