בשנתיים האחרונות חווה העיר אילת התפתחות גדולה בתחום הנדל"ן התיירותי: הקמת ובניית בתי מלון חדשים, מיזמים תיירותיים, מרכזי מסחר וקניונים שאמורים להיבנות בשנים הקרובות. חלקם ייחנכו בשנתיים הקרובות באזור שדה התעופה הישן, בצירוף של שכונות מגורים יוקרתיות שיסייעו לשדרג עוד יותר את עיר הקיט הדרומית.
החזון של אילת לשנת 2030 נראה שאפתני אך הוא כבר נמצא בתהליכים מתקדמים של בנייה ומתן אישורים. נכון לעכשיו צפויים להתווסף כ-6,000 חדרי אירוח, עובדה שגם אמורה לסייע בהורדת המחירים. המטרה הסופית היא להתחרות עם יעדים ברחבי העולם ובהם גם אלה של טורקיה, יוון ומצרים.
>> אין ספק: זאת האטרקציה הכי טובה בעיר הנופש של ישראל
>> אילת בימי מלחמה: "קל לדעת מי הגיע מהדרום. רואים בפנים שלהם"
>> "בכל בית מלון שיש בו מפונים ששוהים לזמן ארוך הנזק יכול להגיע למיליוני שקלים"
על פי נתוני רשות שדות התעופה, בשנה החולפת טסו לאילת 794,479 נוסעים מנתב"ג לנמל התעופה רמון בטיסות של חברות תעופה ישראליות. זאת לעומת 787,565 נוסעים בשנת 2022, עלייה של 0.9 אחוזים. "אין ספק שהמלחמה גרמה לאנשים לא לטוס לחופשות באילת, או שהיו כאלה שגויסו בצו 8 וזה גרם לכך שהשנה לא הייתה עלייה גדולה במספר הטסים לאילת", הסביר גורם תיירותי בעיר.
מטוסים פרטיים ועסקאות ענק
למרות המלחמה הנוכחית, הפיתוח של אילת לא נפסק וחברות בנייה, יזמות ואנשי עסקים פרטיים ממשיכים להשקיע במקום. על פי נתוני רשות שדות התעופה, בשנת 2023 נחתו באילת 2,057 נוסעים שהגיעו לעיר במטוסים פרטיים ששכרו או כאלה הנמצאים בבעלותם. זאת לעומת 1,057 בשנת 2020, כלומר עלייה של 94.6 אחוזים.
העלייה בשימוש במטוסים פרטיים באילת חושפת שבחלק מהמקרים מדובר בחופשות של אנשי עסקים שהגיעו לחופשות קצרות באילת ולרוב שילבו אותן עם פגישות עסקיות כדי להקים פרויקטים בעיר. "באילת יש תנופת בנייה מטורפת, דבר שלא קרה שנים רבות", מסביר בכיר בענף התיירות בעיר ומוסיף כי "יש ביקוש גדול לשטחי מסחר והקמת בתי מלון חדשים. אני חושב שאחרי המלחמה העיר תוצף בישראלים ולא מפונים כמו בימים הטובים. העלייה בטיסות הפרטיות שנחתו בעיר נובעת מחופשות קצרות של אנשי עסקים שסגרו על הדרך גם פגישות עסקיות בתחום התיירות".
לאחרונה נחתמה עסקת ענק שבה רכש איש העסקים האשדודי צחי אבו שטח בעיר מאיש העסקים ג'קי בן-זקן בסכום של 75 מיליון שקל. מטרת הרכישה היא הקמת קניון שאמור להיות הגדול באילת ויתפרס על שטח של 38 אלף מ"ר ויתחרה בקניונים "מול הים" ו"אייס מול". בראיונות שהעניק לאחרונה העריך אבו כי תוך שלוש שנים תסתיים בניית הקניון.
כמו כן, בקרוב תחנוך חברת "הכשרת הישוב" המרכז המסחרי "שבעת הכוכבים" ליד פארק הטרמינל בהשקעה של 100 מיליון שקל שיכלול שטחי מסחר ומשרדים. הפיתוחים האלה ואחרים אמורים להצעיד את אילת כמה שנים קדימה ולשים אותה בשורה הראשונה עם אזורי התיירות הגדולים של המזרח התיכון.