שלושה צעירים שהיכו באכזריות עובדים בחוף של מוש באילת יישלחו לשנתיים ושלוש שנות מאסר בפועל. העונש התקבל בעקבות הסדר טיעון שנחתם לאחרונה בין פרקליטיהם לפרקליטות מחוז הדרום. העובדים שהוכו אומרים כי "זה עונש מגוחך יחסית לחומרת העבירות שהם ביצעו", אך על פי מקרי עבר דומים מדובר בעונש חריג יחסית.
כזכור, בקיץ שעבר, שלושה צעירים תושבי אשדוד היו מעורבים בקטטה שהתרחשה במוצאי שבת בחוף המפורסם באילת עם עובדים בחוף. "הם קפצו עלינו עם סכין ובקבוקים וחתכו אותנו", העיד בפני חוקרי משטרת אילת אחד העובדים, "הם חתכו אותי בפנים ובכל הגוף".
מעדויות שהגיעו בזמנו ל-mako עלה שהקטטה החלה לאחר שעובדי החוף ביקשו מהצעירים להפסיק להעיר הערות מיניות למלצרית העובדת במקום. עקב כך, הצעירים מאשדוד החלו לתקוף את עובדי החוף באמצעות סכין ובקבוקי בירה וגרמו לפציעתם של שלושה עובדים, אחד באורח בינוני ושניים קל.
"הם באו מההתחלה שיכורים. אחד מהם דיבר לא יפה לענבר הברמנית. הם עשו רעש וביקשנו מהם יפה להירגע אבל זה רק הלך והחמיר", שיחזר אחד העובדים בחוף בזמנו בראיון בלעדי ל-mako. "הם החלו לזרוק שולחנות, קיללו אותנו. אנשים פחדו להתערב. אחד מהם החזיק בקבוק ערק. ביקשתי ממנו שיירגע, והוא בתגובה שבר לי את הבקבוק על הראש. קיבלתי מכה חזקה מאוד. הבקבוק התנפץ וירד לי דם. הם היו חמישה ואנחנו שלושה והם החלו לתקוף אותנו".
"הם הטרידו אותי מינית. ממש ככה", אמרה הברמנית במקום. "אחד מהם התקרב אליי ממש קרוב וביקשתי שיתרחק. פחדתי שיתקוף אותי. הוא קילל אותי ואיים לשבור כיסאות על הראש שלי. זה היה ממש מפחיד ומלחיץ".
לאחר שהאירוע נגמר, העובדים, שנזקקו לטיפול רפואי בבית החולים 'יוספטל', הגישו תלונה נגד התוקפים. העבריינים הכחישו את הטענות נגדם וטענו שפעלו מתוך הגנה עצמית.
פרקליטות מחוז דרום הגישה כתב אישום חמור נגד השלושה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע. באחרונה סנגוריהם של התוקפים, עורכי הדין נס בן נתן ויניב שגב, חתמו על הסדר טיעון עם הפרקליטות לפיה אחד הנאשמים ירצה עונש של שלוש שנים ושניים אחרים של 27 חודשי מאסר בפועל. בנוסף, נקבע שבית המשפט יפסוק את סכום הפיצוי שישלמו התוקפים למתלוננים.
השופט, אליהן ביתאן, הרשיע את השלושה בעבירות של התנהגות פסולה במקום ציבורי, איומים, חבלה חמורה בנסיבות מחמירות ופציעה בנסיבות מחמירות. העובדים שהותקפו מתכננים להגיש בחודשים הקרובים תביעת נזיקין נגד העבריינים על הנזקים הגופניים והנפשיים שגרמו להם. "אנחנו שמחים שסוף סוף זה נגמר. העונש שנגזר עליהם מגוחך יחסית לחומרת העבירות. העונש המקסימלי הוא 14 שנה והם יצאו בעונש קל יחסית", טענו העובדים.
כאמור, אם לשפוט על פי מקרי עבר, מדובר בעונש חריג יחסית למקרים דומים. לרוב מקרים כאלה מסתיימים בקנס כספי או בעבודות שירות. במקרה שאירע לפני כשנתיים בבית הפנקייק, למשל, אדם שתקף עובדים במקום, היכה וזרק עליהם כיסאות נשלח לשנה בבית הכלא. באירוע אלימות שאירע במלון יו סויטס באילת בשנת 2015 המתפרעים כלל לא קיבלו עונש. ג', תושב אופקים שהיכה בשנה שעברה באכזריות יוצאת דופן מציל בבריכה העירונית בשדרות קיבל עונש של 4 חודשי עבודות שירות.