משרד התיירות באמצעות החברה הממשלתית לתיירות, ובשיתוף מועצת מצפה רמון, החלו לתכנן בימים אלה את הקמת הגשר החדש במצפה רמון, המשקיף על המכתש. הגשר יחליף את המבנה הקיים והוא צפוי לספק למבקרים חוויית תצפית ייחודית על המכתש. הקמתו של הגשר, שעלותו נאמדת ב-12 מיליון שקלים, היא חלק ממהלך להעצמת התיירות באזור הנגב, במטרה למשוך עוד מבקרים למכתש ולחזק את חוויית התיירות במקום.
"משרד התיירות בראשותי שם דגש מיוחד על פיתוח ושדרוג תשתיות שהם המפתח לחוויית תייר מוצלחת", אומר שר התיירות חיים כץ. "תייר מרוצה הוא תייר חוזר, וזהו מנוע לצמיחה הן של תיירות הפנים והן של התיירות הנכנסת. נמשיך להשקיע משאבים נרחבים בהתאם לצרכים בשטח לטובת מימוש פוטנציאל התיירות האזורי, תוך הגדלת היצע החדרים ויצירת מרחבי תיירות ופנאי מזמינים".
הגשר יוקם בקרבת המצוק ויחבר בין מרכז המבקרים של המכתש לבין תצפית "ברק ועמיחי" שהוקמה בעבר על ידי משרד התיירות באמצעות החברה הממשלתית לתיירות. במסגרת הפרויקט ייבנו גם מדרגות חצובות בסלע שיורדות אל המכתש עצמו. התכנון המפורט של הגשר נמצא בעיצומו, והוא מתואם עם גורמים רלוונטיים, ביניהם צה"ל ונתיבי ישראל. העבודות צפויות להתחיל בעוד כשנה, כשהנחת הגשר והתקנתו תימשך כשבועיים.
״מטרתנו היא לחבר בין האתרים והמרכזים השונים באמצעות תשתיות איכותיות ובטיחותיות", אומר אלעד ארנפלד, מנכ״ל החברה הממשלתית לתיירות ומוסיף, "הגשר החדש יקשר בין מרכז המבקרים, תצפיות קיימות ומסלולי הטיול באזור, ויאפשר למבקרים חוויה רציפה ובטוחה של צפייה והליכה מסביב למכתש".
מנתוני הלמ"ס עולה, כי במהלך השנים האחרונות, עד למלחמה חלה עלייה בביקורים במצפה רמון. כך למשל, בשנת 2020 ביקרו במקום כ-55.1 אלף אורחים, תיירים מחו"ל ומטיילים ישראלים, ובשנת 2021 ביקרו כ-83.9 אלף אורחים לצד עלייה בשנת 2022 עם 98.9 אלף אורחים. כמו כן, בשנה שעברה ביקרו במצפה רמון כ-77.2 אלף אורחים.
גם במספר הלינות נרשמה עלייה: בשנת 2020 כ-90.7 אלף תיירים וישראלים נשארו ללון בעיר, בשנת 2021 נרשמו כ-148.1 לינות של תיירים וישראלים. בשנת 2022 המספר הגיע לכ-170.1 אלף, כשבשנה שעברה לנו כ-160.1 אלף.