מאז שנפתחו השמיים ב-1.3, המוני ישראלים הסתערו על הטיסות מנתב"ג. כיום, המספרים היומיים של העוברים בשדה התעופה נעים סביב ה-54 אלף ביום, מספרים כמעט זהים לכמות שלפני הקורונה, כשהצפייה היא שבחול המועד המספרים יטפסו עד ל-70 אלף.
כמות הנוסעים הגדולה, ביחד עם העובדה שברשות שדות התעופה סובלים ממחסור בבודקים ביטחוניים הובילו לתורים ארוכים בתקופה האחרונה. כך, שמענו על אנשים שהגיעו 4 שעות לפני ההמראה ועדיין הפסידו את הטיסה שלהם, או סתם עמדו שעות בתור מבלי לזוז.
>> כך תוכלו לקצר את התור בשדה התעופה
כך למשל, עדי יופה, שטסה לפני כחודש לנאפולי, מתארת איטיות לא ברורה ביחס לכמות הנוסעים שהיו בשדה: "היו בערך שלוש בנות שקיבלו אנשים לבידוק הביטחוני והיו כאלה שנאלצו לחכות לא מעט זמן. הייתה הרגשה שלא היו מספיק אנשים. בצ'ק אין גם הייתה רק עמדה אחת. היה נראה שחצי משדה התעופה סגור".
פתחנו שעון: כמה זמן לוקח מהכניסה לשדה ועד הדיוטי?
בשבוע האחרון ביקשנו מנוסעים שונים, בימים ובשעות שונים, למדוד כמה זמן לוקח להם מהרגע שנכנסו לשדה התעופה ועד שסיימו לרדת במסדרון האושר והגיעו לדיוטי פרי. ההנחה היתה כמובן שנקבל זמנים ארוכים, אך בפועל הסתבר שרובם צלחו את הבידוק הביטחוני בנתב"ג בצורה מהירה באופן יחסי לימים אלו.
כך למשל, דנה טסה ביום שני בלילה לקפריסין, הגיעה לשדה בשעה 18:00 כשהטיסה שלה היתה בשעה 22:05. "הגענו 4 שעות לפני הטיסה לשדה, אבל בסוף עברנו את הבידוק הביטחוני מהר ואפילו נאלצנו לחכות שיפתחו את הדלפק של הטיסה לצ'ק אין מרוב שהקדמנו" ,היא אמרה. "גם אני שמעתי המון סיפורי זוועה, אבל למזלי זה לא היה במקרה שלי".
ביום רביעי, בשעה שלוש בבוקר, דימיטרי הגיע לשדה כדי לטוס לוינה. דימיטרי מתאר שהופתע מהתור שהיה בשדה בשעה כל כך מוקדמת אך בסופו של דבר לקח לו שעה ו-16 דקות מהרגע שנכנס לאולם הטיסות היוצאות ועד הרגע שהגיע לדיוטי פרי.
יום רביעי (6.4):
ביום חמישי, בשעה 5 בבוקר חולייטה הגיע לשדה התעופה כדי לטוס בשעה 9:00 לפריז, לאחר שגם היא שמעה שמומלץ להגיע כ-4 שעות לפני הטיסה לשדה. בסופו של דבר, מרגע שנכנסה לשדה ועד שהגיע לדיוטי לקח לה 52 דקות בסך הכל.
יום חמישי (7.4):
אתמול (א') קרן טסה ליוון בשעה 19:40 והגיעה לשדה בשעה 16:00. לדברי קרן השדה היה יחסית ריק אך התור הארוך בדלפקי הצ'ק אין של חברת התעופה גרם לכך שלקח לה בסך הכל שעה ו-35 דקות מהרגע שנכנסה לשדה ועד שהגיעה לדיוטי פרי. אלירן שטס אתמול להודו בשעה 22:00 ציין שלקח לו שעה ו-46 דקות בסך הכל לעבור את כל ההליך עד שהגיע לדיוטי פרי.
יום ראשון (10.4) בשעה 16:00:
יום ראשון (10.4) בשעה 22:00:
בחול המועד המספרים צפויים לזנק
בשורה התחתונה, לא מעט נוסעים שטסים היום לחו"ל מגיעים לשדה רגוע יחסית והמעבר של הבידוק הביטחוני לוקח עבורם זמן לא ממושך. יחד עם זאת, ההמלצה היא בכל זאת להגיע לשדה 4 שעות לפני, מתוך הנחה שכדאי להקדים לדיוטי מאשר לאחר לטיסה, היות ונרשמו כאמור לא מעט מקרים של תורים ארוכים וזמן המתנה בלתי נסבל.
כחלק מההיערכות של נתב"ג לעומס הגדול, חלק מהטיסות הבינלאומיות הופנו לטרמינל 1 וכך נוספו עוד דלפקי בדיקה וצ'ק אין. בנוסף, סיירת משפחות מאתרת קבוצות שטסו ביחד ועוזרת להם לעבור את הבידוק הביטחוני בצורה מהירה יותר.
מצד שני, חשוב לזכור שבמהלך חול המועד, כמויות הנוסעים יעלו בצורה משמעותית. "התורים של היום זה אפס לעומת מה שיהיה בפסח", אמר בזמנו פנחס עידן, יושב ראש ועד רשות שדות התעופה. המספרים הגבוהים יובילו לכך שהשעות בהן לא יהיה עומס יילכו ויצטמצמו.
הימים בהם צפוי להיות עומס חריג במיוחד הם ביום חמישי (14.4) לפני החג, יום בו לא מעט יטוסו לחו"ל כדי להספיק לחגוג במדינה אחרת וב-24.4, אחרי חול המועד, אז ישראלים רבים יחזרו לארץ.