על פי התחזיות, החל מהשבוע הבא, כשייגמרו ימי בין המצרים והקייטנות לילדים ייסתיימו, כמות העוברים בנתב"ג צפויה לגדול בצורה משמעותית ואיתה גם התורים הארוכים. השיא צפוי להגיע בעשרה הימים האחרונים של חודש אוגוסט.

כך, בנתב"ג יעברו מעל ל-80 אלף נוסעים ביום והשיא אף צפוי להגיע לאזור ה-100 אלף נוסעים, מספרים המזכירים את התקופה שלפני הקורונה, וכל זאת, כשכוח האדם עדיין לא חזר לעצמו באופן מלא. לפי כחודש וחצי גורם בנתב"ג ציין שחסרים כמה מאות בודקים ביטחוניים ואנשי תפעול, על מנת שהכאוס יהיה מאחורינו. הגיוס וההכשרה של כמות כזו יכולה לקחת עד שנה.

 

>> כך תדעו מה הן השעות שצפוי להיות בהן עמוס בנתב"ג

יחד עם זאת, ברשות שדות התעופה מנסים להרגיע ופירסמו לאחרונה נתונים שמראיים שזמן ההמתנה הממוצע בנתב"ג קוצר באופן משמעותי. 

לטענתם, זמני השירות שנמדדו בעמדות במסלול נוסע יוצא ירד מ-160 דקות (כשעתיים וחצי) לכ-100 דקות (כשעה וחצי). הנמדד הוא זמן המעבר של נוסע בממוצע (נק חציון בין הזמן הארוך ביותר לזמן הקצר ביותר).

בנוסף, המעבר למי שביצע צ'ק אין מהבית או יום לפני בנתב"ג או חיפה ועובר במסלול המהיר ללא כבודה דרך מעבר W, ירד מ-33 דקות לכ-20 דקות מרגע הכניסה לטרמינל ועד לדיוטי פרי. כמו כן, בשבוע הבא יסתיים לטענתם מבצע השבת המזוודות.

נתב"ג, נמל התעופה בן גוריון (צילום: Avshalom Sassoni/Flash90)
רוב העומס היום הוא בעמדות הצ'ק אין | צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

חשוב לציין שמדובר בממוצע וישנם נוסעים שעמדו גם הרבה יותר זמן. נוסעים מציינים שכיום רוב העיכובים נרשמים בעמדות הצ'ק אין בדלפקי החברות היות ונפתחים מעט דלפקים לכל טיסה והטיפול לוקח הרבה זמן. יחד עם זאת, ברשות שדות התעופה מבהירים שאין כיום סיבה להגיע יותר משלוש שעות לפני ההמראה, היות וזה יכול לייצר תורים ארוכים שלא לצורך ומרבית חברות התעופה כלל לא פותחות את עמדות הצ'ק אין שלהן כל כך הרבה זמן לפני הטיסה.

מה ניתן לעשות כדי לקצר את זמני ההמתנה בנתב"ג?

  1. אם יש לכם אפשרות - טוסו רק עם טרולי (מזוודה קטנה איתה ניתן לעלות למטוס) ועשו את הצ'ק אין מהבית. כך, ביום הטיסה תוכלו לעבור במעבר W בו זמני ההמתנה קצרים בצורה משמעותית.

    שימו לב! בגלל כמות הנוסעים הגדולה שטסה עם טרולי בתקופה האחרונה, לא מעט נאלצים לשלוח את הטרולי לבטן המטוס.
    דיוטי פרי נתב"ג (צילום: Roman Yanushevsky, shutterstock)
    מי שעובר ב-W ימצא עצמו בדיוטי מהר מאוד | צילום: Roman Yanushevsky, shutterstock
  2. בעקבות העומס הרב, החלו באל על לבצע שירות טרום-טיסה בו ניתן להגיע יום לפני ההמראה, לעשות צ'ק אין ולשלוח מזוודות. השירות מתבצע בטרמינל 3 בנתב"ג ובשדה התעופה בחיפה (בין השעות 14:00-20:00) – וכך, ביום הטיסה עצמה, ניתן יהיה להגיע למעבר W ולעבור מהר, כמו כל מי שנרשם בבית ואינו צריך לשלוח מזוודה.     

    החל מה-1.8 גם חברות טורקיש איירליינס ופגסוס החלו בשרות טרום הטיסה בחיפה בין השעות 14:00-20:00. ברשות שדות התעופה מציינים שבקרוב תפתח עמדה נוספת בתוך תל אביב.
  3. אם כל המשפחה טסה וצריכה להפקיד מזוודות, נציג אחד מהמשפחה יכול לעשות צ'ק אין בעבור כולם, כדי שכל היתר לא יצטרכו לעמוד בתור. שימו לב: מדובר כרגע רק בחברות התעופה הישראליות: אל על, ישראייר וארקיע.