זוג תיירים אמריקנים שנחת בישראל גילו שאישור הכניסה שמילאו כדי להיכנס למדינה תמורת 601 דולר כדי היה למעשה חלק מהונאה. בני הזוג נחתו בנמל התעופה בן גוריון בטיסה מניו יורק לפנות בוקר ביום שישי, ועם הגעתם המשיכו למעבר רשות האוכלוסין וההגירה, שם הודיע ​​להם הפקח כי אשרות הכניסה שלהם לא בתוקף.

לדברי מקור ברשות האוכלוסין וההגירה, בני הזוג מילאו את טפסי ה-ETA-IL שלהם באתר פרטי ולא מורשה: "הסברנו להם שאם הם היו עושים את זה באתר הממשלתי שלנו, זה היה עולה להם 7 דולר לאדם", אומר המקור, ומדגיש שהאתר הרשמי גובה רק חלק קטן ממה שבני הזוג שילמו עבור המסמכים המזויפים.

תשלום ויזה לא חוקי לישראל (צילום: צילום מסך)
התיירים מגלים שהאשרות לא תקפות רק כשהם מגיעים לישראל. נתב"ג | צילום: צילום מסך

התקרית הזו נוספת למספר תקריות דומות שהתרחשו מאז נכנס הנוהל החדש לתוקף ב-1 בינואר 2025. התיירים נכנסים לאתרים שנראים ממשלתיים, ממלאים טפסים פיקטיביים ומשלמים עבורם, כשהמטרה היא כמובן לעקוץ אותם ולגרום להם לשלם הרבה יותר כסף. הרשויות הישראליות פרסמו אזהרה לתיירים על המספר ההולך וגדל של אתרי ההונאה הללו, ומטיילים המבקשים להיכנס לישראל מתבקשים להשתמש באתר הממשלתי הרשמי, בעל דומיין המסתיים ב-"gov.il" ומציע את הרשאת הכניסה הנדרשת תמורת 7 דולר בלבד.

ההונאה, שצוברת תאוצה מתחילת השנה, היא חלק מתופעה רחבה יותר. גם תיירים ממדינות אחרות, כולל קנדה, נפלו לאותם אתרי הונאה דומים. רבים דיווחו שהם משלמים עמלות גבוהות עבור האשרות, כשאת ההודעה על כך שהן מזויפות הם שומעים כשהם כבר בישראל. במקרים מסוימים, האתרים המזויפים תוכננו בקפידה כך שיראו זהים לאתרי הממשלה הרשמיים, מה שמקשה על המטיילים לזהות את העוקץ.

ברשות האוכלוסין וההגירה ממשיכים להדגיש את חשיבות הבדיקה הכפולה של הלגיטימיות של אתרי הגשת הבקשה. למטיילים מומלץ לפנות למוקד הרשמי (eta@piba.gov.il) או להתייעץ עם מקורות מהימנים אם הם לא בטוחים לגבי האתר שבו הם משתמשים.