מה שהתחיל כהבטחה לחופשה משפחתית רגועה בצפון הארץ במהלך החג הסתיים לטענת האורחים בטראומה מתמשכת, תחושת בושה ואכזבה צורבת. משפחה שהגיעה לחגוג את חג הפסח בווילה "דרים האוס מגדל" שביישוב מגדל (לא מדובר בווילה בשם דומה שנקראת "מגדל דרים"), שילמה סכום כולל של 14,000 שקלים לשני לילות – אך לדבריהם, קיבלו חוויה הפוכה מכל פרסום שראו לפני ההגעה.

האורחת, שביקשה להישאר בעילום שם, שוחחה עם mako וסיפרה על התנאים הקשים בה נתקלו היא ובני משפחתה כבר עם כניסתם למקום. לדבריה, התמונות שפורסמו באתר לא שיקפו כלל את המציאות: "כשהגענו חשכו עיניי. הווילה הייתה מטונפת, מוזנחת, שבורה. סדינים מלוכלכים, הצפות, דלתות שבורות. גועל נפש אמיתי. ובניגוד להבטחות גם לא מאובזרת כדי שאפשר יהיה לעשות בה את החג. הבעלים אדם חרדי ולכן לא היה עם מי לדבר בשבת ובחג".

וילה 1  (צילום: פרטי)
האורחים הגיעו וגילו זוהמה בווילה | צילום: פרטי

"נכנסתי לחדר לבכות, מתביישת מהמשפחה שלי"

המשפחה הגיעה לווילה ביום שישי בשעה 14:30, במטרה לנפוש במהלך השבת ולחגוג את ליל הסדר – אך לדבריה, כבר מהרגע הראשון הבינו שמשהו לא כשורה: "הווילה הייתה מלוכלכת מהרצפה, למקלחות, המיטות ועד לכיורים", מתארת האורחת ומוסיפה, "התחלתי לנקות בעצמי את החלונות עם שפריצר כי לא היה לי נעים מהמשפחה שלי כי אני הזמנתי את הווילה. אמרתי לנציג של בעל הווילה שהמקום מטונף, אבל בגלל שבעל הבית דתי ולחץ להעביר את הכסף לפני השבת, אבא שלי – אדם מבוגר – נכנע ללחץ ושילם מראש את מלוא הסכום".

וילה 2  (צילום: פרטי)
הסדינים היו מלוכלכים וגם אלו שהוחלפו | צילום: פרטי

לדבריה, גם כאשר ביקשו להחליף סדינים, קיבלו סדינים אומנם אחרים, אך גם הם היו מלוכלכים. "צילמתי הכול כשנכנסנו והקלטתי את השיחה עם הנציג, שבה הוא מודה במה שאנחנו טוענים", היא מספרת. "לא היו כלים כפי שהובטח, ונאלצתי לנסוע להביא כלים חד-פעמיים, גם בשביל ליל הסדר. זו לא חוויה שהייתה אמורה להיראות כך".

וילה 3 (צילום: פרטי)
גם השולחנות היו מלוכלכים | צילום: פרטי
וילה 4  (צילום: פרטי)
היו גם סתימות בכיורים ובמקלחות | צילום: פרטי
וילה 6 (צילום: פרטי)
גם השטח החיצוני היה מוזנח | צילום: פרטי

בהודעות ששלחה לבעל המקום במהלך השהות, כתבה האורחת בין היתר: "הווילה מלוכלכת, הכלים מלוכלכים, החלונות מטונפים, אין מספיק כלים, אין כוסות, אין כוסות יין, הקירות מתקלפים". לכך ענה בעל המקום כי הנציג שלו ידאג לנקות ולהביא את מה שחסר. האורחת הגיבה: "הלכתי לסופר. עכשיו אני רואה הכל. לא נעים לי מהמשפחה שלי שהגיעו עכשיו. זה לא מה שרואים בתמונות. הווילה לא מתוחזקת, אני לא מבינה איך אתה לוקח על זה כל כך הרבה כסף. כבר עשיתי את ההעברה כי לחצת עליי וכנראה שידעת למה אתה לוחץ. מה אני אגיד לך, אתה אדם דתי, ככה לא מתנהגים. זו בושה וחרפה הכל טינופת, אני נכנסתי לחדר לבכות. מתביישת מהמשפחה שלי שהבאתי אותם לפה. מתביישת מאבא שלי שצריך לשלם כל כך הרבה על המקום הזה. אם הייתי רואה את הכל לא הייתי משלמת לך, זאת חוצפה וביזיון ואם אתה בנאדם הגיוני אתה מחזיר לי חלק מהכסף על עוגמת הנפש".

וילה 7  (צילום: פרטי)
גם אחרי הניקיון היה מלוכלך | צילום: פרטי
וילה 8  (צילום: פרטי)
המשפחה בישלה את ארוחת החג על גזייה | צילום: פרטי

סתימות, מים קרים וגזייה לליל הסדר

לטענתה של האורחת, הבעיות לא הסתכמו בלכלוך ובמראה החיצוני של המקום. "הייתה סתימה במקלחת, ובערב החג לא היו מים חמים להתקלח. גם הגז במטבח נגמר, וכיוון שבעל הבית דתי לא הייתה לנו אפשרות ליצור איתו קשר – נאלצנו לבשל על גזייה. במתקנים עצמם, גם כן, הייתה הזנחה ואת הידיות של הברזים בג'קוזי הסירו כי לדבריו של הנציג – בעל הבית אומר שג'קוזי זו תועבה לפי הדת.

וילה 9 (צילום: פרטי)
הייתה סתימה במקלחת ולא היו מים חמים בערב החג | צילום: פרטי
וילה 10  (צילום: פרטי)
הבית היה מוזנח ומטונף לטענת האורחים | צילום: פרטי
_OBJ

"זה היה סיוט אמיתי. אנחנו משפחה שנופשת הרבה, היינו בווילות יוקרה בעבר, ולמרות המחיר הגבוה תמיד קיבלנו חוויה מצוינת. כאן שילמנו 7,000 שקלים ללילה, ואתה מצפה לפחות לניקיון בסיסי והמקום לא באמת יכול להכיל את מספר האנשים שמפורסם. אנחנו היינו 15 אורחים וגם אנחנו בקושי יכולנו להיות שם ביחד כי לא היו מספיק כיסאות וכלים. עצם זה שלחצו עליי לשלם מראש רק מוכיח שהוא ידע מה מצפה לי. אם הוא היה הולך לקראתנו, אולי הייתי מוותרת – אבל כשהבנתי שהוא אפילו לא מוכן לדבר, החלטתי להגיש תביעה".

מטעם בעלי הווילה "דרים האוס מגדל" נמסר: "המשפחה הגיעה בשעה 12 ולא בשעה שהאורחת מציינת. היא ראתה את המקום לפני שהיא שילמה ובכל זאת החליטה לשלם ולהישאר. למרות טענותיה, לא לחצנו עליה לשלם והיא יכלה לעזוב את המקום כשהיא ראתה שהוא לא לטעמה. לכן הטענה שלה לא ברורה, כי הרי מי שלא מרוצה וטוען את כל הטענות שעלו בכתבה עוזב ולא נשאר שני לילות.

לפני האירוח הודענו לה שהכלים במטבח לא כשרים לפסח ולכן על אחריותה להביא כלים חד-פעמיים, ובכל זאת סיפקנו כלים כשהיא ביקשה. יתרה מכך, רכשנו שולחן חדש כדי שהמשפחה כולה תוכל להתארח ביחד בווילה במהלך החג. כמו כן, האורחת דרשה שנחליף את הסדינים והחלפנו אותם בכאלו שיצאו זה הרגע מהמכבסה כדי שלא יהיה ספק שמדובר בסדינים נקיים.

לגבי הטענה על הג'קוזי, הודענו לאורחים מראש שהם אינם פעילים ויש ג'קוזי חיצוני שניתן ליהנות ממנו, ואין כל קשר לענייני דת. נוסיף ונאמר כי התנהלותה של האורחת ובני משפחתה הייתה לא הולמת ועוד בתחילת האירוח אמרו כי אם היו יודעים שמדובר בווילה בבעלות דתית לא היו משלמים כי ׳לדתיים לא מגיע כסף׳. כשהבינו שאחד מהמארחים חייל מילואים אחד מהאורחים אמר שהחיילים שלנו עושים טבח בעזה.

חשוב לציין גם כי חלק נכבד של התמונות שמופיעות בכתבה הן תמונות שצולמו בתום האירוח. כלומר, מדובר בתמונות שצולמו אחרי יומיים שבהם משפחה שלמה השתמשה במתקנים, כפי שניתן לראות בכיור המלא שהיה נקי לפני שהמשפחה התארחה בווילה או הסתימה במקלחת".