בני הזוג מאשקלון הארץ רכשו לפני מספר שנים חבילת נופש במלון רויאל ביץ' באילת. לטענתם, בזמן שישנו בחדרם פורץ נכנס פנימה וגנב להם תכשיטים וחפצים יקרי ערך בסכום של כ-70 אלף שקל.
"זה קרה בחמש לפנות בוקר, בזמן שישנו", טענו בני הזוג. "הפורץ גנב לנו תכשיטי זהב, שעוני זהב, מכשירי טלפון סלולרי מסוג אייפון, כסף מזומן. קמנו בבוקר וכל החדר היה ריק מהרכוש שלנו".
לאחר המקרה, בני הזוג הגישו תלונה במשטרת מרחב אילת ובמקביל התלוננו בפני צוות המלון על הגניבה. הפורץ נעצר ונחקר, הוגש נגדו כתב אישום ובהמשך הורשע.
בהמשך, בני הזוג הגישו תביעה לבית משפט השלום באשקלון נגד רשת ישרוטל ודרשו פיצוי של 80 אלף שקל בגין הרכוש שנגנב מהם ועל עוגמת הנפש שנגרמה. "מאז המקרה הזה אנחנו סובלים מסיוטים וטראומה. מחרדות ופחדים רבים", טענו בני הזוג. הם טענו כי האחריות למחדל הזה היא על המלון.
רשת ישרוטל הגישה כתב הגנה ותביעה צד ג' נגד הפורץ שלא הגיש כתב הגנה. המלון טען כי הוא נוקט בכל אמצעי הזהירות הראויים על מנת למנוע אירועים מסוג זה אבל אינו יכול למנוע לחלוטין פריצות. עוד טענה הרשת כי בעת שבני הזוג הגיעו לקבלה, הם קיבלו טופס שבו חתמו שלמלון אין אחריות על אובדן פריטים בעלי ערך ושהם יכולים להשתמש בכספת שבחדרם.
בנוסף, המלון טען שהתובעים שלא אחסנו את התכשיטים והמזומנים בכספת, דבר שהיה מונע את גניבתם. עוד נטען כי מדובר בפורץ מיומן שפרץ באותו היום לשלושה בתי מלון שונים בעיר.
לאחר שהמשפט התנהל במשך שנים, לאחרונה פסק השופט שבמקרים כאלה האחריות היא על האורחים שלא טרחו לאחסן פריטים יקרי ערך בכספת, אך מצד שני קצין הביטחון של המלון לא נתן כל הסבר כיצד הצליח הפורץ להסתובב באופן חופשי במלון ללא כל הפרעה, והתוצאה העגומה, בה אורח ישן ונכנס אדם לחדרו, מחייבת הוכחה שהמלון הפעיל את כל נהלי ואמצעי האבטחה כדי למנוע מקרה כזה.
השופט דחה את טענות הרשת שמדובר בפורץ מיומן וכי שיטות הפריצה שלו מלמדות שהוא מתוחכם וכי רשלנות של מלונות אחרים שאליהם פרץ אינה פוטרת את הנתבעת. יחד עם זאת, השופט קבע כאמור, שיש אחריות מסוימת לבני הזוג שלא נעלו בכספת את הפריטים היקרים ויש להם אשמה תורמת.
בסופו של דבר השופט פסק לבני הזוג פיצוי של 11 אלף שקל.