ראש ממשלת יוון יגיע היום לביקור של 24 שעות בישראל ביחד עם עוד מספר שרים בולטים ממשלתו. המשלחת צפויה לדון במספר נושאים הקשורים לחיזוק הקשרים בין שתי המדינות כמו סוגיית הסיפוח, קשרי מסחר והקמת צינור גז.
נושא נוסף וחשוב עליו ידונו, שמסקרן לא מעט אנשים, הוא פתיחת השמיים בין שתי המדינות. לאחר שבארץ עדיין לא פתחו את הגבולות לתיירים וכמות החולים שעלתה בימים האחרונים אף גרמה להורדת הדירוג של ישראל ברשימת "המדינות הירוקות", ישנה ציפייה זהירה שמפגש הפסגה הזה יוליד הסכם שיאפשר יציאה לחו"ל ללא צורך בבידוד בחזור. בהצהרה משותפת אמר ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שתאריך היעד לפתיחת השמיים הוא ב-1 באוגוסט.
המשמעות של מהלך כזה הוא שיהיה ניתן להחזיר לאט לאט את תיירות החו"ל לפעילות וביחד איתה את עשרות אלפי האנשים העוסקים בתחום, כמו סוכני הנסיעות ומדריכי הטיולים, שלא עובדים כבר כארבעה חודשים ומרגישים שאף אחד לא לוקח אותם בחשבון.
ב"מטה להצלת תיירות חו״ל" מסרו שהם מברכים את הגעתו של ראש ממשלת יוון ומשלחתו ומקווים שהביקור יביא תוצאות ממשיות בהחזרת תיירות חו״ל, שכן כרגע ממשלת ישראל מונעת מתושביה לצאת מהמדינה ובכך מחסלת את עובדי וחברות תיירות חו״ל.
עמית פלס, דור שלישי במשרד תיירות משפחתי בשם 'נתיב טורס', שסגור כבר חושדים ארוכים, ואחת ממובילות המאבק של תיירות החוץ, מציינת שיש לה תחושות מעורבות לגבי המפגש: "מצד אחד, עצם זה שהמשלחת מגיעה לכאן זה מעורר אופטימיות כלשהי. אני יודעת שהרבה אנשים תולים תקווה בפגישה הזו , אך אני לא צופה שתצא הודעה דרמטית שתשנה את כללי המשחק.
הייתי שמחה לדעת שמתחילים לחשוב על מתווה ראשוני ואחראי לפתיחת השמיים. לאור הארכת החל״ת לעובדי רשות שדות התעופה עד חודש ספטמבר, אני לא צופה שזה יקרה בקרוב".
חשוב לציין שאתמול (15.6) יוון פתחה את הגבולות שלה לתיירים ממרבית מדינות האיחוד האירופי ונחתו בה כ-30 טיסות ראשונות בשדה התעופה באתונה. כאמור, מה שמפריד כעת בין הגעת הישראלים לחופשה במדינה הוא הסכם הדדי שיאפר גם לתיירים מיוון וגם לישראלים שחוזרים מהחופשה באי השכן לא להיכנס לבידוד.
דר' ערן כתר, מרצה וחוקר תיירות במכללה האקדמית כנרת, מסביר על החשיבות בחידוש היחסים התיירותיים בין שתי המדינות: "ראש ממשלת יוון להוט להציל את תיירות הקיץ למדינה - כמחצית מהתיירות ליוון מגיעה בחודשים יוני-ספטמבר, ובין החודשים אוקטובר למאי מספר התיירים מאוד נמוך ומרבית אתרי התיירות סגורים. האופי של התיירות ביוון כמוצר עונתי מכתיב את הצורך בקבלת התיירים הישראלים בהקדם האפשרי, כמובן בהתאם לקצב התפשטות הקורונה בישראל ולכך שיוון תוכל להמשיך לשמש כיעד בטוח לתיירים ממדינות אחרות כגון גרמניה, צרפת, הולנד ויעדים נוספים.
הקרבה הגיאוגרפית, הנתונים הטבעיים המושכים והמחירים הנוחים הופכים את יוון ליעד אטרקטיבי עבור תיירים מישראל. אטרקטיביות זאת עולה כעת לאחר תקופת הקורונה - יוון היא יעד בעלי נתוני תחלואה נמוכים מאוד, המציע חופי ים ומרחבים פתוחים, ותמורה גבוהה לכסף ביחס לחופשה במלונות בישראל."