כפי שפרסמנו בתחילת השבוע, לא מעט ישראלים כבר החלו להגיע לנופש בסיני, וזאת חרף אזהרות המסע שהוציא משרד החוץ. המטיילים שכבר הספיקו להגיע לאזור מדווחים על כך שהמחירים במקום עלו במאות אחוזים בהשוואה לשנה שעברה.
>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש
כך למשל, מחיר של חושה בנואיבה או באזור דהב, שעלתה 50 שקל, קפצה ל-100 ואף ל-150 שקל ובשיא החג ובחול המועד תאלצו לשלם כ-200 שקל ויותר. מחיר חדר-קרוואן ממוזג עם מקלחת עלה לפני כמה חודשים כ-150 שקל וכיום עולה 250 שקל. טיול טרקטורונים בדיונות באזור דהב עלה 150 שקל וכיום תשלמו 250 שקל. מחירי המוניות מהגבול בטאבה ועד לסיני עלו מ-100 שקל ל-200 ו-300 שקל לאדם בפסח.
"נהגי המוניות לא מוכנים שנשלם יחד 200 שקל כמו בישראל", זועם רונן שנופש באזור נואיבה. "פשוט מרמים אותנו ואין לנו ברירה אלא לשלם. כל נהגי המוניות מדקלמים את המחיר: 200 שקל לנוסע. ארבעה מטיילים משלמים 800 שקל לנהג וזו משכורת של ארבעה חודשים עבורו. שילמנו כי לא הייתה לנו ברירה וכך גם מטיילים אחרים. אבל אם נתעקש ולא נוותר המחירים ירדו גם של החדרים והחושות והבדואים יבינו שאנחנו לא פראיירים".
רווית, שירדה לסיני עם שתי חברות הוסיפה: "יחסית לשנה שעבר המחירים עלו מאוד. המוניות, החושות, השכרת ציוד צליליה ועוד דברים. יש כאלה שמדברים שבעוד כמה שנים, אם המצב יימשך כך, סיני עוד תהפוך להיות יקרה יותר מאילת".
בפוסט חריף שהעלתה לאחרונה ר' בדף הפייסבוק "סיני- טיפים והמלצות", היא מתייחסת גם לעליית המחירים במקום: "שום דבר לא השתנה. אל תקנו את השטויות של המצרים שהלירה נחלשה. הלירה באמת נחלשה אבל התייצבה לפני כשלוש שנים. ואיכשהו רק בסיני המחירים ממשיכים לעלות ולעלות- והסיבה היחידה כי אתם (הכוונה למטיילים הישראלים ש.א) משלמים בלי לחשוב פעמיים. השכר בכל מצרים אותו דבר, עלות המחיה אותו דבר, מחירי המוצרים והדלק זהים, הדבר היחיד ששונה בסיני הוא שיש תיירים שיישלמו כל מחיר שייתקעו להם".
ר' המליצה למטיילים הישראלים שלא לסגור מול נהגי המוניות ונותני השירותים בסיני בשקלים אלא רק בלירות מצריות. כמו כן היא ממליצה לעשות סקרים מקדימים ולא לשלם עבור כל אדם בנפרד. היא גם ממליצה לכתוב בדף הפייסבוק את שמות נותני שירותים ונהגי מוניות בסיני שמפקיעים מחירים כדי להילחם בתופעת הפקעת המחירים. גולשים הציעו לנסוע בסיני ברכבם הפרטי דבר שיוזיל עלויות רבות.
"היינו בסופר בנואיבה והמוכר הבדואי שמדבר עברית הקפיץ לנו את המחיר פי שישה. הם מנצלים את העובדה שאנחנו ישראלים וחושבים שאנחנו עשירים", סיפר בזעם אחד המטיילים. "אולי אם נפסיק להגיע לכמה חודשים התופעה הזו תיפסק".
גם נ', מטייל ותיק בסיני, פרסם לאחרונה פוסט בדף הפייסבוק 'אוהבי סיני' שבו קרא לישראלים להחרים את סיני עד שהמחירים ירדו. "מי בעד לעשות מחאה חברתית נגד סיני, חודש חודשיים לא לרדת. המחירים יתאזנו כמו שהיה פעם. פשוט להפסיק לרדת שלא יהיה להם פרנסה". הפוסט גרר תגובות מעורבות כשחלק מהמטיילים תמכו בו ואחרים לעגו לו על הרעיון. אחד הגולשים הגיב: "סיני כבר נהפכה יותר יקרה מטיסה לאירופה". גולשים אחרים צחקו וטענו שסיני עדיין זולה למרות עליית המחירים והציעו לכל המחרימים לנסות להזמין נופש בבתי מלון באילת.
נדיר נדיר, שהעלה פוסט בעניין העלאת המחירים בסיני וגם קרא לחרם על סיני אמר למאקו חופש: "ב-1,500 שקל אתה חי כמו מלך בסיני, ואנחנו מפרנסים אותם יפה את המקומיים. הבעיה היא שהישראלים יבואו לסיני בכל מקרה ולכן הם מעלים את המחירים".